Eten op Rolletjes, het lekkerste festival in de gelukkigste stad van Nederland

eten op rolletjes

Afgelopen maand stond het nieuws vol met waar de gelukkigste mensen van Nederland wonen. Ede. Als je dan bij zo een festival als Eten op Rolletjes komt, snap je ook meteen waarom.

Eten op Rolletjes

Een paar jaar geleden was ik voor het eerst bij Eten op Rolletjes in het openluchttheater in Ede. Dat is echt zo een mooie plek!
Een soort van kuil midden in het bos. Je voelt je daar echt even op vakantie, soort van zomerkamp. De sfeer was dan ook geweldig.
Dit jaar zijn er regelmatig kindertheater voorstellingen en is er op zondag Lazy Sunday’s. Dat is lekker chillen met live muziek, een drankje en hopelijk de zon. Echt een aanrader.

Akoesticum

Dit jaar (en ik geloof ook vorig jaar, maar toen was ik er niet) is Eten op Rolletjes op het Akoesticum terrein. Ook weer aan de rand van het bos, dus lekker veel groen.

Het Akoesticum gebouw geeft ook een imposante achtergrond, echt een mooi gebouw. Het is een voormalige kazerne, en nu een nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater.

De foodtrucks

Er zijn ruim 30 verschillende trucks op Eten op Rolletjes met echt de lekkerste hapjes uit verschillende landen als Hongarije, China, Mexico, Suriname, en natuurlijk ook Nederland.

Van fishtacos, tot oesters, pannekoeken, hamburgers, bellypork, bami, pizza, oesters, smoothies, vla, ijsjes en ga maar door. Je kan echt van alles krijgen. Wij hadden de wafel op een stokje met marshmallows en nutella die mega lekker krokant was. Lekker zoete suikerspinnen en kinder bueno ijsjes. De smoothie was heerlijk vers en Keira had een mega beker vla met 300 toppings.

Het broodje bellypork ging er in als koek net als de pizza’s, en de nachos met super malse pulled pork. Verder nog een spiesje met kip van de bbq. Die vent leek overigens op de tweeling broer van Barry van de playbackshow. Ook hadden we een tostada met een soort van ceviche uit Peru. Met verse guacamole, en vis gegaard in limoen en citroen met veel peper en koriander. Te lekker.

Er was een stand met speciaal bier waar we ook echt van alles hebben geproefd. Mijn favoriet was echt de troebel bier en de rose bier. Super fris en echt zomers.

Voor de kinderen

De meiden (we hebben allemaal meisjes) hebben ook genoten. Er was een fijn springkussen met lieve medewerkers van Picnic die ervoor zorgden dat alles goed verliep. Ook was er een draaimolen en een kindertheater. We zagen op de weg naar buiten dat er ook een heel speelterrein was met activiteiten voor kinderen.
Keira liet zich nog even verleiden tot een paar roze haar extentions.

De live muziek maakte het hele verhaal af. Van the Voice of Holland zangers tot een gewelige drumband met ieder zijn eigen trommels van alle leeftijden. Erg leuk.

Zo leuk dat..

Idd.. we gaan vanmiddag gewoon weer!

Eten op Rolletjes komt nog naar 8 plekken aankomende tijd, dus ik zou zeker een kijkje nemen!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

11 thoughts on “Eten op Rolletjes, het lekkerste festival in de gelukkigste stad van Nederland

  1. Leuk zeg! Jammer de Rollende Keukens hier alweer te populair zijn geworden net als De Parade. Wat lijkt die oudste trouwens op jou zeg!

  2. Erg leuk vind ik dot soort festivals. Een groot gedeelte van mijn familie komt uit Ede en de directe omgeving. Als ik daar ben vind ik het er altijd zo fijn. Rust, mooie omgeving. Ik snap wel waarom mensen daar graag wonen. Mijn gemeente staat op nr 3 ook niet slecht

  3. Klinkt heel lekker. Ik ben ook wel fan van dit soort festivals! Ruimte te kort in je buik 😉

  4. Wat ontzettend leuk! Ik was tot 1 jaar geleden veel te vinden in Wageningen, maar nooit gehoord van Eten op rolletjes. Jammer, had het graag een keer willen beleven. Maar wie weet!

  5. Dat ziet er inderdaad heel erg gezellig en lekker uit! Vandaag is het in Amersfoort…. Alleen jammer dat het weer net ietsjes minder is!

  6. Dit soort festivals vind ik zo ontzettend leuk! Ik kom wel eens in de bioscoop in Ede, verder eigenlijk niet.
    Is dit een jaarlijks terugkerend event?

Comments are closed.