Close
een elektrische auto leasen met deze tips

Als particulier een elektrische auto leasen? 5 voordelen op een rij!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor leasen als zij een nieuwe auto nodig hebben. Dit komt vooral doordat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen, iets wat bij kopen wel het geval is. Wil je graag elektrisch rijden, maar kun je een elektrische auto niet betalen? Kies dan voor private lease. In deze tekst zetten we 5 voordelen van het private leasen van een elektrische auto op een rijtje.


1. Beter voor het milieu

Bij auto’s die op benzine of diesel rijden, vindt verbranding plaats in de motor. De gassen die hierbij vrijkomen, worden uitgestoten en komen in de lucht terecht. Dit is niet goed voor het milieu. Met een elektrische auto is dit verleden tijd. In de motor van een elektrische auto vindt namelijk geen verbranding plaats. Zo’n auto stoot dus ook geen schadelijke gassen uit, waardoor de impact op het milieu vele malen minder is dan bij een brandstofauto.


2. Geen bijkomende kosten

Om ervoor te zorgen dat auto’s veilig zijn, moeten ze jaarlijks naar de garage voor de algemene periodieke keuring (APK). Heb je een auto gekocht? Dan draai je zelf op voor de kosten die hieraan verbonden zijn. Wanneer je een elektrische auto leaset, is dit niet het geval. Kosten voor reparatie en onderhoud zijn namelijk bij de leaseprijs inbegrepen. Dit geldt ook voor de wegenbelasting en allrisk autoverzekering. Er zijn dus amper bijkomende kosten als je voor private lease kiest.

3. Laden is goedkoper dan tanken

Heb je een brandstofauto en rijd je hier veel in? Dan moet je regelmatig tanken. Aangezien een elektrische auto op stroom rijdt, is tanken niet meer nodig. Wel moet je de accu van de auto opladen. Dit kun je bij een openbare laadpaal doen, maar je kunt thuis ook een laadpunt installeren. Doordat stroom veel goedkoper is dan brandstof, kun je maandelijks een leuk bedrag besparen als je voor private lease elektrisch kiest.


4. Snel optrekken

Iedereen die wel eens in een brandstofauto gereden heeft, zal erkennen dat het optrekken niet altijd even snel en soepel gaat. Lease je een elektrische auto? Dan is dit verleden tijd. Doordat deze auto’s over een elektromotor beschikken, trekken ze vanuit stilstand snel op. Extra bijkomstigheid is dat een elektrische auto ook nog eens gelijkmatig optrekt. Een elektrische auto heeft namelijk maar één versnelling, waardoor je niet meer hoeft te schakelen.

5. Van alle gemakken voorzien

Als je nog niet overtuigd bent van een elektrische auto leasen, trekt dit laatste voordeel je misschien over de streep. Elektrische auto’s zijn namelijk van alle gemakken voorzien. Zo is het merendeel van deze auto’s bijvoorbeeld voorzien van allerlei veiligheids- en rijhulpsystemen. Veel elektrische auto’s hebben bijvoorbeeld rijstrookassistentie. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw auto op de rijstrook blijft waar je hoort te rijden.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang