Ga naar de inhoud

8 manieren waarop je met geld geluk kunt kopen

2309 2019 102827754789206828785 01 8 manieren waarop je met geld geluk kunt kopen

Men zegt altijd dat liefde en geluk niet te koop zijn, maar is het niet beter om ongelukkig te zijn in een Porsche dan op een fiets? Als je van reizen houdt, heb je natuurlijk geld nodig en ja, reizen kan je erg gelukkig maken. Waarom zou je zo hard werken als je met dat geld wat je verdient toch ongelukkig bent?

Echt geluk komt uit persoonlijke relaties en situaties, maar onderzoek toont ook aan dat mensen met lagere inkomens kwetsbaarder zijn voor het krijgen van depressies. In dit artikel bespreken we hoe je met geld geluk kunt kopen.

Je lijdt minder snel aan depressie

Zoals al eerder is gezegd, is uit een onderzoek uit 2012 gebleken dat mensen die in armoede leven ook meer gezondheidsproblemen en depressies ervaren. Als mensen voldoende geld kunnen besparen om leuke dingen te kunnen doen en in luxe leven, ervaren ze minder stress en zijn ze ook minder bezig met het feit dat ze zich ongelukkig voelen.

Onderwijs is betaalbaar

Je wilt de beste opleiding volgen, toch? En de beste universiteiten vragen een hele hoge bijdrage, die niet door iedereen kan worden betaald. Wanneer je naar deze universiteiten gaat, kun je gemakkelijker een baan krijgen en heb je meer kansen om een goed inkomen te gaan verdienen. Dit zou je gelukkig maken, toch?

Je hebt geen financiële stress

Of het nu gaat om een lening of dat je heel erg op je uitgaven moet letten, zodat je al je rekeningen kunt betalen, bezig zijn met geld brengt een gevoel van stress met zich mee. Als je voldoende geld hebt, heb je deze stress niet en kun je geld uitgeven aan de dingen in het leven, die je leuk vindt en dat is onbetaalbaar.

Je kunt gemakkelijker verder met je leven

Wanneer je relatie bijvoorbeeld uitgaat, kun je gemakkelijk je koffers pakken en op reis gaan, in plaats van je vreselijk ongelukkig te voelen over het verlies, dat je in je leven voelt. Op reis ontmoet je misschien zelfs wel iemand of ervaar je iets nieuws. Dus als we het hebben over stressvolle situaties in het leven, kun je daar gemakkelijker mee omgaan als je geld hebt.

Je kunt gemakkelijk geld uitgeven aan anderen

Het voelt altijd goed om geld uit te geven aan je dierbaren, omdat dat een manier is om te laten zien dat je om hen geeft. Niets maakt je gelukkiger dan anderen gelukkig te maken en ja, we leven in een materialistische wereld. Mensen worden gelukkig als je cadeaus voor hen koopt, toch? Onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen zich over het algemeen gelukkiger voelen als ze geld uitgeven aan anderen, in plaats van aan zichzelf.

Je bent nooit eenzaam

Ik geef je geen garantie dat je een knappe vrouw/man van 23 jaar aan de haak kunt slaan als je 60 jaar bent..

Ahem, maar het gebeurt, toch? Maar even alle gekheid op een stokje, onderzoeken hebben aangetoond dat armoede leidt tot slechte sociale contacten omdat je dan de neiging hebt om minder uit te gaan en vaker op dezelfde plek te blijven. Hierdoor zul je minder snel nieuwe mensen ontmoeten en de mensen die arm zijn, hebben minder vaak contact met anderen.

Je koopt alles wat je leuk vindt

Als we blut zijn, kunnen we geen dingen kopen die we leuk vinden omdat we het niet kunnen betalen. Je zegt dan vaak tegen jezelf “Oh, deze maand heb ik al iets gekocht, dus ik zal moeten wachten tot volgende maand.” Het is triest, ik weet het. Maar als we genoeg geld hebben, kunnen we alles kopen waar we zin in hebben. Maar weet wel, dat materialistische dingen slechts een paar momenten geluk geven. Als je alles krijgt wat je wilt, wordt dat op een gegeven moment normaal en geniet je er ook minder van.

Je gaat vaker uit

Tenzij je maagproblemen hebt, hoef je niet thuis te blijven en kun je zo vaak als je wilt in een geweldig restaurant uit eten gaan. Voor sommige mensen is dat ultiem geluk. Uit eten gaan op de mooiste plekjes en in staat zijn om tijdens het reizen business class tickets te kunnen betalen, is echt het einde! Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en een geweldig sociaal leven leiden. Als je jezelf beter vindt dan de rest, kan het moeilijk zijn om contacten te leggen, maar heb je dit probleem niet, dan heb je echt een leuk leven.8 manieren waarop je met geld geluk kunt kopen 8 manieren waarop je met geld geluk kunt kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *