Close

Floaten: het ultieme ontspannen

De hele dag pijn is ondraaglijk, dus toen ik las over floaten, wilde ik dat meteen proberen. Het schijnt namelijk dat het echt heel goed is tegen de pijn. Ik kreeg ook meteen een water jet behandeling in de spa capsule.

Ik kwam aan bij het floatcenter in Amsterdam, en werd verwelkomt door een prachtig meisje die mij alles heel goed uitlegde. Ik moest als eerste naar het toilet om de massage zo relaxed mogelijk te maken. Ik begon daarna met de spacapsule. Een beetje bang was ik wel want ik heb claustrofobie. Maar ja, dat weegt gewoon niet op tegen de pijn. Ik moest alleen mijn schoenen uit doen, en kon gewoon met kleding in de capsule liggen. Je kunt de standen aanpassen, en ook op 1 plek laten masseren. De capsule is helemaal open rondom je hoofd, dus die angst was ook meteen weg.

De massage op de laagste stand voelt een beetje als kriebelen, en op de hoogste stand heb je echt een lekkere diepe massage. Ik lag er 21 minuten in, maar had zo nog een uur willen blijven liggen. Ik vond het echt heel erg relaxend.

Het is goed voor gewichtsverlies, zichtbaar verlies van centimeters, een gladdere huid en verbeterde soepelheid van de huid. Na 1x merk je natuurlijk niet zo heel veel, maar was ik wel 2 centimeter om mijn buik en bovenbenen kwijt toen ik de volgende dag ging opmeten.

 

De spacapsule

De SpaCapsule behandeling is een massagebelevenis die wonderen doet voor huid en lichaam. Wat er zo fijn is aan deze behandeling? In een SpaCapsule beleef je een heerlijke waterjet-massage zonder je uit te kleden en zonder nat te worden. 28 computergestuurde waterjets kunnen een full-body massage verzorgen, maar de SpaCapsule kan ook een specifiek gedeelte van het lichaam masseren. Het is maar net wat je wilt of waar je behoefte aan hebt. Een flinterdun waterdicht membraam scheidt lichaam (en kleding) van de waterjets. Waterdruk, temperatuur en pulseringsfrequentie zijn aan te passen. In slechts 10 tot 20 minuten verdrijft de SpaCapsule pijn en spanning uit je lichaam.

Na de spacapsule ging ik een uur floaten. Hier had ik erg veel zin in omdat veel mensen met chronische pijn dit gebruiken om de pijn te verlichten.

Wat is floaten?

Floaten is het gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatroom. Het is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap.

Was de capsule al spannend, dit was helemaal een dingetje. Je komt in een badkamer waar je eerst een snelle douche neemt. Dan doe je de earplugs in, en mag je in een cabine gaan liggen. Dat is een soort van mini kamertje wat helemaal afgesloten is. Je kunt de deur wel open duwen, maar het is echt wel allemaal afgesloten. Dit is omdat ze zo veel mogelijk geluid en afleiding willen uitsluiten.

In de ruimte is een blauw licht, en je gaat liggen in ondiep zout water. Je drijft echt meteen omhoog, best apart gevoel. De eerste 10 minuten is er een muziekje, en daarna 50 minuten stilte. Ik moet bekennen dat ik de eerste 10 minuten de deur open had gelaten, maar daarna was ik toch gerust genoeg om hem te sluiten, het is de bedoeling dat je het licht ook uit doet, maar dat hield ik niet vol en kreeg het benauwd. Met het blauwe licht aan was het heel comfortabel.

Het grappige was dat ik niet het idee had dat ik in slaap was gevallen, maar wel een paar keer het gevoel had van wakker worden. Later werd mij verteld dat dit de ultieme relax ervaring is. Na een uur lekker drijven (ik werd na ik denk een half uur al wat onrustig, maar met flink wat tenen wiebelen en een beetje armen bewegen werd ik weer rustig)heb ik nog uitgebreid gedoucht met de lekkerste producten van Rituals.

Dat ik naar buiten liep voelde ik mij lichter, en een heel stuk meer ontspannen. Ik had ook de rest van de dag geen last ergens van. Die nacht sliep ik ook als een roos en werd pijnloos wakker. dat was heel lang geleden. Ook het floaten is een kuur, dus ik denk hoe vaker je het doet hoe sneller je ontspant, hoe meer profijt.

Zodra er een floatcenter in de buurt komt wil ik zeker vaker gaan! Heb jij het al eens geprobeerd?

floating het ultieme ontspannen

Lees ook: 27 Self Care tips om nu te doen! Of Review sauna Thermen Bussloo

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Floaten: het ultieme ontspannen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang