Close

En nu ga ik mijn rijbewijs echt halen!

Ja ja, ik hoor de diepe zucht van vrienden al gaan. Ik ben er dan ook al zo een 25 jaar mee bezig. Yup. 

25 Jaar over je rijbewijs??

Je zou denken dat ik mega dom of knetter gek ben. Maar niets van dit alles. tenminste, niet zo erg. Ik ben er natuurlijk niet 25 jaar dag en nacht mee bezig geweest. Er zitten vaak jaren tussen. Dan doe ik weer examen, en gaat het weer niet en dan voel ik mij zo stom dat ik het gewoon niet weer aandurf meteen. Zodoende heb ik nog steeds geen rijbewijs.

Het theorie examen

Kijk dat theorie examen dat geloof ik wel. Je kunt overal online theorie leren. Bovendien heb ik ooit een goede training gehad, van iemand die geen trainingen meer geven.. Maar man wat was hij goed! Ik had niet het idee dat we de antwoorden van het CBR kregen zoals ze ooit in het nieuws zeiden. Hij zei gewoon wat het CBR zegt zijn de regels, daar moet je niet over nadenken, en al helemaal niet tegenin gaan. Met dit ezelsbruggetje, hoe dom ik sommige antwoorden ook vind, doe ik elke test goed. Voor mijn theorie examen ben ik dus ook nooit gezakt.

Autorijden..

Kijk hier gaat het fout. Het is niet dat ik niet kan rijden. Want het lukt over het algemeen prima. Zolang ik niet hoef in te parkeren of van die vage aanwijzingen krijg. “Bij de volgende toegelaten weg afslaan”. Hoe bedoel je? Waarom niet de eerste rechts, of de tweede links want rechts mag niet. Waarom moeten ze er zo cryptisch over zijn?

En dan dat geklets van zo een instructeur. Hoezo moet je alles van mij weten? Ik ben je vriendin niet, zal ik ook nooit worden, dus laat mij concentreren op de weg. Blijkbaar is het juist om je te leren met andere mensen in de auto te zitten. Maar tegen mijn kind kan ik schreeuwen dat ze haar mond moet houden. Tegen zo een instructeur moet je beleefd blijven en te luisteren naar zijn perikelen met zijn vrouw.

Of nog erger, ik had een jongen zeker 10 jaar jonger die mij les gaf. Hij sprak amper een woord Nederlands, ondanks dat hij hier was geboren, zijn ouders vloeiend Nederlands spraken, en hij hier zijn hele leven al woonde en op school was geweest. Wil je weten hoe ik dan in de auto zit? Nee dus, niet met controle op de weg, maar met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Afrika want hoe dan? Hoe kan hij mij les geven? Dan moet ik toch echt wel heel stom zijn of niet?

Of een andere leraar die mega naar zweet rook. Weer een ander die een rondje grof vuil deed om kastjes en tapijt mee te nemen. Ook een leuke was er 1 die steeds klanten af reed. Ik kreeg geen commissie. Uiteindelijk toen ik net zwanger was van Miya had ik een goede. Zij vertelde mij dat ik 1 zonder medicatie niet moest rijden. En 2, nog veel belangrijker, ik op een automaat moest gaan lessen.

Rijden met ADHD

Kijk, rijden is al vermoeiend en heeft veel concentratie nodig. Iets wat ik niet zo heb. En dan zo een kletskous naast je. Dan schakelen, de koppeling, op de weg letten, de spiegels, en oh ja wat zei hij over zijn vrouw? De GPS, de borden, en weer remmen, en weer schakelen en weer koppelen. En man, nee dat is gewoon te veel. Ik hoorde dan ook vaker dat ik geen overzicht had. Dat klopt helemaal. Maar zei zij, je kunt oefenen op een automaat. Dan haal je het koppelen en het schakelen weg, precies de punten waar ik de mist mee in ga als ik ook nog op al het andere moet letten.

Helaas kwamen er allerlei andere dingen tussen waardoor ik toen niet verder kon gaan met lessen, maar nu zo 5 jaar later ga ik het weer proberen. Deze zomer wil ik mijn rijbewijs hebben. En een automaatje. Ik kan nu al niet wachten!

Lees ook: Alles kunnende auto’s voor alles kunnende ondernemende moeders

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “En nu ga ik mijn rijbewijs echt halen!

  1. Heel veel succes! Ik vond het geklets van mijn instructeur altijd heel gezellig, maar we hadden ook wel een klik, dat scheelt. Ik werd juist hartstikke nerveus van stilte, zo is iedereen anders 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang