Ga voor meer licht in je interieur

De beste tips voor daglicht in huis

Daglicht is ontzettend belangrijk voor mensen. Maar dankzij corona zitten we meer thuis en krijgen we vaak te weinig daglicht op onze smoeltjes.Dus gooi je gordijnen open en lees onze tips voor meer licht in je interieur.

Meer daglicht: alleen maar voordelen

Natuurlijk licht heeft ontzettend veel voordelen. Het doet bijvoorbeeld wonderen voor je biologische klok. Je kunt beter slapen, je wordt meer uitgerust wakker en daardoor vol energie aan je dag beginnen. Ook je humeur knapt op wanneer je jezelf blootstelt aan meer licht – je wordt er simpelweg vrolijker van.

En dan heb ik het nog niet eens over productiviteit gehad. Meer daglicht doet namelijk ook wonderen voor je productiviteit. Daglicht brengt dus alleen maar voordelen. Uiteraard is dus licht in je interieur wel zo fijn: het bespaart bijvoorbeeld op energiekosten voor verlichting en het geeft je interieur een heel andere sfeer dan kunstverlichting.

Daglicht in het interieur is beter voor het humeur

De oplossing voor meer licht in je interieur: een lichtstraat

Nu je weet hoe belangrijk licht in je interieur of bedrijfspand is, kun je op zoek naar manieren om dit voor elkaar te krijgen. De perfecte oplossing is het plaatsen van een lichtstraat. Met een lichtstraat laat je gemakkelijk extra daglicht naar binnen. Door het plaatsen van een lichtstraat geniet je hoe dan ook van alle voordelen van meer daglicht.

Er zijn verschillende soorten lichtstraten, dus er is er altijd een lichtstraat die bij jou en je portemonnee past. Een persoonlijk favoriet is het schilddak: hierbij lopen de ramen in een punt naar elkaar toe. Ziet er echt fantastisch uit, vooral met een metalen look! Ik hou wel van de industriële woonlook. 

Ga voor meer licht in je huis

Dak ombouwen tot lichtstraat? Pas op voor asbest!

Het is alleen wel ff een werkje want je dak moet op de schop. Tijdens het openbreken van het dak kunnen er vervelende dingen als asbest achter weg komen. Het is echt belangrijk dat je asbest verwijdering info gaat op zoeken. Je kunt dit namelijk niet zelf doen. Dat kan heel gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Een professional heeft altijd een checklist asbest verwijderen bij zich, en zorgt ervoor dat het allemaal goed en volgens de regels gebeurt.

Maar zie dit ook als een voordeel. Wanneer de asbest eenmaal is verwijderd, heb jij een gezonder huis, een gerenoveerd dak en meer licht in je woning. En als je dan toch met dat dak bezig bent; kies dan ook gelijk voor zonnepanelen! Bespaar je nóg meer op je energierekening! En geld besparen zet naast het vele licht, vast en zeker ook een glimlach op je gezicht 😉

Lees hier meer over huis en tuin.

Licht in het interieur met deze tips


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥