Geen ruimte maar toch een extra kinderkamer nodig?

Als je een standaardkamer in je huis om moet gaan toveren tot kinderkamer kan dit best wel lastig zijn. Want hoe maak je van het washok of de zolder ineens een fatsoenlijke kinderkamer? Het lijkt enorm moeilijk, maar met een aantal handige tips en kleine aanpassingen is iedere kamer zó een prachtige kinderkamer.

4 tips voor een extra kinderkamer

  1. Maak de kamer groter

Indien mogelijk, is het voor een fatsoenlijke kinderkamer ten eerste belangrijk dat je voldoende ruimte tot je beschikking hebt. Als je bijvoorbeeld een muur kunt verwijderen, doe dit dan vooral. Kinderen hebben de ruimte nodig. Als je op zolder werkt, kan je eventueel een dakkapel laten plaatsen. Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn, vraag een dakkapel offerte aan.

 

  1. Kies een gezellige kleur uit

Door hier en daar een likje verf aan te brengen, ziet de kamer er ineens een stuk representatiever uit. Ga voor neutrale kleuren en eventueel één muur geschilderd in een felle kleur. De trap schilderen kan ook bijdragen aan de kinderkamer. Veel kinderen vinden de zolder (zeker in de avond) eng. Door de trap er fris uit te laten zien, wordt de kinderkamer hier ook een stuk beter van.

 

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Natuurlijk is het makkelijk om het bed, de kasten en al het speelgoed van een kind netjes in de kamer te zetten, maar je wilt natuurlijk ook dat het enigszins netjes blijft. Daarom is het verstandig om voldoende opbergruimte in de kamer in te bouwen, zodat de kamer er ook na een aantal maanden nog netjes uitziet. Je kunt bijvoorbeeld door voor een hoog bed te kiezen, opbergboxen kopen en deze onder het bed schuiven. Hier kan het kind dan al zijn spullen in doen, waardoor de kamer er netjes uit blijft zien.

 

  1. Decoreer de muren voor extra sfeer

Als je een extra kinderkamer snel vrolijk en fleurig wilt maken, dan is muurdecoratie de goedkoopste en makkelijkste manier. Er zijn tal van soorten muurdecoratie te bedenken. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een wereldkaart. Dit draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van het kind, maar is ook nog eens erg kleurrijk en vrolijk. Anderen maken een muur met alle kunstwerken van het kind of maken een fotogalerij met jeugdfoto’s of foto’s van familievakanties. Waar je voor kiest, is erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like