Close

Fijne alternatieven om je huis warm te houden

Het huis warm te houden is tegenwoordig een dure kostenpost. Zeker in deze dure tijden is het belangrijk om hier en daar wat te kunnen bezuinigen, maar echt in de kou zitten is natuurlijk ook niet fijn. Gelukkig zijn er wat andere alternatieven om je huis te verwarmen. Welke dat zijn vertellen wij je vandaag!

Infrarood verwarming

De infrarood verwarming is tegenwoordig heel populair aan het worden. Dat snappen we, want hij werkt op stroom en is dus goedkoper dan het dure gas waarmee je jouw centrale verwarming verwarmt. De infraroodverwarmingen zijn een soort van platen die je, net als een gewone verwarming, makkelijk tegen de muur kunt bevestigen. Het ziet er dus een beetje hetzelfde uit. Ook heb je echt kachels, die natuurlijk ideaal zijn voor dat fijne warme en gezellige sfeertje in huis. Infrarood werkt daarbij ook nog eens heerlijk door op je spieren, ideaal voor mensen met bijvoorbeeld reuma.

Convector kacheltjes

Wil je de ruimte wat bij verwarmen, dan zijn convector kacheltjes ideaal. Hoewel je het niet direct zou verwachten geven deze kachels ook een heerlijke warmte af! Je kunt zo bijvoorbeeld jouw centrale verwarming laag zetten en hiermee een bepaalde ruimte, zoals je thuiswerkplek, bij verwarmen. Zo zit je er lekker comfortabel bij!

 

Pelletkachels

Wil je de sfeer en het gevoel van een houtkachel in huis halen, maar wil je niet met al dat hout slepen? Dan is een pelletkachel een goed alternatief. Dit soort kachels zijn namelijk de moderne versie van een houtkachel. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit (dikwijls zijn ze iets compacter, waardoor je ze op veel plekken kunt plaatsen) en je bent er lekker duurzaam mee bezig. Pellets zijn namelijk een soort van houtsnippers/korrels die bestaan uit hout en houtafval. Ze zijn relatief goedkoop en verwarmen je huis heerlijk! Fijn is dat ze compact zijn en je ze dus in een mooie emmer/bak naast je kachel kunt laten liggen met een schepje erbij. Het bijvullen doe je in een apart compartiment, zodat je jouw vingers niet brandt. Superhandig en heel stijlvol tegelijk!

Gezelligheid en comfort

Het blijven verwarmen van je woning is natuurlijk goed in allerlei opzichten. Sowieso voor de woning zelf, want wanneer het te koud is kan het vochtig worden, met alle ongemakken van dien. Ook mensen met reumaklachten worden niet blij van een koud huis, dus zorg ervoor dat het lekker warm is. In de avond kun je ervoor kiezen je kachel/verwarming eerder uit te maken en op de bank te kruipen onder een heerlijke elektrische deken. Steek wat gezellige kaarsjes aan voor die warme sfeer en klaar ben je! Zo komen wij de winter wel door!


About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang