Close
Een dagje weg naar de GaiaZoo in Limburg

Er zijn baby flamingo’s bij de GaiaZoo!

Flamingo’s vind ik prachtig. Echt mooie sierlijke dieren. Waarschijnlijk mijn lievelingsdieren als ik zou moeten kiezen. Bij de GaiaZoo zijn er nu baby flamingo’s! Hoe schattig wil je het hebben? Buiten de flamingo’s om is GaiaZoo ook nog eens een prachtige originele dierentuin.

De baby flamingo’s in de GaiaZoo

Persbericht:

Nergens ter wereld zijn er in een dierentuin in zo een korte tijd zoveel flamingokuikens geboren als in GaiaZOO. De ‘baby boom’ in de Kerkraadse dierentuin is dan ook uiterst bijzonder. Het gedragspatroon van de roze vogels is zeer strikt als het aankomt op voorplanting. Zo paren de dieren niet als hun kolonie kleiner is dan circa twintig exemplaren of als de verhouding tussen de geslachten niet klopt. Daarnaast broeden de grote flamingo’s maar één keer per jaar en legt elk vrouwtje maar één ei. De geboortegolf in GaiaZOO is onder meer te danken aan de grootte van de groep en de optimale omstandigheden van het verblijf van de flamingo’s.

Je snapt dat ik niet kan wachten om zelf eens te gaan. Helaas kon ik dit keer niet gaan omdat ik een dochter in quarantaine had. Super jammer want ik had dolgraag zelf gegaan. Het zijn altijd de must see dieren voor mij in een dierentuin. Ik vond het ook geweldig om ze in het echt te zien op Curaçao.

Kijk hier live naar de baby flamingo’s in de dierentuin!

De GaiaZoo dierentuin

In GaiaZOO dwaal je door diverse leefgebieden van over de hele wereld: Taiga, Rainforest, Savanna en Limburg. Hier leven bijzondere diersoorten die allemaal op hun eigen wijze perfect zijn aangepast aan hun leefomgeving. Je vind er heel veel dieren die op de wereld nog bestaan, maar omdat de uitgestorven dieren nog net zo belangrijk zijn vind je die daar ook. Ze willen je graag leren over de aarde, de dieren en vooral natuurbehoud. Ze laten zien dat de aarde uniek is en dat we er zuinig op moeten zijn. Het is bijzonder mooi om deze les ook aan de kinderen mee te geven, in plaats van alleen dieren kijken.
GaiaZoo de mooiste dierentuin van Nederland

Christel ging een dagje met haar gezin naar de GaiaZoo

Bedankt we hebben een Super fijne dag gehad vandaag. Het is echt een hele mooie dierentuin. We hebben alle dieren goed kunnen zien, ze hebben mooie grote verblijven. Heel lief de baby flamingo’s. De meneer van de dierentuin legde ons uit dat de baby’s maagsap krijgen van de moeder om zo te groeien.

In de dierentuin was verder alles goed geregeld met belijning op de grond, veel punten om de handen te desinfecteren, en genoeg wc’s open. Ze hebben tenten opgezet waar je droog iets kan drinken en eten. We hebben dus ook heerlijk geluncht lekker in de buitenlucht!Het personeel was ook allemaal even vriendelijk en behulpzaam.

GaiaZoo was erg leuk aangekleed met versiering van de pompoenen en strooi balen figuren. Onze dochters kregen beide nog een zakje mee met een leuke flamingo knuffel, stickers en andere leuke dingen.

Het was een heerlijke dag en ik ga zeker terug met mijn gezin!

Ken jij de GaiaZoo? Wat is jouw favoriete dierentuin in Nederland?

Leestip: DIY de Roze Flamingo
De flamingos in de GaiaZoo

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang