Meteen naar de inhoud

Tips voor een goede geschenkset

68E11F70 4F13 494C 8138 BBC7CC8F70B6 Tips voor een goede geschenkset

Verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden zoals een bruiloft vinden het hele jaar door plaats, los van de vaste feestdagen zoals Pasen of Kerst. Maar hoe kom je met een goed cadeau?
Meestal is het maar lastig om iets nuttigs of leuks te geven. Als je er al hoofdpijn van hebt gekregen, is er een goede oplossing: het geschenkset. Zo’n set is altijd een goede keuze, maar je dient wel rekening te houden met een paar zaken voordat je een geschenkset koopt.

Eisen aan een goede geschenkset

Een geschenkset mag dan wel altijd een goed idee zijn, je kunt niet blindelings een set kopen. Ook hier is het belangrijk om goed na te denken over wat de persoon die de set ontvangt eraan heeft. Je doet er dus goed aan om een geschenkset met zorgvuldigheid te kiezen. Zo tref je altijd het doel van een set.

Geschenkset

Persoonlijke kenmerken

Geschenksets zijn er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jonge mensen. Dat betekent dat voor jong en oud een set op zijn plaats is, maar tegelijkertijd dien je dus ook rekening te houden met de persoonlijke kenmerken van de ontvanger.

Een geschenkset met badproducten is heel treffend voor een vrouw van middelbare leeftijd, maar voor een kind dat net dertien is geworden, is een dergelijke set niet heel passend.

Aan wie geef je de set?

Houd ook rekening met de situatie om een geschenkset te geven. Een set met de lekkerste wijnen geef je aan een zakenrelatie, maar niet aan iemand met een baby op komst. Als het bijna Kerst is, is het een goed idee om een adventskalender cadeau te geven. Zo is het effect van het cadeau niet in één keer weg, maar komt er elke dag een verrassend product uit de kalender.

Met Pasen kun je verschillende paascadeautjes geven. Ook hierbij kun je beter rekening houden met de persoonlijke kenmerken. Je kunt een kind niet blijer maken met een groot ei vol chocolade paashaasjes. Voor volwassenen is dit minder geschikt, en kun je bijvoorbeeld een Easter Egg met verzorgingsproducten geven.

2E522E14 E2C7 4C9D BFD9 9D43BF503FD9 Tips voor een goede geschenkset

Uniseks of niet?

Geschenksets zijn er in allerlei soorten en maten. Voor zowel mannen als vrouwen. Maar ook voor mensen die zich geen man of vrouw voelen, is er toch een geschikt geschenkset. Dit zijn de zogenaamde uniseks geschenksets. Deze zijn ook erg handig als je een set aan een groep mensen wilt geven.

Zo’n geschenkset voor meerdere mensen bestaat uit producten die gedeeld kunnen worden. Dit zijn uniseks producten. Dat betekent dat je bij de persoonlijkere geschenksets altijd voor mannen en vrouwen apart sets vindt. Voor meerdere ontvangers of personen die zich niet identificeren met een geslacht, kun je zo’n uniseks set kopen.