Meteen naar de inhoud

Dit is waarom je nu alle seizoenen van Game of Thrones nu zou moeten binge kijken.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones komt eraan. Naar het schijnt is het ook meteen het laatste seizoen. Huilende mensen en petities gaan de wereld rond. Maffe merchandise en zelfs een online gokkast?! Maar wat is er dan zo leuk?

Ik heb Game of Thrones nog nooit gezien

Waarschijnlijk ben ik de enige op aarde die het nog nooit heeft gezien, dus het is logisch dat ik niet snap waarom mensen huilen dat het nieuwe seizoen van Game of Thrones waarschijnlijk de laatste is.

Maar toen ik het er casual over had met mijn vriendin Mary Lou, kreeg ik een uitgebreid antwoord.

Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van Game of Thrones!

Zondag 11 november 2012, een dag die ik nooit meer zal vergeten. Niet omdat ik toen hoogzwanger was van mijn dochter. Niet omdat ik twee dagen later voor het eerst moeder zou worden. En zeker ook niet omdat ik toen al weeën had. Of eigenlijk toch wel. Die avond ging ik, met weeën en al namelijk, zitten voor de allerlaatste aflevering van seizoen 1 van Game of Thrones. Ik kan er kort over zijn: die kwam niet! Vergeet ik nooit meer. Omdat de laatste aflevering niet één van het formaat cliffhanger was, verwachtte ik er nog een. Wist ik toen veel dat het altijd om de één na laatste aflevering draait.

“Red Wedding” anyone?

Onnavolgbare hitserie

Het typeert deze serie. Ik heb geen idee waardoor of door wie we zijn gaan kijken, maar ik ben dankbaar. Eeuwig! Al is het wel een wonder dat we überhaupt verder zijn gekomen dan de eerste afleveringen. Stel je eens een serie voor met een alleraardigst begin. Er worden leuke personages geïntroduceerd, je leeft je helemaal in, vindt ze aardig en voor je het weet leggen ze allemaal het loodje. Klaar ben je toch? Mis! Game of Thrones sleept je mee naar een ander held. Niets is wat het lijkt in deze onnavolgbare hitserie. De plot twists zijn fenomenaal.

Een jaar bestaat voor mij uit de volgende seizoenen: het voorjaar, nieuwe seizoen van Game of Thrones, herfst, hopelijk opnames van een nieuwe seizoen, voorjaar etc. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? De serie is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin en in het kort komt het er op neer dat er zeven huizen (volken) zijn die vechten om de troon. Dit alles speelt zich af op de fictieve continenten Westeros en Essos. Daar omheen volg je een paar verhaallijnen met bizarre relaties, bloederige slachtpartijen, fantasy personages als de White Walkers, sterke karakterrollen en natuurlijk de draken. En dan vergeet ik bijna alle sex en de oneliners. Om maar iets te noemen:

Winter is coming! of
You know nothing John Snow

Waarom is Game of Thrones zo populair?

Als bonus hebben Nederlandse acteurs als Michiel Huisman en Carice van Houten ook belangrijke rollen. Vind ik leuk! Super tof natuurlijk dat deze toppertjes meespelen, maar wat maakt Game of Thrones nou zo populair? Waarom vind ik het zo’n mega serie? En met mij miljoenen anderen? De verhaallijn zal het zeker zijn, maar daarnaast? Het soms niet zo functionele, maar wel mooie, naakt, de actie, het geweld, de harde humor, de bloederige scenes of het geweldige titelsong Song of Ice and Fire? Wie het weet mag het zeggen. Nu eerst seizoen 7 en ondertussen bereid ik me mentaal al voor op seizoen 8, die naar het schijnt de aller aller allerlaatste gaat zijn en hoop dat de aangekondigde spin off daarna een fijne pleister op de wonde zal zijn.

Jongens, de aankomende week geen blogs op PinkPress.nl..

Ik geloof dat ik wat heb in te halen!

Foto van winter is van Shutterstock

2 reacties op “Dit is waarom je nu alle seizoenen van Game of Thrones nu zou moeten binge kijken.”

  1. I have checked your site and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for;
    Boorfe’s tips unlimited content

  2. Dit is inderdaad het laatste seizoen van Game Of Thrones. Maar treuren is niet nodig. HBO is al bezig met een spin-off prequel series, dat in eind 2018 begin 2019 uitgezonden zou moeten worden. Ik zal het geheel spoiler vrij houden. Er worden in de serie steeds dingen genoemd zonder dat er details bij gegeven worden. Dus niemand weet eigenlijk precies waar ze het over hebben, buiten dat het lang geleden was. De nieuwe serie zal dat gaan aankaarten, en volgens insiders wordt de nieuwe serie nog veel smeuiger! 😀

Reacties zijn gesloten.