Zo leg je jouw vakantieherinneringen het beste vast

flatlay camera pink

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. Je brengt tijd door je gezin, maakt kennis met een nieuwe cultuur en maakt herinneringen voor een leven lang. En juist daarom is het belangrijk om die herinneringen vast te leggen. Maar hoe doe je dat het beste? Met de tips in deze blog verbeter jij je fotografie-skills in no time! 

Een paar leuke plaatjes schieten kan vrijwel iedereen. Maar als je écht mooie foto’s wilt maken op vakantie, moet je daar wat tijd insteken. Om je op weg te helpen in dit leerproces hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Tip 1: leer je camera kennen

Als je mooie foto’s wilt maken, is het belangrijk om je camera te leren kennen voordat je op vakantie gaat. Probeer dus alle instellingen uit, zoals het diafragma en de ISO waarde. Zo weet je op vakantie precies waar iedere knop voor bedoeld is en kun je alle dierbare momenten vastleggen. 

 

Tip 2: volg een cursus

Als je meer wilt leren over fotografie en over je camera, is het slim om een cursus te volgen. Ben je beginnend fotograaf? Dan is de 10-delige basiscursus fotografie van de Kamera Express Academy een aanrader! Met deze cursus doe je niet alleen technische kennis op, maar wordt ook je creativiteit verder ontwikkeld. Zo til je jouw fotografiekunsten snel naar een hoger niveau.

 

Tip 3: de zon

Tijdens het fotograferen op vakantie speelt de zon een grote rol. Als je een portret gaat maken, is het het beste om de zon in de rug te hebben. Maar voor andere typen foto’s kan tegen de zon in fotograferen ook spectaculair zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een silhouet, waar de zon een rand projecteert rondom het te fotograferen object. Dit kan sfeervolle beelden opleveren, maar vereist wel enige oefening. Thuis alvast proberen dus! 

 

Tip 4: kleur!

Kleuren zijn ontzettend belangrijk op foto’s. Je kunt later altijd nog het een en ander accentueren in de bewerking, maar in principe komen kleuren in de zomer vanzelf tot leven. Maak hier gebruik van en probeer oog te hebben voor de juiste compositie: zo springen de kleuren eruit!

 

Tip 5: de beste apparatuur 

Naast dat er bepaalde kennis en vaardigheden nodig zijn om mooie foto’s te maken, is het belangrijk om goede apparatuur te gebruiken. Welke camera jij het prettigst vindt is natuurlijk persoonlijk, maar we hebben een aantal tips voor je: 

 

  • Ben je beginnend fotograaf en zoek je een relatief goedkope camera, waarmee je wel prachtige foto’s kunt maken? Ga dan voor een Nikon D5600 of Sony A6500.
  • Wil je het professioneler aanpakken? Een Canon EOS 5D Mark IV body staat in combinatie met het zoomobjectief EF 24-70mm F/2.8 L USM garant voor geweldige beeldkwaliteit. Op dit moment heeft Kamera Express voor deze combinatie een speciale aanbieding online staan.
  • Als alternatief voor bovenstaande spiegelreflexcamera van Canon, kun je ook de Nikon D850 kiezen. Met het AF-S 24-70mm F/2.8G ED standaard zoomobjectief kun je eenvoudig de mooiste foto’s maken. Gaat je voor de combinatie? Dan krijg je een gratis cursus cadeau bij Kamera Express. 

 

Met bovenstaande tips en suggesties zullen jouw fotografie-skills razendsnel verbeteren. En we beloven dat dat zal resulteren in prachtige vakantieplaatjes en blijvende herinneringen. 

 

Succes en vooral veel plezier met fotograferen!foto tips

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like