Close
mijn ervaring met human design

Mijn ervaring met Human Design en hoe het voor jou kan werken

Mijn ervaring met Human Design is interessanter dan ik had verwacht. Human Design is een systeem dat verschillende methodes van persoonlijkheidsanalyses combineert. Het kijkt naar hoe je geboren bent en hoe de energie van het universum door je heen stroomt. Het is een combinatie van astrologie, het chakra-systeem, het I Tjing en de Kabbalah. 

Waarom is Human Design relevant?

Door het begrijpen van jouw Human Design chart, kan je zien wat jou nou echt energie geeft en wat juist niet. Het kan helpen om de manier waarop je beslissingen neemt te veranderen en een gebalanceerd leven leiden. Het kan helpen om te voorkomen dat je je energie leeg laat lopen door te veel dingen te doen die eigenlijk niet bij jou passen. Het kan dus helpen bij een burn-out, en je zakelijk op een beter pad te zetten.

De ervaring met Human Design in deze simpele stappen:

1. Bereken je Human Design Chart: Op mijnbodygraph.com kun je je informatie invoeren om je eigen Human Design chart te krijgen.

2. Leer over jouw specifieke chart: Er zijn verschillende bronnen online waar je meer kunt lezen over wat jouw chart betekent. Neem de tijd om te lezen over jouw specifieke chart en wat deze inhoudt.

3. Pas Human Design principes toe in je leven: Als je begrijpt wat jouw chart betekent, kan je beginnen met het toepassen van principes in je dagelijkse leven. Begin met kleine dingen, zoals luisteren naar je lichaam en alleen dingen doen die jouw energie geven, in plaats van die energie wegnemen.

4. Pas Human Design principes toe in je bedrijf: Als ondernemer kan het toevoegen van de principes van Human Design in je bedrijf enorm helpen. Je kunt bijvoorbeeld je strategieën aanpassen aan jouw Human Design chart, of je tijd indelen op een manier die bij jou past. 

Alles bij elkaar is de ervaring met Human Design een nuttig hulpmiddel om te ontdekken wat jou als uniek persoon drijft. Het kan je helpen om beslissingen te nemen die bij jou passen en om te voorkomen dat je moe raakt door dingen die echt niet goed voor je zijn. Probeer het zelf eens uit en zie wat het voor jou kan betekenen! 

Hier zijn de stappen bij een ​​human design chart lezen

Een Human Design grafiek lezen en interpreteren is best nog lastig, maar je zult er een hoop van leren. Mijn ervaring met Human Design is wel dat een coach misschien een betere ervaring met Human Design geeft.

1. Verkrijg een  ​​human design grafiek:

Je kunt een  ​​human design grafiek krijgen door je geboortegegevens (datum, tijd en plaats van geboorte) in te voeren in een menselijk ontwerp software of website. De grafiek is een visuele representatie van jouw unieke menselijke ontwerp (human design), dat is gebaseerd op een combinatie van astrologie, de I Ching, de Kabbalah en het chakrasysteem.

2. Begrijp de elementen van de grafiek:

De grafiek bevat een reeks vormen en symbolen die verschillende aspecten van jouw ontwerp vertegenwoordigen, zoals jouw type, strategie, autoriteit, centra, kanalen, poorten en profiel. Elk van deze elementen biedt inzicht in jouw persoonlijkheid, gedrag, sterke punten en uitdagingen.

3. Bepaal jouw type:

Het type is het meest elementaire element van de grafiek en verwijst naar jouw energetische aard en hoe je met de wereld omgaat. Er zijn vijf typen: Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector en Reflector. Elk type heeft een unieke strategie voor het nemen van beslissingen en het vervullen van hun doel.

4. Identificeer jouw strategie en autoriteit:

Jouw strategie en autoriteit zijn gebaseerd op jouw type en bieden richtlijnen over hoe je beslissingen kunt nemen en door het leven kunt navigeren. Jouw strategie is de manier waarop je actie onderneemt, en jouw autoriteit is de manier waarop je beslissingen neemt. Het begrijpen van jouw strategie en autoriteit kan je helpen om op één lijn te komen met jouw ware aard en frustratie en weerstand te vermijden.

5. Verken jouw centra, kanalen en poorten:

De centra, kanalen en poorten in  human design vertegenwoordigen verschillende aspecten van jouw persoonlijkheid en potentieel. Ze kunnen inzichten bieden in jouw sterke punten, uitdagingen en doel. Het verkennen van deze elementen kan je helpen om jezelf dieper te begrijpen en een meer vervullend leven te leiden.

6. Overweeg jouw profiel:

Jouw profiel is een combinatie van twee getallen die jouw levenspad en doel vertegenwoordigen. Het begrijpen van jouw profiel kan je helpen om op één lijn te komen met jouw ware aard en jouw potentieel te vervullen.

mijn ervaring met human design chart lezen

Mijn advies voor een goede ervaring met Human Design

Mijn advies is om een grafiek te maken, en uit te laten lezen door Human Design coach  Marloes van Miracle Manifestations. Haar systeem is de Human Design Wealth Attraction™ methodiek. Ik heb al eerder geschreven over Miracle manifestations, en Marloes weet alles zo goed uit te leggen. Ze is heel duidelijk in haar taal, en maakt het heel begrijpbaar. Ik had de grafiek zelf uitgelezen en hoewel het in grote lijnen zeker klopte, had zij echt nog de details en finishing touch hoe ik mijn ervaring met Human Design kon verbeteren.. 

Mijn uitkomsten in Human Design

Mijn resultaten in de Human Design grafiek heb ik laten lezen door Marlous. Op deze manier had ik dan de meest duidelijke uitslag en de beste ervaring met Human Design en hoefde ik niet zelf ergens een betekenis achter te zoeken.

Type: Generator

Als Generator ben je hier om energie te produceren en te creëren. Je hebt een levenskrachtige energie die je kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken en een vervuld leven te leiden.

Wanneer je in je kracht staat ben jij een energieke creator. Je bent er echt om Joy te verspreiden en om een expert te worden op jouw domein. Dat Domein wat jou JOY geeft. 

Superpowers: 

  • jouw energie geeft anderen energie. 
  • Je bent een warme verbinding 
  • Wanneer je doet wat je leuk vind, heb je echt creatieve slagkracht. 

Valkuilen:  

  • Het stellen van grenzen uit angst dat je anderen teleurstelt vind je moeilijk of eng. Hierdoor ga je te veel dingen doen die je helemaal niet leuk vind en dat kost je heel veel energie. (Te veel moetjes) 
  • Ook kan een valkuil zijn dat je bang bent om de controle te verliezen. 
  • En je kan het gevoel hebben dat je vastzit en niet verder komt. 

Strategy: To Respond

Jouw strategie is om te reageren op de wereld om je heen, in plaats van actief te initiëren. Wacht op uitnodigingen en kansen om te reageren op wat er op je pad komt, voordat je actie onderneemt. Wachten op respons.

Not-Self Theme: Frustration

Als je niet in afstemming bent met jouw ware aard, kan frustratie optreden. Dit kan gebeuren als je probeert te initiëren in plaats van te reageren, of als je vasthoudt aan situaties die niet langer bij je passen.

Signature: Satisfaction

Wanneer je in afstemming bent met jouw menselijk ontwerp en jouw strategie om te reageren volgt, zul je een gevoel van tevredenheid ervaren. Dit is jouw ‘handtekening’ en geeft aan dat je op de juiste weg bent.

Definition: Split

Jouw definitie is split, wat betekent dat jouw energiecentra opgesplitst zijn tussen verschillende afzonderlijke delen van de grafiek. Dit kan betekenen dat je verschillende persoonlijkheidskenmerken hebt die je kunt gebruiken om te reageren op verschillende situaties.

Authority: Sacral

Jouw autoriteit is sacraal, wat betekent dat jouw besluitvorming afhankelijk is van jouw sacrale respons. Dit betekent dat je moet luisteren naar de respons van jouw lichaam om te weten welke beslissingen je moet nemen. Het is of helemaal wel of helemaal niet.

Profile: Role Model – Hermit (6/2)

Jouw profiel is een rolmodel-heremiet. Dit betekent dat je een natuurlijk talent hebt om anderen te inspireren en een voorbeeld te zijn, terwijl je ook tijd nodig hebt om alleen te zijn en jouw eigen waarheid te ontdekken. Belangrijkste kanaal 5-15: past dit in mijn ritme?

Dit geldt ook voor wanneer je ondernemer bent. Krachtige ondernemers, nemen krachtige beslissingen volgens hun Human Design. Volgens hun strategie. Dat is het verschil met een gemiddelde ondernemer die in het achterveld speelt en een ondernemer die aan de top staat en waar de klanten, bezieling en omzet zo aangetrokken worden.

Dit was het online advies die ik kreeg:

1. Leer te luisteren naar je innerlijke stem en wees alert op signalen van het universum om te reageren op wat er op je pad komt. Dit is jouw strategie om te reageren en het zal je helpen om op de juiste manier gebruik te maken van jouw levenskrachtige energie.

2. Vermijd het initiëren van acties en projecten zonder duidelijke uitnodiging of signaal van het universum. Dit kan leiden tot frustratie en onnodige uitputting van jouw energie.

3. Wees alert op situaties waarin je vasthoudt aan iets wat niet langer bij je past. Dit kan ook leiden tot frustratie en een gevoel van vastlopen. Probeer in plaats daarvan open te staan voor nieuwe mogelijkheden en kansen om te reageren.

4. Wanneer je in afstemming bent met jouw menselijk ontwerp en jouw strategie om te reageren volgt, zul je een gevoel van tevredenheid ervaren. Dit is jouw ‘handtekening’ en geeft aan dat je op de juiste weg bent. Besteed daarom aandacht aan dit gevoel en gebruik het als een kompas om jouw leven en doelen te sturen.

Op basis van deze resultaten kreeg ik het volgende advies van mijn coach:

1. Wees je bewust van de verschillende persoonlijkheidskenmerken die je hebt en hoe je deze kunt gebruiken om te reageren op verschillende situaties. Dit kan je helpen om effectiever te communiceren en beter te begrijpen hoe je op anderen overkomt.

2. Luister naar de respons van jouw lichaam om te bepalen welke beslissingen je moet nemen. Dit kan je helpen om meer in lijn te zijn met jouw ware aard en om betere beslissingen te nemen die passen bij jouw unieke persoonlijkheid en levensdoelen.

3. Maak gebruik van jouw natuurlijke talent om anderen te inspireren en een voorbeeld te zijn. Dit kan je helpen om anderen te motiveren en te empoweren, terwijl je tegelijkertijd jouw persoonlijke ontwikkeling bevordert.

4. Neem de tijd om alleen te zijn en jouw eigen waarheid te ontdekken. Dit kan betekenen dat je soms afstand moet nemen van anderen en jouw eigen pad moet volgen, zelfs als dit betekent dat je tegen de stroom in moet gaan. Dit kan jou helpen om meer in contact te komen met jouw ware zelf en om jouw unieke bijdrage aan de wereld te ontdekken.

mijn ervaring met human desing en hoe het ook voor jou kan werken

Welk beroep zou je aanraden op deze resultaten?

Het is lastig om op basis van alleen deze human design resultaten een specifiek beroep te suggereren, omdat deze resultaten vooral ingaan op persoonlijkheidskenmerken en manieren van besluitvorming. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat jouw beroepskeuze afhankelijk is van veel verschillende factoren, zoals jouw interesses, vaardigheden, opleiding en werkervaring.

Dat gezegd hebbende, op basis van de resultaten zou een beroep kunnen passen waarbij je anderen inspireert en motiveert, terwijl je ook ruimte hebt om zelfstandig te werken en jouw eigen waarheid te ontdekken. Bijvoorbeeld een coach, mentor, consultant, counselor, trainer, of therapeut. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze suggesties slechts algemene ideeën zijn en dat de uiteindelijke beroepskeuze afhankelijk is van jouw individuele interesses, vaardigheden en persoonlijke omstandigheden.

Mijn ervaring met Human Design

Heel eerlijk was ik bang dat mijn ervaring met Human Design zo’n zweverig Amsterdam Zuid verhaal zou worden. Maar door de uitslagen die zo goed bij mij passen, ben ik om. Ik weet niet of ik perse een leven kan leiden exact volgens mijn chart, maar ik weet wel dat er heel veel feiten in staan over mij die echt waar zijn. Een soort van vreemde bevestiging van mijn intuïtie. Je weet wel, dat onderbuik gevoel dat je altijd zegt wat juist is. 

Het is belangrijk dat ik ritmes en routines ga aanhouden, dit zei mijn arts ook omdat het beter past bij autisme. Het zou een soort van rust geven. Ook geeft het aan dat ik heel ongelukkig wordt van altijd maar alles voor anderen te doen en daarbij mijzelf te vergeten. Ik doe het met liefde, maar ik snap ook hoe het mij letterlijk ziek kan maken. Ik moet daar een balans in leren vinden. Ik ben toevallig vorig jaar een studie begonnen als voedingsspecialiste. Hiermee wil ik vrouwen coachen die problemen hebben met eten en de relatie met het lichaam. Al met al heb ik dus een goede ervaring met human design, en wil ik dit toch zo uitwerken dat ik slimmere stappen in mijn carrière kan maken en zo succesvoller en gelukkiger kan worden. 

Heb jij ervaring met Human Design? Is zo’n ervaring met Human Design iets wat je interessant zou vinden?

Handige links voor self improvement:

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang