Close
Kantoor aan huis

Stap 1 naar je eigen werkplek in huis

Ik krijg zo vaak complimentjes op de blogs hier over je eigen werkplek in huis. Maar de vraag is vaak: hoe kom ik aan geld als ik net begin? Dat vertel ik je dus hieronder!

Als beginnend ZZP-er heb je waarschijnlijk nog geen zakelijk krediet. Wanneer je extra geld nodig hebt, om bijvoorbeeld een werkruimte te creëren, kun je in dit geval kijken naar een postkrediet. In dit blog leggen wij je uit wat een postkrediet lening is en hoe je online geld kunt lenen, lees je mee?Zo heb jij ook een eigen werkplek in huis

Maak een plan voor je eigen werkplek in huis

Allereerst is het belangrijk om een plan te gaan maken voor je eigen werkplek in huis, zo heb je een beeld van jouw wensen en de daarbij verwachte kosten.

Denk aan de volgende punten:

  • Heb je al een ruimte (bijvoorbeeld een slaapkamer die over is), of moet je een nieuwe ruimte creëren voor de eigen werkplek door middel van een verbouwing?
  • Wat wil je allemaal aanpassen aan de ruimte? Wil je puur alleen nieuwe meubels? Of moet er bijvoorbeeld een muurtje geplaatst/weggehaald worden en/of andere grote klussen als een nieuwe vloer bijvoorbeeld?
  • Wat voor meubels wil je aanschaffen? Wat zou je eventueel nu tijdelijk kunnen gebruiken?
  • Hoe zou je het willen inrichten? Hoeveel ruimte heb je ervoor?
  • Wil je alleen een werkplek voor jezelf, of ook een tafel en/of zitgedeelte voor afspraken?

Thuiswerken doe je op je eigen werkplek!

Postkrediet lening

Als startend bedrijf, heb je zeer waarschijnlijk nog geen financiële buffer of zakelijk krediet. Om toch stappen te kunnen nemen voor je onderneming, kan een postkrediet lening wel wat voor jou zijn.

Waar moet je aan voldoen om een postkrediet lening aan te kunnen vragen?

  • Inkomen uit bijvoorbeeld loondienst, pensioen, uitkeringen.
  • Je moet minimaal 21 jaar te zijn.
  • Je mag geen BKR-notering te hebben.
  • Je dient een geschikt legitimatiebewijs te hebben.

Hoe werkt het?

Postkrediet werkt eigenlijk heel gemakkelijk, je kunt online geld lenen en kunt dit zelf vanuit huis aanvragen. Je dient online een aanvraag in, vergelijkt de verschillende leningen die er zijn en levert digitaal de benodigde stukken aan. Binnen een paar dagen staat het geld op je rekening en kun je aan de slag met je plannen!

Let wel even op dat je een lening terug moet betalen. Dat klinkt heel logisch, maar heel realistisch gezien lenen mensen vaak meer dan ze terug kunnen betalen per maand. Die kosten heb je natuurlijk wel gewoon. Kijk heb je een grote opdracht in het vooruitzicht, of nog een ander inkomen, dan kun je het wel redden. Maar de bedoeling van een lening is niet om je nog meer in de schulden te steken. Het zou zonde zijn als je jezelf al failliet moet laten verklaren voor je ook maar goed begonnen bent.

Zou jij geld lenen voor een eigen werkplek?

Tips voor een eigen werkplek in huis

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang