Close

Doe even rustig, denk aan de buren!

Geluidsoverlast kan echt een probleem zijn. Niet alleen de kinderen die een volume kunnen raken waar een vliegtuigmotor niets bij is. Maar wat dacht je van de buurjongen die keihard muziek aan heeft dag en nacht, of die buurman die nooit uitgeboort lijkt te zijn.

Jeetje wat een herrie!

Je zal niet de eerste zijn die klaagt over lawaai. Wij hadden het bijvoorbeeld echt zwaar met onze oude buren. Ze hadden een onwijze hekel aan kinderen. In het begin niet hoor, maar hoe ouder ze werden.. Echt een probleem want wij durfden niet eens meer te praten.

De hele dag liepen we op onze tenen. Met 2 drukke kinderen is dat echt niet te doen. We kregen zelfs de dierenbescherming op ons dak omdat onze “enorme” hond de boel zou afbreken de hele dag. Ik ben zelf bijna de hele dag thuis, dus dat zou ik wel gemerkt hebben. Uiteraard is de klacht verworpen.

Maar als buren last hebben van jou, gaan ze vaak treiteren. Dit terwijl er ook gewoon manieren zijn om overlast te beperken.

  • Praat met de buren. Hoe eng ze er ook uit mogen zien. Ga niet meteen schelden of op de muur bonken. Maak je zelf ook wel herrie (of dus die kinderen), bedenk dan eerst of het tegen elkaar opweegt?Misschien willen zij ook wel klagen om de hormonale puber fitties in de ochtend, of de huilende baby in de nacht, en jij om de muziek in de avond. Dat kan dus eigenlijk een win win situatie zijn. Woon je in een flat en de buurvrouw boven woont in haar hakken op een houten vloer, dan kan dat wel echt een probleem worden waar je letterlijk van tegen het plafond slaat.
  • Heb je echt heel erg last van de buren, of de scooters of wat dan ook, dan is het een idee om hulp in te schakelen. Want voor je de politie en alles erbij haalt, of het juist wegwuift, hoeveel decibel is geluidsoverlast?Echt geluidsoverlast kan je knetter gek maken. Dus neem het wel altijd serieus. Blijf je piepjes horen, heb je gezondheidsklachten, dan ben je echt wel erg tolerant geweest.

Heb jij wel eens last van geluidsoverlast?

Leestip: Mag ik even huilen?

About Betty

4 thoughts on “Doe even rustig, denk aan de buren!

  1. Wij hebben zeker wel eens geluidsoverlast van de buren, die hebben 3 kleine kids. En begrijp me niet verkeerd: uiteraard hoor je die. Maar onze buren hebben de norm om samen met de kids gillend te praten en hard met deuren te slaan. Tot nu toe is het nog binnen de perken, hoewel het elke dag steeds erger wordt. Zodra mijn zoontje (bijna 6 maanden) er last van gaat krijgen qua slapen e.d. (hij slaapt aan hun kant) ga ik er wel wat van zeggen. Tot die tijd maar leven met de ‘leefgeluiden’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang