Fysiotherapie voor bekkeninstabiliteit

Fysiotherapie na bekkeninstabiliteit of sporten

Fysiotherapie wordt veel gegeven bij bekkeninstabiliteit of mensen die last hebben van blessures tijdens het sporten. Actieve sporters kampen vaak met blessures, terwijl bekkeninstabiliteit vaak voorkomt bij zwangere of bevallen vrouwen. Dankzij fysiotherapie zijn veel blessures te verhelpen en kan ook bekkeninstabiliteit worden aangepakt. Hoe kun je het beste handelen als je hinder ondervind door sportblessures of bij bekkeninstabiliteit? Dit blogartikel voorziet je graag van de juiste informatie en een aantal praktische tips. Fysiotherapie nodig? Denk dan eens aan onze vrienden van Fysiotherapie Amsterdam.

Fysiotherapie na sportblessures

Als actieve sporter is het risico op sportblessures erg groot. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, een verzwikte enkel, pijn in de knie of een spierverrekking kan zich zomaar voordoen. Om je sportactiviteiten weer snel op te pakken, is het belangrijk dat je de juiste fysiotherapiebehandeling krijgt. Een brace kan bijvoorbeeld helpen en ondersteuning bieden, net als het doen van bepaalde oefeningen die je worden aangeleerd door een sportarts of sportfysiotherapeut.

Fysiotherapie bij sportblessures en je zorgverzekering

Een bezoekje aan de fysiotherapeut is niet goedkoop, daarom is het belangrijk je zorgverzekering goed door te nemen om te kijken of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Ga je langs bij een sportarts of sportfysiotherapeut? Dan valt dit onder het basispakket van je zorgverzekering. Daarnaast kun je ook vanuit je aanvullende verzekering in aanmerking komen voor een vergoeding. Wel heb je hier veelal een verwijzing voor nodig.

Zwangerschap en bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit komt veel voor bij zwangere vrouwen. Ook vrouwen die kortgeleden zijn bevallen, kunnen met dit probleem te maken krijgen. Banden kunnen tijdens een zwangerschap verweken waardoor bekkengewrichten soepeler worden. Dit heeft als gevolg dat het bekken gemakkelijk te vervormen is. Vrouwen kunnen hier ontzettend veel last van hebben. Staan, (trappen) lopen en vermoeidheid zijn slechts enkele symptomen van deze aandoening.

fysiotherapie bekkeninstabiliteitFysiotherapie bij bekkeninstabiliteit

Dankzij goede fysiotherapie kan bekkeninstabiliteit goed worden behandeld. Er is geen medicatie voor bekkeninstabiliteit op de markt. De kunst is vooral om een goede balans te vinden tussen je rust pakken en in beweging te blijven om spierzwakte te voorkomen. Een praktisch hulpmiddel die een fysiotherapeut je kan voorschrijven, is bijvoorbeeld een bekkenband. Vaak krijg je ook oefeningen voor thuis mee of wordt er gewerkt aan conditietraining of training van diverse spiergroepen en is het slim om te gaan zwemmen.

Wordt fysiotherapie vergoed door een zorgverzekeraar?

Fysiotherapie bij bekkeninstabiliteit wordt gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Vaak krijg je wel te maken met een eigen risico. Het aantal behandelingen is veelal gemaximeerd op 9 keer. Uiteraard verschilt dit per verzekeraar. Meer behandelingen vergoed krijgen, is alleen mogelijk als je een aanvullende zorgverzekering afsluit. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je veelal een verwijzing nodig van de huisarts of een specialist.

Wat heb jij gedaan om je bekken weer stevig te krijgen?

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *