Even een stapje terug: Relax mama!

column: even een stapje terug doen

Ze hebben het wel eens over de oerkracht van moeders. Nu tijdens deze crisis zie je die echt naar boven komen. Iedereen haalt het onderste uit de kast en bij vele moeders die eerst geen seconde tijd hadden om te knutselen, of waar iedereen een beetje zijn eigen weg ging zijn ware Disney verhalen gemaakt.

Disney of Netflix?

Dat we in een film zitten dat mag duidelijk zitten. De 1 zit in een romantische Disney film, de ander beleeft een aflevering van Black Mirror of Hustlers.

Ik gaf het al even aan op Instagram, dat ik het heerlijk vind hoe rustig het hier is. Dat haasten en elke ochtend om 6.00 uur op staan is weg. En geloof mij dat geeft heel veel rust. Zelfs de gezinspsychiater moest er om lachen. Wij stonden als gezin echt op het randje van een hele hoge berg, maar we zitten er nu weer kilometers vanaf. Wat dat betreft mag dat van mij altijd zo blijven. Weinig invloeden van buitenaf, en echt weer helemaal terug naar het met zijn vieren oplossen. Super mooi is dat.

We zijn letterlijk verplicht geweest om dingen anders te doen. Die nare vicieuze cirkel is doorbroken. Hopelijk blijft dat ook zo. Voor ons is dit echt een wonder. Ik bedenk mij als ik dit zo schrijf, als de basis misschien al zo was dat wij ook wel een Disney film waren geweest.

Alhoewel.. Ik zie niemand van ons nog echt zingend knutselen. Of macaroni rijgen en luisteren naar de vogels en elkaars haar vlechten. Heerlijk voor de mensen bij wie het allemaal wel als een sprookje voelt. Voor anderen is het alles combineren zonder echt afstand even te kunnen nemen, heel pittig.Vind je het moeilijk alle ballen hoog te hoog te houden?

Mama, chill!!

Ik ben geen juf, dus ik doe eigenlijk wat ik kan, en help waar mogelijk. Nou heb ik makkelijk praten met een zeer zelfstandige puber, en een kleuter die nog niet zo veel hoeft. Maar er wordt niet verwacht dat je opeens juf bent. Ga er dus ook niet om stressen als je de les niet snapt. Laat je kind het navragen bij de juf of meester, en anders dan sla je het over. Een kind loopt echt niet zo snel achter, en als ze dat al deden is dit niet het moment om extra te gaan pushen. Motiveren en begeleiden, maar verwacht geen wonderen.

Neem echt tijd voor jezelf. Ik kreeg 3 heerlijke maskers van Kneipp. Detox care met bamboe, houtskool en algen, Hydrokick met watermunt en cactuswater en Chill out met hennepzaad. De puber kreeg het Detox masker voor haar huid, en de andere 2 heb ik gebruikt. Mijn headset op met keihard mijn huidige meditatie favoriet.

(echt met een headset opluisteren voor het special effect)

En even 10 minuten volledige ontspanning. Gewoon echt echt niets. Het geeft je zo een energie! Ik doe niet elke dag een masker, maar doe wel de 10 minuten meditatie muziek. Ik wil eigenlijk weer beginnen met hardlopen, maar nogmaals, het is al een wonder dat ik deze 10 minuten kan nemen. Hier wil het hele gezin namelijk wel continue iets van aandacht. Bovendien heb ik nog steeds een baan die ik graag wil houden.

Als ultieme verwenning heb ik een Severin koffiezetapparaat met timerir?t=pinkpress04 21&l=am2&o=38&a=B07V761DXB Even een stapje terug: Relax mama! besteld. Gewoon dat als ik wakker wordt ik de geur van koffie ruik en ik weet dat ik het alleen hoef in te schenken. Dat momentje is echt genieten voor mij. Wat langer douchen of even de boel de boel laten en gewoon met de zon in je gezicht even zitten. Echt doen, dan houd je deze periode wel vol in het geval dat jij in Black Mirror en niet in Disney zit..

neem een stap terug: relax mama


ageology banner Even een stapje terug: Relax mama!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥