Bijna ieder zelf respecterend merk heeft wel een middel voor striae. Welke moet je nu kiezen? Ik heb echt de gouden, of blauwe, tip.

Zwangerschapsstriae oftewel tijgerstrepen

Als je eenmaal striae hebt, zijn ze bizar moeilijk weg te krijgen. Tot nu toe ben ik zelf het meest enthousiast over bio-oil. Regelmatig smeren zorgt echt dat het minder word.
Ik heb het op mijn benen geprobeerd, daar had ik ontzettende strepen van de groei als puber. Die zijn nu bijna niet meer zichtbaar.

Striae voorkomen

Op mijn buik of borsten heb ik geen strepen. Mijn buik was extra large. Ik had een keer een andere gynaecologe, en die vroeg of ik wel zeker wist dat het geen tweeling was voor ze een echo deed.

Ook was ik ruim 23 kilo aangekomen en gingen mijn borsten van een kleine C naar een flinke E.  En toch geen streepje te bekennen.

Hoe dan??

Voor ik zwanger was, was mijn schoonzusje zwanger. Zij kreeg toen de tip om flink met Nivea aan de slag te gaan. Niet die voor zwangere vrouwen, maar gewoon de ouderwetse blauwe pot die al 100 jaar bestaat. Het blikje is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, met al die mooie reclames voor andere middelen. Maar hij werkt bijzonder goed. Ik raad hem al veel vrouwen aan die zwanger zijn. De één is eigenwijs en heeft verrassend vaak toch nog wat striae. De ander smeert braaf (bijna)elke dag de Nivea en heeft geen streep kunnen bekennen.

Nu is striae geen ramp, en mag je trots zijn op de reden dat je de strepen hebt. Maar als je het een beetje kunt vermijden..nivea - Geen striae met dit oer oude wondermiddel

Kinderen in de groei

Merk je dat je kind een groeispurt heeft, smeer dan wat vaker. Als ze kleine mini baby’s zijn dan smeren we wat af. Maar zodra ze eigenlijk wat ouder worden dan schiet het er een beetje in. Toch een blik crème bij hun bed zetten voor na het douchen bijvoorbeeld, kan striae voorkomen.

Kan ik ergens anders zo een blik Nivea voor gebruiken?

Ja zeker! Hij is fantastisch als masker op de extreem droge huid. Je kunt hem op droge plekken smeren als hielen en ellebogen. Voor en na een borst operatie houd het de huid ook wat soepeler. Op schrale wangen in de winter, of na iets te veel zon in de zomer.

Kortom, een wondermiddel! Wat heb jij gebruikt in de zwangerschap, en heeft het gewerkt?

 

Beide foto’s zijn van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love