Close

Fashion in XXL | Van maat 38 naar maat 48

Bella is in krap 24 maanden van maat 36/38 naar 48-50 geschoven. Niet echt heel leuk. Beter gezegd, dramatisch. Niet alleen voor haar zelfbeeld, maar ook voor haar outfits. Fashion in XXL? Het is een uitdaging.

Fashion in XXL

Nou hebben bepaalde winkel ketens wel ‘XXL-fashion’ of ‘BigGirls Fashion’. Ook zijn er hippe liedjes als “I like Big Butts”, “Big Girls, you are Beautiful” of “I’m all about the Bass” om ons beter te laten voelen.
Maar als ik in de kleedhokjes half naar adem snak en bezweet mezelf in een XXL broek of shirt worstel, zie ik er nog steeds uit als een zak aardappelen maar nu met kleurtjes en patroontjes. De meeste fashion staat gewoon als een flag op de modderschuit in maat 48-50. Sorry, in mijn ogen dan in ieder geval, serieus.

Maatje curvy supermodel

Ik zie genoeg meiden met een behoorlijk maatje meer die er wel leuk en verzorgd uit zien. Maar waar halen zij dat vandaan? In mijn winkels vind ik dat niet?

Gelukkig vertelde een vriendin over de grote dames mode bij Otto.nl. Ze hebben daar prachtige merken als Junarose en Paprika. En mag ik zeggen dat ik het gewoon fijn vind om online te bestellen. Niet in pashokjes te moeten staan. Maar gewoon de kleding thuis kan passen voor mijn eigen spiegel. Het licht in pashokjes, of dat gevoel dat je een grotere maat moet zoeken die er niet is vind ik niet prettig. Online bestellen in meerdere maten doe ik dan echt liever. Ik voel mij dan net iets meer een curvy supermodel dan een vrouw die het niet lukt om af te vallen.

Ik wil in het zwembad weer die leuke bikini aan. Op een terrasje zitten met een leuke rok aan. Ik heb ook zeker wat curvy supermodels

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@zaczacposen by @11honore

Een bericht gedeeld door t a r a l y n n (@taralynn) op

 

Big is beautiful

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg echt niet dat voller, dik zijn of gevuld lelijk is. Maar op mij wel. Ik ken mensen die zwaarder mooier zijn dan BMI slank, eerlijk waar. Maar ik heb dat geluk niet. Het accepteren lukt niet zoals je ziet. Maar ook mijn lichamelijke beperkingen (door Fibromyalgie) kan ik niet accepteren. In mijn hoofd loop ik nog steeds de halve marathon met gemak en weeg ik 65kg schoon aan de haak. Maar als ik dan een recente foto van mij zie, of mijn spiegelbeeld… Boem, hartaanval en 10 jaar ouder.

Positief bekijken

Hoe dan ook, ik dacht. F#ck it. Ik ga stoppen met mijn flodder broeken en grote vesten. In plaats daarvan ga ik ‘leuke jonge en vlotte’ kleding kopen. Ik zie serieus zoveel echt sexy en knappe curvy vrouwen, dat moet mij ook lukken! Mijn manier van kijken naar mode moet veranderen. Dan kan ik ook weer die leuke jeans of jurk aan. Of zelfs een bikini!

Afvallen

1001 afval pogingen per jaar, het lukt nu even niet. Mijn lichaam lijkt kapot gedieet. Dus gewoon 2x daags de schijf van 5 eten, veel groente en fruit. En hopen dat het toch beter gaat. Dus druk bezig mijn vollere lijf te accepteren!

‘Big Girls, you are Beautiful’

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang