Hoe kies je gereedschap voor de juiste klus in huis ?

klussen gereedschap Hoe kies je gereedschap voor de juiste klus in huis ?

We moeten allemaal weleens een lamp ophangen, een kinderkamer opknappen of het losse deurtje van een kast repareren. Een klusjesman inhuren is vaak prijzig, en dan is het nog maar de vraag of je voor dat geld geen beunhaas inhuurt die prutswerk aflevert, maar je wel een gratis blik op zijn bouwvakkersdecolleté geeft.

In plaats daarvan kan je ook zelf gereedschap aanschaffen en vol goede moed beginnen aan die ene klus waar je al zo lang tegenop kijkt. Geloof me, als het je is gelukt dan ga je er nog plezier in krijgen ook. Maar welk gereedschap gebruik je voor welke klus in huis ?

Goed gereedschap is het halve werk

Het mag duidelijk zijn dat je de kozijnen niet verft met een breekijzer, en geen fotolijstje op gaat hangen met een betonzaag. Maar zover was je zelf ook al, toch ?
Je kan vol overgave in de muur gaan hakken, maar met goed gereedschap is een gaatje in de muur boren een eitje. Kies dus voor de juiste boormachine, goedkoop is vaak duurkoop, dus weeg de prijs/kwaliteit verhouding goed af. En dat geldt uiteraard voor al het gereedschap dat je aan gaat schaffen. Of je nou een fotolijstje op moet hangen of zelf een make-up kastje in elkaar wilt zetten, met goed gereedschap zweet je een stuk minder, en dat is ook fijn voor de mensen om je heen.

Basisgereedschap

Als je van plan bent om zelf die klusjes op te knappen dan heb je op zijn minst wat basisgereedschap nodig. Want met je vingernagels alleen draai je geen schroef in de muur, althans, daar ga ik vanuit.

Koop een goede gereedschapskist en vul deze op zijn minst met :

klauwhamer
gleuvenschroevendraaier
kruiskop schroevendraaier
elektrische boor(schroef)machine
handzaag
schroeven en pluggen
waterpomptang
rolmaat
waterpas
spijkers
Tip! Check Milwaukee gereedschap

Als je dit lijstje hebt afgevinkt dan kom je al een heel eind. Daarnaast bestaat er een oneindig assortiment aan gereedschap om je kist mee aan te vullen.

Veiligheid voorop

Zagen zijn scherp, die maken geen onderscheid tussen een plank hout en een vinger. Rondvliegende stukken hout, steen of metaal doen dat ook niet. Gebruik dus altijd veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril tijdens het klussen. Deze kleine handeling zorgt ervoor dat je niet als een piraat door het leven hoeft, want een ooglapje of houten been kan tegenwoordig echt niet meer.

Hoe kies je gereedschap voor de juiste klus in huis klussen Hoe kies je gereedschap voor de juiste klus in huis ?
Pin voor later!

ageology banner Hoe kies je gereedschap voor de juiste klus in huis ?

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥