ensalada ibicenca Ensalada Ibicenca - Een lokaal recept uit Ibiza

Ensalada Ibicenca; Een typisch gerecht van Ibiza. 

Ensalada Ibicenca

Salade Ibiza vrij vertaald. Deze heerlijke maar simpele salade kun je op elke hoek krijgen en is een typisch boeren gerecht. Eigenlijk voor wanneer je geen geld meer hebt en toch iets gezond op tafel wilt zetten. Eet het als snack, naast een hoofdgerecht, of heel simpel met wat stokbrood.

Ik heb het leren maken van mijn oom die chefkok is op Ibiza. Hij kookt alleen typisch lokale gerechten en je zult bij hem dus geen fancy liflafjes vinden. Toen ik voor het eerst op mezelf woonde op Ibiza had ik als propper niet heel veel geld, en dit was 1 van de eerste gerechten die hij mij heeft geleerd.

Zelf maken..

Wat heb je nodig:

  • 6 medium aardappelen vastkokend
  • 3 tomaten middel maat of 2 hele grote
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • olijfolie
  • zout

Kook de aardappels in hun schil, tot ze gaar zijn (af en toe even prikken). Laat ze goed afkoelen. Kook de eieren zacht gekookt, maar mag niet meer lopen,. Laat deze ook afkoelen. Snijd de ui en tomaten in kleine stukjes. Niet ini mini maar ongeveer dobbelsteen formaat. De ui kan best wat kleiner. Let op dat het allemaal niet precies afgemeten hoeft.
Schil de aardappels en de ei en snijd dat ook in blokjes. Doe alles bij elkaar. Doe er zout naar smaak en olijfolie bij zodat het allemaal een beetje glanst. Niet te veel (proef af en toe) Roer alles voorzichtig door elkaar. Laat een uur afkoelen in de koelkast.

Serveer eventueel met brood.

Lees ook De feestdagen budgettips

 

ensalada ibicenca een authentieke boeren aardappelsalade van Ibiza Ensalada Ibicenca - Een lokaal recept uit Ibiza


ageology banner Ensalada Ibicenca - Een lokaal recept uit Ibiza

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo