Close

Fijn en productief thuiswerken doe je zo!

Toen iedereen opeens thuis moest werken was het nogal een drama met focus, en waar ga je zitten, en help! Nu is dat voor velen inmiddels een stuk makkelijker, maar als je snel de focus kwijt bent dan is het nog steeds lastig. Inmiddels heb ik mijn mojo wel gevonden en wie weet heb jij er ook wat aan!

Wat is voor jou de juiste plek?

Natuurlijk is een eigen kantoor heel fijn, maar niet iedereen heeft daar plek voor. Ook zijn we niet allemaal hetzelfde. De 1 werkt alleen bij doodse stilte, en de ander heeft achtergrond geluid nodig. Zelf had ik heel lang een kantoor in huis, alleen ik zat er vrijwel nooit. Het is er stil en echt wel afgesloten van de rest van het huis.

Wij hebben dus een lekker bureau en fijn bankje in een hoek in de woonkamer neergezet. Plantje erop, kleedje erover, precies hoe ik het fijn vindt en lekker kan werken. Als je zoals ik uren achter elkaar aan het werk bent, dan is een bureau op de juiste hoogte en een goede ergonomische bureaustoel of bankje wel echt belangrijk wil je geen last van je rug krijgen.

Ook ruim ik voor het werk eerst de woonkamer op zodat ik mij nergens aan hoef te storen of afgeleid wordt. In vakanties kan ik zo ook de boel een beetje in de gaten houden.

Geef jezelf het kantoor gevoel

Dit is heel lastig thuis, maar wel echt essentieel.

  • Maak een dagrooster met wat je moet doen en hoe laat. Rooster hierbij ook je koffiepauze en lunch in. Dit wordt zo snel vergeten en dan wordt je zo suf en werk je echt maar op halve kracht.
  • Sta af en toe op, zorg dat je beweegt. Zo wordt je minder snel moe en stijf.
  • Zet een flesje water op je bureau en blijf hydrateren, hier werken hersenen beter op en je bent minder snel moe.
  • Staar je al een half uur naar je scherm, ga dan even wat anders doen. Zet een timer voor 10 minuten, en probeer het weer.
  • Zorg voor een goede werkplek. Nogmaals een passend bureau en een goede kantoorstoel maken een enorm verschil. Het voelt ook serieuzer dan dat je aan de keukentafel zit met allemaal zooi om je heen.
  • Houdt je werkplek opgeruimd, dit werkt gewoon echt lekkerder. Maar sluit het ook af als je klaar bent. Laptop dicht, agenda dicht, pennen terug in bakje. Anders ga je al snel toch nog even wat doen, en je vrije tijd moet echt vrije tijd zijn wil je niet heel snel overspannen en overwerkt raken.
  • Ventileren: zet een raam open, een ventilator aan. Je hebt wat frisse lucht nodig.
  • Tips voor thuiswerken met kinderen

Tips voor zelfstandig ondernemers

De meeste zelfstandig ondernemers zijn workaholics en doen rustig in de avond nog even dit mailtje, dat project. Probeer echt een rooster aan te houden. Natuurlijk zijn er soms dingen die niet kunnen wachten, maar winkels en bedrijven hebben ook een sluitingstijd. We leven nu in een 24/7 gemeenschap, maar je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn. Voor klanten is alles urgent, dus maak daar zelf je prioriteiten in. Zet desnoods een melding aan op je mail wanneer je weer bereikbaar bent. Wanneer jij je eigen tijd niet waardeert, doen klanten dat ook niet.

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond en ze kan gebruiken!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang