4 creatieve ideeën om fotoboeken te maken

Herinneringen draag je mee in je hart…én in een fotoboek natuurlijk! Of je nu herinneringen aan een bijzondere gebeurtenis wilt vastleggen of gewoon je leven op een meer persoonlijke manier wilt vastleggen, fotoboeken zijn een geweldige manier om dat te doen. Maar als je niet weet hoe je jouw one-of-a-kind fotoboek moet ontwerpen, maak je dan geen zorgen! Hier zijn vier creatieve ideeën om je op weg te helpen:

#1 Denk out-of-the-box

Een van de leukste dingen aan een fotoboek maken is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. En wat is er nu fijner dan dat? Als je veel foto’s hebt die je erin wilt verwerken, overweeg dan om in plaats daarvan voor een online fotoalbum maken. Je kunt nog steeds creatief zijn met de lay-out en het ontwerp, maar je hebt veel meer ruimte om te spelen.

#2 Wees creatief met de omslag

De omslag is het eerste wat mensen zien als ze je fotoboek bekijken, dus zorg dat hij telt! Gebruik je omslagfoto als een gelegenheid om creatief te zijn en de toon te zetten voor de rest van het boek. Als je niet weet wat voor foto je moet gebruiken, probeer er dan een te kiezen die het algemene thema van het boek uitbeeldt. Is het een familiealbum? Kies dan een groepsfoto voor de omslag. Of, als het een reisalbum is, gebruik dan een landschapsfoto. Wees creatief en heb er plezier in.

#3 Gebruik de loze ruimte in je voordeel

Negatieve ruimte is het gebied rond en tussen de onderwerpen op je foto’s. En geloof het of niet, het kan net zo belangrijk zijn als de onderwerpen zelf! Laat bij het ontwerpen van je fotoboek veel loze ruimte rond je foto’s, zodat ze er écht uitspringen. Maar, zorg niet voor té veel loze ruimte, want dan kan je boek er onvoltooid uit zien en dat zou zonde zijn! Ben je een favoriet tegengekomen? Laat deze dan als foto op glas afdrukken. Zo heb je meteen een mooie herinnering voor aan de muur!

#4 Blijf bij het thema

Last but not least: een thema voor je fotoboek kan je helpen je te concentreren bij het kiezen van de foto’s die je erin wilt opnemen. Maar als je het moeilijk vindt om je keuze te beperken, laat het thema dan gerust vallen! Soms zijn de beste albums die waarin alles kan. Niks te gek! Dus ga je gang en wees creatief – je fotoboek moet net zo uniek zijn als jij bent!


self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven