Vaak hoor je het mij niet zeggen. De zin, ik kan even niet meer, is dan ook niet vaak op mij van toepassing. Vrolijk en enthousiast zijn zit van nature in mijn karakter. Zoals het voor iedereen geldt, heb ik het soms ook helemaal gehad. Ik denk dat dat menselijk is. Al vanaf dat ik acht ben, ben ik scout. Dat is mijn hobby. Sinds december 2013 ben ik bij Scouting Dieren betrokken als beverleiding. Ik heb de dagelijkse leiding over de kinderen tussen vijf en zeven af. Het is een hele leuke functie waarin ik kinderen iets kan leren, maar plezier staat voorop. Echter is het niet altijd koek en ei. In dit artikel vertel ik je meer hierover.

Beklemd tussen muren

Nu je weet dat ik leiding ben bij scouting, moet ik je ook vertellen dat ik de laatste tijd thuis zit. En die tijd wordt langer en langer. Toen mijn weekinvulling verdween, zat ik hele dagen in huis. Een beetje naar mijn computer te staren. Het rumoer van alledag verdween en maakte ruimte voor een beklemmend gevoel tussen twee muren. Eén ding bleef en dat was scouting. Elke zaterdagochtend sta ik klaar om de kinderen te ontvangen en hen een mooie belevenis mee te geven. Het seizoen sluiten wij af met een nachtje slapen in het clubhuis.

Depressieve gedachten

Dit nachtje slapen kostte mij de twee voorgaande jaren ongelooflijk veel energie. Als je lange tijd achtereen thuis zit, dan kan dat zorgen voor wat depressieve ideeën. Zo had ik dat ook. Ik kan dit niet. Moet ik dit nou wel doen? Doe ik het goed? Dit zijn een aantal gedachten die ik kon krijgen. Het is bekend dat mensen met autisme eerder depressief kunnen worden. Een huilbui zorgde bij het laatste zomerkamp ervoor dat ik even helemaal werd ontstemt. ‘Te weinig gewend’ is wat ze mij beweerden. Groot hoefde ik mij niet te houden. Het was duidelijk dat dit het geval was.

Het nieuwe kamp

Deze gebeurtenis was één van de eerste keren dat ik de zin uitsprak. ‘Ik kan even niet meer.’ Dat deed pijn. Nu vraag ik mij af welke factoren daaraan hebben bijgedragen. Uiteraard het feit dat ik mentaal ‘geen conditie’ heb of had. De druk van het kamp en de belangrijkste persoon hierin hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Voor dit jaar staan de data weer gepland. Hopelijk met een goede verdeling van taken. Dat zal een hoop zorgen wegspoelen. Misschien moet het allemaal minder ‘strak’. Gelukkig is de vrolijkheid en het enthousiasme weer terug. Ik kan er tegenaan.

Ik ben blogger bij MC Kleuver Blog. Hier kun je meer lezen over mijn autisme.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love