Close

Energie met yoga

Zoals je waarschijnlijk wel weet zit ik al maanden bij #teamnosleep. Om dan toch energie te krijgen grijp ik vaak naar de Rock Star of een Bulletproof koffie. Maar ook van yoga krijg ik veel energie. Hoe jij kunt beginnen met yoga lees je hier.

No Place like Ohm

Van yoga wordt je toch juist heel chill?

Dat kan zeker! Maar er zijn verschillende soorten yoga. Dus als je even YouTube opduikt en zoekt naar Energy yoga, dan kom je echt geweldige video’s tegen. Mijn favoriet in de ochtend is de volgende:

https://www.youtube.com/watch?v=7UpWgS7WtGg

Je bent daarna echt klaarwakker, en vol energie voor de dag. Ook de yoga video’s van Annie Clarke zijn echt geweldig voor de beginnende yogi.

Chillen op mijn billen

Verschillende soorten yoga

De meest bekende yoga is toch wel de Hatha yoga. Dit is de yoga waarna je eigenlijk heel ontspannen bent, en wat veel mensen een lesje rekken en strekken noemen. Dit terwijl je echt wel veel meer doet. Doordat je alles oprekt, openzet en strekt, komt er weer lucht bij en energie. Je voelt je daarna vaak heerlijk loom.

Maar voor degene die denken dat het te saai  is, zou ik zeker de power yoga aanraden. Hier gaat alles wat sneller, en gebruik je het eigen lichaam als kracht. Na een goede les kan ik je flink wat spierpijn garanderen (ook al kun je daar ook op rekenen bij de Hatha yoga). Je maakt hierbij veel energie vrij, en je verlegt je innerlijke grenzen. Dit kan soms best emotioneel worden, en kan er oud zeer vrijkomen. Maar dit verwerk je uiteindelijk dan. Je voelt je meteen losser en fitter.

De dance/pilates schoenen van Nike zijn echt perfect voor yoga ook. Je slipt gewoon totaal niet!

Mijn favoriet is echt de bikram/hot yoga. Dan heb je yoga in een hete kamer, en je doet 21 oefeningen redelijk snel achter elkaar. Door de warmte verbrand je sneller, en is het ook een stuk zwaarder. Ik ging een keer met een militair die op training moest in de dierentuin, bij de vlinders. Dit zodat ze leerden in hete benauwde ruimtes te werken voor weer een trip met bestemming onbekend. Nou hij ging dus lachend mee een lesje doen. De les bleek toch wel heel erg pittig te zijn, en vond hij 10x beter en intensiever dan in de dierentuin. Tip voor defensie dus. ..

#zalandolovesyoga

Yogawear

Voor yoga is het wel heel belangrijk dat je echt comfortabele kleding aan hebt. Je moet er ruim in kunnen bewegen. Het is gewoon niet fijn dat als je voorover gebogen staat dat iedereen in je broek kijkt, of dat je steeds moet hijsen. Het mag ook vooral niet knellen, dat werkt niet samen met de doorbloeding die dan net hard gaat.

De kleding die ik draag op de foto’s is meer voor de relaxte yoga, voor mediteren, of als loungewear thuis. Ik vind zelf dat ook de ontspanningsyoga mij weer veel energie geeft, omdat het soms voelt alsof je een uurtje hebt geslapen, helemaal als je het combineert met een goede meditatie sessie.  Op We Love Yoga vind je meer tips voor yoga wear.

Wat vind jij van yoga?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Energie met yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang