Mei 2013: ik was op vakantie met vrienden. Er moest uiteraard een foto gemaakt worden van met z’n allen op het terras. Want het was reuzegezellig. Tot ik die foto zag. Ik zakte (bijna letterlijk…..) door mn stoel: Was.Ik.Dat. ?? Ik zag alleen maar een grote vette bovenarm en zelfs mijn servet kon mijn buik niet voldoende wegmoffelen. Wat voelde ik me rot in mij eigen lichaam. Nu was het klaar. Ik moest weer fit worden.

Levensstijl aanpassen bij fit worden

Zo gezegd, zo gedaan…. Duhuh…… Ik wilde niet (meer) crashen en ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden om mijn voeding ‘LifeTime’ aan te passen en een activiteit te vinden die bij mij paste; wat ik echt leuk vond, maar ook zinvol en effectief was. Ik wilde weer fit worden.

Dat vond en creëerde ik: in een half jaar viel ik 21 kg af en mijn fijne gevoel groeide per kilo waar ik afscheid van nam; ik zou nooit meer terug gaan naar zo’n unhappy gevoel in mijn eigen lichaam.

 

It’s a Journey Dear……

Uiteraard zijn de eerste maanden ‘easy’: het resultaat liegt er niet om, kilo’s vliegen je om de oren en de complimenten zijn niet aan te dragen.

Maar dan. Dan komt dat moment dat mensen jou niet anders meer kennen dan dat je nu bent. En zij dus geen externe motivatie voor jou zijn. Zij zullen niet zeggen;’ wat goed dat je het zo volhoudt….’ Zij weten niet beter.

De motivatie moet dus uit jouzelf gaan komen. Grote sprongen maak je niet meer. Meer muizenstapjes. Mijn hemel; hoe houd je dat vol ??!!

Ik ging gewoon door. Steeds weer. Iedere dag. Mijn einddoel was allang niet meer zaligmakend. Ik had gemerkt dat dat einddoel steeds verplaatste. Als je er bijna bent…… Daar moest ik dus niet mijn geluk uit halen; dan ging ik het nooit worden.

De weg die ik ben ingeslagen is voor mij zaligmakend. Ik sta versteld van en ben Megatrots op dat ‘oude lijf’; dat doet nog exact wat ik graag wil. Als ik doe en laat wat daar voor nodig is. Lees deze laatste zin nog eens terug. Die is cruciaal. ‘ Als ik doe en laat wat daar voor nodig is’. Dan kan ik komen waar ik wil ? Mooi; alle controle dus in mijn eigen handen !

Dat wil zeggen; totdat er omstanders jou van jouw pad af gaan duwen. Met rotte tomaten gooien (figuurlijk), lelijke dingen zeggen (letterlijk), onbegrijpelijke uitspraken doen en niets, maar dan ook niets onbenut laten om jou van jouw nieuw ingeslagen weg te brengen. Alsof die weg niet al lastig zat is, zonder hen…..

quotethebody - En nu is het klaar!! Mijn moment om voor eens en voor altijd fit te worden.Addicted or Dedicated ?

‘Sla je nu niet een beeeeeetje door ??!!’

‘Je bent nu toch goed……’

‘Niet verder afvallen nu hoor…..’

‘Je moet niet overdrijven heh….’

‘Doe nou ff gezellig mee joh……’

‘Ja; jij moet het zelf weten, maar ik vind ‘het’ Echt.Niet.Mooi…..’

Inderdaad; ik mag dit zelf weten. Dit is slechts een heel klein greep uit verwensingen, goede bedoelingen, veroordelingen en meningen die ik zeer regelmatig naar mij toe geworpen krijg. Ongevraagd.

Zie dan maar eens staande te blijven. Je bent net gestart aan een ‘nieuw leven’ en iedereen die jij lief vindt (en stom….) heeft een kant en klaar oordeel over jou.  Dat is ‘om den drommel’ nog niet zo easy…..

Heel dicht bij jouzelf blijven is het enige wat je kunt doen. Luister naar wat Jij wilt. Waar word jij blij van ? Wat maakt jou gelukkig ?

En dan zul je rustig jouw weg vervolgen. Zonder disrespect naar anderen; ook zij moeten doen wat zij willen.

Zij zullen jou ‘doorgeslagen’ noemen. Ik noem jou dan Een Held. Naar jouzelf luisteren is het moeilijkste wat er is in een tijdperk waarin alles en iedereen ongevraagd snoeiharde meningen de ether in mag en kan werpen. Wanneer je dan flexibel genoeg bent om terug te veren, ben je de juiste weg ingeslagen. Je bent gegroeid. De impact die dergelijke woorden nu, anno 2017, op mij hebben, is een schijntje vergeleken bij wat zij in 2013 hadden gehad. Ze hadden mij verwoest.

 

De mentale weg is de belangrijkste;

The body achieves what the mind believes. Het is echt zo.

Laat je niet van de wijs brengen. Door niemand.

Ben ik ‘addicted’ ? Dat denk ik wel: ‘addicted’ to being ‘dedicated’ to myself. En ik zou het niet meer anders willen.

Liefs, Liesbeth

info@fabuloustraining.nl


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love