Meteen naar de inhoud

En nu is het klaar!! Mijn moment om voor eens en voor altijd fit te worden.

fit worden

Mei 2013: ik was op vakantie met vrienden. Er moest uiteraard een foto gemaakt worden van met z’n allen op het terras. Want het was reuzegezellig. Tot ik die foto zag. Ik zakte (bijna letterlijk…..) door mn stoel: Was.Ik.Dat. ?? Ik zag alleen maar een grote vette bovenarm en zelfs mijn servet kon mijn buik niet voldoende wegmoffelen. Wat voelde ik me rot in mij eigen lichaam. Nu was het klaar. Ik moest weer fit worden.

Levensstijl aanpassen bij fit worden

Zo gezegd, zo gedaan…. Duhuh…… Ik wilde niet (meer) crashen en ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden om mijn voeding ‘LifeTime’ aan te passen en een activiteit te vinden die bij mij paste; wat ik echt leuk vond, maar ook zinvol en effectief was. Ik wilde weer fit worden.

Dat vond en creëerde ik: in een half jaar viel ik 21 kg af en mijn fijne gevoel groeide per kilo waar ik afscheid van nam; ik zou nooit meer terug gaan naar zo’n unhappy gevoel in mijn eigen lichaam.

 

It’s a Journey Dear……

Uiteraard zijn de eerste maanden ‘easy’: het resultaat liegt er niet om, kilo’s vliegen je om de oren en de complimenten zijn niet aan te dragen.

Maar dan. Dan komt dat moment dat mensen jou niet anders meer kennen dan dat je nu bent. En zij dus geen externe motivatie voor jou zijn. Zij zullen niet zeggen;’ wat goed dat je het zo volhoudt….’ Zij weten niet beter.

De motivatie moet dus uit jouzelf gaan komen. Grote sprongen maak je niet meer. Meer muizenstapjes. Mijn hemel; hoe houd je dat vol ??!!

Ik ging gewoon door. Steeds weer. Iedere dag. Mijn einddoel was allang niet meer zaligmakend. Ik had gemerkt dat dat einddoel steeds verplaatste. Als je er bijna bent…… Daar moest ik dus niet mijn geluk uit halen; dan ging ik het nooit worden.

De weg die ik ben ingeslagen is voor mij zaligmakend. Ik sta versteld van en ben Megatrots op dat ‘oude lijf’; dat doet nog exact wat ik graag wil. Als ik doe en laat wat daar voor nodig is. Lees deze laatste zin nog eens terug. Die is cruciaal. ‘ Als ik doe en laat wat daar voor nodig is’. Dan kan ik komen waar ik wil ? Mooi; alle controle dus in mijn eigen handen !

Dat wil zeggen; totdat er omstanders jou van jouw pad af gaan duwen. Met rotte tomaten gooien (figuurlijk), lelijke dingen zeggen (letterlijk), onbegrijpelijke uitspraken doen en niets, maar dan ook niets onbenut laten om jou van jouw nieuw ingeslagen weg te brengen. Alsof die weg niet al lastig zat is, zonder hen…..

the body achieves what the mind believesAddicted or Dedicated ?

‘Sla je nu niet een beeeeeetje door ??!!’

‘Je bent nu toch goed……’

‘Niet verder afvallen nu hoor…..’

‘Je moet niet overdrijven heh….’

‘Doe nou ff gezellig mee joh……’

‘Ja; jij moet het zelf weten, maar ik vind ‘het’ Echt.Niet.Mooi…..’

Inderdaad; ik mag dit zelf weten. Dit is slechts een heel klein greep uit verwensingen, goede bedoelingen, veroordelingen en meningen die ik zeer regelmatig naar mij toe geworpen krijg. Ongevraagd.

Zie dan maar eens staande te blijven. Je bent net gestart aan een ‘nieuw leven’ en iedereen die jij lief vindt (en stom….) heeft een kant en klaar oordeel over jou.  Dat is ‘om den drommel’ nog niet zo easy…..

Heel dicht bij jouzelf blijven is het enige wat je kunt doen. Luister naar wat Jij wilt. Waar word jij blij van ? Wat maakt jou gelukkig ?

En dan zul je rustig jouw weg vervolgen. Zonder disrespect naar anderen; ook zij moeten doen wat zij willen.

Zij zullen jou ‘doorgeslagen’ noemen. Ik noem jou dan Een Held. Naar jouzelf luisteren is het moeilijkste wat er is in een tijdperk waarin alles en iedereen ongevraagd snoeiharde meningen de ether in mag en kan werpen. Wanneer je dan flexibel genoeg bent om terug te veren, ben je de juiste weg ingeslagen. Je bent gegroeid. De impact die dergelijke woorden nu, anno 2017, op mij hebben, is een schijntje vergeleken bij wat zij in 2013 hadden gehad. Ze hadden mij verwoest.

 

De mentale weg is de belangrijkste;

The body achieves what the mind believes. Het is echt zo.

Laat je niet van de wijs brengen. Door niemand.

Ben ik ‘addicted’ ? Dat denk ik wel: ‘addicted’ to being ‘dedicated’ to myself. En ik zou het niet meer anders willen.

Liefs, Liesbeth

info@fabuloustraining.nl

29 reacties op “En nu is het klaar!! Mijn moment om voor eens en voor altijd fit te worden.”

 1. Diepe buiging en respect! Ik vind het knap en je ziet er prachtig uit. Blijf bij jezelf. Focus vinden, vasthouden, dedication.. ik vind het zelf erg moeilijk. Bij vlagen vet gemotiveerd, maar tot dusver nooit gelukt om het vast te houden.

 2. Diepe respect. Ik krijg de eerste kilo’s er niet eens af. Ik ben al wel een plannetje aan het maken, maar het volhouden is inderdaad erg moeilijk elke keer. Echt knap zeg.

 3. Mooi geschreven! Het is precies zoals je zegt, je moet het zelf weten. Iedereen heeft een mening en ze lijken die ook altijd (ongevraagd) te moeten geven. Ik hou altijd deze quote van Dita von Teese in mijn achterhoofd: ” You can be the ripest and juiciest peach in the world, and there’s still goning to be somebody who hates peaches.” Ga voor je doel en zolang jij je er prettig bij voelt is het goed. x

 4. Dank je wel ! Het begin is lastigst, maar daarna is het geen doorzetten meer; gewoon doen omdat ik er zoveel plezier aan beleef ! 🙂

 5. Vaak zijn mensen wat ‘bang’ voor veranderingen; het kan een confronterende spiegel zijn….. doe maar normaal; dan doe je al gek genoeg is een veilig uitgangspunt. heel goed dat jij ook lekker weer voor jouzelf kiest !:-)

 6. Inderdaad echt heel naar: het is nooit goed. Wanneer je niet gezond eet en sport is het niet goed, maar wanneer je dit juist wel met volle overtuiging doet sla je er al snel in door volgens mensen. Zo naar. Zelf ben ik het gezonde eten en sporten ook weer aan het oppakken: lekker doen wat ik zelf wil met mijn lichaam.

 7. Dat is de mooiste reden om even uit jouw ritme gehaald te worden; van harte gefeliciteerd !! Lekker rustig aan weer oppakken; ben je straks superfitte mamma van twee knapperds !!

 8. Dank je wel !! Ik ben nu ongeveer weer net zo zwaar als toen ik begon met afvallen…… hahahaha ! gelukkig zegt gewicht mij niet zoveel meer; de spiegel en mijn gevoel in mijn lichaam zeggen alles daarentegen ! 🙂

 9. Dank je wel ! Iedereen heeft inderdaad zijn eigen doel. Het mooiste lichaam is dat waar de eigenaar gelukkig in is; doet er niet toe hoe het er uit ziet ! 🙂

 10. Dank je wel !! Ik ben geen voorbeeld; ik ben slechts mijzelf….. Ik hoop te inspireren, zodat anderen zien dat het echt een kwestie van rustig doorgaan is….. en plezier hebben !

 11. Dank je wel !! ik hoor ook vaak dat het gefotoshopt zou zijn hoor….. haha ! gelukkig weet ik zelf beter….. Dat karakter is gevormd door deze weg ! Begin is even mijzelf in een structuur dwingen geweest en toen ging het ‘vanzelf’….. 🙂

 12. Ongekend heh; ik schrik soms zelf ook nog van de foto’s; de weg gaat zo geleidelijk; dat merk je niet dagelijks, totdat je de foto’s ziet. Strak zijn is geen doel wat gelukkig maakt; je goed voelen bij wat je doet is dat wel; goed bezig dus !!

 13. Soms is het even lastig om te vinden waar je jouw doel mee behaalt, maar niet jouzelf teveel ontzegt. Is ook een mentale kwestie vaak. Als je tegen mij zegt dat ik iets niet meer ‘mag’, is dat het enige wat ik wil…… ik kies er dus voor om dingen niet meer te ‘willen’; het brengt mij niets meer…. 🙂

 14. Erg heh; meningen staan altijd gereed; zeker als iemand iets ‘anders’ doet…… gekke is dat het begonnen is als een weg om mijn figuur te verbeteren, inmiddels zijn die veranderingen slechts een gevolg van wat ik heel graag doe….. 🙂

 15. Dank je wel Johanne, maar alleen het begin was ‘knap’. dat is het lastigst…. als je er eenmaal lol in hebt, is het niet knap meer…. Probeer iets te vinden wat je echt leuk vindt om te doen en graag wilt doen; dan zul je je snel fitter voelen ! En ‘schuld’ is het van niemand; je bent gewoon nog niet tegengekomen wat bij jou past wellicht !

 16. Knap hoor en vooral heel bewonderingswaardig dat je ondanks alles gewoon doorzet. Ik ben niet zo’n doorzetter op het gebied van sport en dat heeft vooral te maken met het feit dat ik mijn intrinsieke motivatie nog niet hebben gevonden. Frustrerende, maar compleet mijn eigen schuld.

 17. o en doorgeslagen nee ben je niet als je bezig bent met een goed lijf en een goed figuur en het voor jou goedvoelt? dan tja, mensen hebben toch altijd wel een mening over iets klaarstaan.

 18. ik herken het gevoel en ben ook bezig met meer sporten en gezond eten maar het blijft soms zo lastig want je oet zoveel dingen laten staan.. succes in ieder geval!

 19. Wauw, wat een verschil zeg! Die foto’s laten echt een grote transformatie zien.

  Zo strak zit ik niet in mijn vel. Maar omdat ik dagelijks ga hardlopen vind ik het wel goed zo.

 20. Martiena de Graaf

  Wauuuww!!! De foto’s die je laat zien dqt dit wel daadwerkelijk kan! Vaak zie je foto’s uit andere landen en dan denk ik: Dit kan toch helemaaaal niet! Bij jou geloof ik het! Wat ontzettend knap en wat een karakter heb jij, om dit te kunnen doen! Erg knap!

 21. Knap dat je zo hebt doorgezet. Iedereen moet doen waar hij zichzelf prettig bij voelt. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Ik mag ook wat afvallen, maar hoef geen gespierd lichaam. Dus voor mij ook even streng…..;-)

 22. Doorgeslagen? Ik vind het juist enorm sterk van je dat je jezelf kan blijven motiveren ook al is je streefgewicht allang bereikt! 😄

 23. Ik moet ook weer gaan sporten! Vijf weken geleden bevallen van ons tweede kindje en na een keizersnede mag je sowieso 6 weken niet sporten. Dus volgende week mag ik weer! Jeuj!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: