Close
Frozen 2

Filmtip: Frozen 2 – een nieuw avontuur met Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven

Na het verschijnen van Frozen in 2013, is het nu tijd voor het langverwachte, grote vervolg. Eindelijk! En dan vragen we ons natuurlijk af: is het vervolg net zo goed als het origineel? Zijn de liedjes net zo leuk en catchy? Hoe grappig is Olaf dit keer? 

Eerlijk is eerlijk: ik heb de eerste film zeker twintig keer gekeken (en ik heb niet eens kinderen!), dus de druk voor de tweede film lag hoog.

Een nieuw avontuur

In Frozen 2 volgen we natuurlijk weer Elsa (Indina Menzel) en Anna (Kristen Bell) in een nieuw avontuur, waar Elsa’s krachten centraal staan. Ook Kristoff (Jonathan Groff), Olaf (Josh Gad) en Sven zijn weer van de partij.

Een onbekende kracht roept Elsa. Ondertussen wordt het koninkrijk Arendelle bedreigd. Om het koninkrijk te redden, reizen Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven af naar het Enchanted forest. Hier stuiten ze op bijzondere situaties en nieuwe personages. Onderweg houdt Olaf iedereen bezig met de vele feitjes die hij blijkt te weten, over van alles en nog wat. Ondertussen is Kristoff bezig met het plannen van een bijzondere verrassing voor Anna.

Samen kun je alles bereiken lijkt de centrale boodschap te zijn in de film. Ondanks dat de personages vaak hun eigen gang lijken te gaan, komt alles uiteindelijk bij elkaar.

Frozen 2 vergeleken met Frozen 1

Frozen 2 is donkerder en meer complex dan zijn voorganger. Het verhaal is hier en daar een beetje voorspelbaar, maar daardoor zeker niet minder leuk. Het einde had toch wel een onverwachte wending!

Ook de liedjes in Frozen 2 zijn weer erg leuk en catchy. Of ze net zo goed zijn en net zo blijven hangen als in deel 1? Ik moet er nog even aan wennen, maar ik denk dat we de titelsong Into the Unknown nog lang blijven horen. Sorry ouders!

Over Into the Unknown gesproken, naast de versie gezongen door Indina Menzel heeft ook Panic! At The Disco een versie uitgebracht. Deze is ook te horen op de officiële soundtrack. Deze versie is mogelijk nog pakkender en swingender dan Let It Go!

Mijn persoonlijke mening

Het is altijd maar afwachten of een vervolg een film ook daadwerkelijk goeddoet. Maar Frozen 2 heeft eigenlijk alles wat je ervan mag verwachten: catchy liedjes, leuke personages en een goede verhaallijn. De film heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Persoonlijk vond ik het personage van Anna in Frozen 2 minder sterk dan in het eerste deel. Ze heeft zeker een goede rol, maar deze komt pas meer tot uiting naarmate het einde van de film nadert. Wel is er een grotere rol neergelegd voor Kristoff, die nu ook eindelijk zijn eigen liedje krijgt.

Frozen 2 bevat ook een hoop humor. Zeker van Olaf, wat elke keer weer een genot was om hem op beeld te zien. Het voor mij grappigste moment? Dat hij op zoek gaat naar ‘Samantha’, die hij helemaal niet kent. Maar het is ook mijn naam, dus ik lag dubbel van het lachen.

Verwacht overigens niet alleen momenten om te lachen. Ik moest me inhouden om niet een aantal keer in huilen uit te barsten. De film zit vol mooie momenten!

Al met al ben en blijf ik Frozen-fan. De animaties zijn mooi en gedetailleerd en aan alles is gedacht. Van de kleinste glitters op Elsa’s jurk tot de blaadjes aan de bomen. Het is dan ook zeker een film die ik nog wel een aantal keer ga kijken!

Bioscoopwaardig

Frozen 2 is naast de gewone 2D-versie ook in 3D, IMAX en 4DX 3D te zien in de bioscoop. En hoewel de film prima te zien is op een klein scherm, geeft het grote bioscoopscherm toch een extra dimensie mee aan de film. Zeker met 3D. Hierdoor is Frozen 2 zeker bioscoopwaardig. Daarnaast is het ook een erg leuk uitje met je kinderen.

Blijf in de bioscoop zeker even zitten tot het einde van de aftiteling. Olaf heeft nog iets voor je in petto!

 

Frozen 2 is vanaf april 2020 te zien op Disney Plus

Blog geschreven door Samantha van tipsopreis.nl

Frozen 2 uitgebreid review

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang