Close
gember

Gember bij afvallen en detox van het lichaam

Gember is wel echt 1 van de bekendste powerfoods op dit moment. Maar gember wordt natuurlijk al een eeuwigheid gebruikt in de Ayurveda geneeskunde en als huis tuin en keuken middel. Nu gebruiken we dus ook gember om af te vallen.
Zelf ben ik dol op gember. Gemberbier is mijn lievelings drinken, ik kan de hele dag gember thee drinken, gember gaat in al mijn smoothies, in de soep en met citroen als limonade. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar helpt gember echt bij afvallen?

1. Gember geeft een flinke boost aan je spijsvertering:

Gember stimuleert de spijvertering. Het zorgt er voor dat minder honger hebt. Het houd je suiker en cholesterol lager. Het werkt ook goed tegen misselijkheid! Drink hete gember thee voor het eten om een opgeblazen buik te voorkomen.
Als je voeding niet goed wordt verwerkt, gaat het rotten en fermenteren. Dit zorgt voor verstopping, gas, en een opgeblazen gevoel. Gember is licht en makkelijk te verteren, het is verwarmend en helpt de resten beter te verteren. Vooral bij veel verstopping kun je zeker wat vaker gember gaan proberen.

2. Reguleert Stress Levels:

Cortisol (stress hormoon) is een enorme trigger voor buikvet. Gember is bekend om zijn anti oxidanten. Die verlagen weer de stress en de schadelijke effecten daarvan. Het kan zelfs helpen tegen innerlijke ontstekingen waarvan je zo aan kunt komen. Dus wat meer gember in je dieet kan helpen bij het afvallen.

Holy Shots met gember

Als grote gember fan kreeg ik laatst een paar flesjes HOLYSHOT om te proberen. Je drinkt een shot in de ochtend op de nuchtere maag. Heel apart want ik begin standaard met koffie. Maar eerlijk is eerlijk, het geeft je net zo een energieboost als een kop koffie. Dat betekent niet dat ik geen koffie meer drink, maar het voelt wel een beetje extra. Met de voordelen van gember om af te vallen is zo een shotje natuurlijk hartstikke makkelijk.
HOLYSHOT is nieuw op de Nederlandse markt en is speciaal ontworpen met het oog op de consument die voor gemak én gezond gaat. De 60 ml biologische shots van HOLYSHOT zijn ideaal voor onderweg en zitten boordevol vitamines & antioxidanten. Een heerlijke boost voor je immuunsysteem zonder toegevoegde suikers.
HOLYSHOT is verkrijgbaar in 60 ml recyclebaar glas in de smaken Ginger Turmeric en Ginger Lemon.

Ginger Turmeric

  • Een krachtige combinatie van kurkuma, gember en ananas. Kurkuma is van nature rijk aan onder andere vitamine C, ijzer, magnesium en zink. Samen met de pittige gember en friszoete ananas ondersteunt deze combinatie een goede werking van het immuunsysteem.

Ginger Lemon

  • Deze variant bevat puur gember- en citroensap en zit daardoor vol vitamines, mineralen en antioxidanten. De perfecte mix voor een energie boost voor lichaam en geest en om je weerstand hoog te houden. Dit was mijn favoriet!
    De shots van HOLYSHOT zijn onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza.

Een kleine waarschuwing:

Gebruik niet meer dan 4 gram gember per dag. Teveel gember kan buikpijn geven, en diarree. Ben je aan de bloedverdunners dan moet je eerst met je arts overleggen of je wel gember mag.

Gebruik jij al gember in je dieet?


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang