Close

De geschiedenis van de meest populaire slot machine

Het ondernemen van avonturen vormt in veel opzichten de basis van een interessant leven. In deze geest is de online gokkast nog altijd met de dag populairder aan het worden. Ze worden namelijk steeds avontuurlijker, interessanter en daardoor leuker.

Toch kan er maar één de beste zijn. Ondanks dat Starburst al een tijdje bestaat, bekleedt het nog steeds die gewilde 1e positie. Het is dé slot machine onder de slot machines.

Het ontstaan van Starburst

Voor het ontstaan van Starburst, moeten we flink terug in de tijd. Het was namelijk in het jaar 2012 dat NetEnt met deze absolute hit op de markt kwam.

Wat velen niet weten, is dat het in het begin helemaal geen ‘hit’ was. In het begin waren veel gokliefhebbers namelijk helemaal niet op zoek naar wéér een online gokkast met allerlei mooie stenen. Men wilde nieuwere, uitbundige animaties en thema’s zien.

Na een traag begin duurde het vervolgens niet lang voordat Starburst momentum kreeg. Meer en meer spelers kregen door dat het spel degelijk de moeite waard was. Met het recente 10-jarige bestaan is het terugkijken op een ware rollercoasterrit. Wat klein begon, is intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Tegenwoordig houdt de Nederlandse overheid een oogje in het zeil. Ze willen dat alles veilig en eerlijk verloopt. Dat is dus de eerste voorwaarden waar een online gokkast aan voldoet. Maar wat maakt Starburst verder nu zo speciaal?

Wat maakt de meest populaire online gokkast zo speciaal?

Het is geen toeval geweest dat de Starburst slot is uitgegroeid tot de meest populaire online gokkast aller tijden. Dit gebeurt namelijk niet zomaar. Hier liggen een aantal belangrijke redenen aan ten grondslag. Zo blinkt Starburst voornamelijk op de volgende gebieden enorm uit:

  • Design: Het design van een slot speelt natuurlijk een grote rol. Het bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van het spel als geheel. Bij Starburst bleek dit een waar schot in de roos te zijn. Zo speelt het spel zich af in de ruimte, wat automatisch voor een relaxte vibe zorgt. Bovendien maakt dit ook dat je je ‘avontuurlijk’ voelt. Er staat je simpelweg altijd een avontuur te wachten wanneer je zover van huis bent. Zo draagt de software ook echt bij aan de gebruikservaring als geheel. Dit maakt het spelen zelf meteen een heel stuk leuker. 
  • Bonusmechanisme: Daarbij helpt het zeker dat er een zeer interessant bonusmechanisme in Starburst is opgenomen. Het speciale eraan is dat je deze extra vaak weet te draaien. Dit houdt het interessant. Bij veel andere slot machines komen de bonusrondes vaak sporadisch voor. Je bent dan al door je geld of je tijd heen voordat het leukste gedeelte überhaupt gaat beginnen. Bij Starburst hoef je je hier bepaald geen zorgen over te maken. En dan zijn er ook nog de Wilds die bijdragen aan het behalen van grotere winsten. 
  • Het totaalplaatje: Om écht te begrijpen wat de ‘magie’ van Starburst is, moeten we kijken naar het totaalplaatje. De afzonderlijke onderdelen van het gehele concept vallen namelijk als puzzelstukjes in elkaar. Van de vrij gecompliceerde animaties tot aan de gameplay en de muziek. Het is allemaal individueel gezien van toegevoegde waarde. Maar dat betekent niet dat het automatisch ook een geheel vormt. Hier mogen we NetEnt voor bedanken. Er hebben ongetwijfeld uren, dagen, weken en zelfs maanden ingezeten om dit spel helemaal perfect te krijgen. Vervolgens betaalt het zich tot op de dag van vandaag nog elke dag uit.

Het is niet vreemd om te stellen dat Starburst voor een revolutie heeft gezorgd. Vandaag de dag zijn er namelijk talloze klonen gemaakt van dit authentieke spel. Dit zijn gokkasten die de mechanismen van het spel na-apen en het in een nieuw jasje stoppen. Zo zijn ook deze spellen automatisch populair. Tippen aan Starburst kunnen ze echter (nog) niet.

Er is een goede kans dat het nog wel even gaat duren voordat een spel Starburst van de troon gaat stoten. Verschillende ontwikkelaars doen immers al zo’n 10 jaar een poging. Ze moeten van betere huize komen om voor een nieuwe winnaar te zorgen. Het is de komende jaren afwachten of dit al gaat gebeuren of dat we hier nog wat langer op moeten wachten.

 

About Betty

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang