Het is een drama, ik weet het. Sneu ook wel. Maar ik ben dus 5x gezakt voor het rijexamen. Ik moet officieel nog 1x zakken voor ik het staatsexamen mag doen. waarom dit voor mij zo anders is?

Gezakt voor het rijexamen in 4 steden.

Ik schaam me diep, maar het is echt waar. Ik ben gewoon in verschillende steden, wat, zelfs verschillende landen gezakt. Op mijn 18de ben ik ooit begonnen met lessen. Die theorie haalde ik op mijn sloffen. Ik moest een paar keer het theorie examen oefenen, en ik wist het. Maar dat rijden, nee dat was geen succes. De eerste rijleraar was een hele rare man die stonk vreselijk. Na een jaar probeerde ik weer te lessen en dit keer had ik een vrouw die langs alle grof vuil plekken ging om spulletjes te scoren. weer geen succes. Toen kreeg ik een andere jongen als rijleraar. Hij was best wel goed, afgezien van het feit dat ik altijd in de file les had en we dan de meest heftige discussies hadden.

Ik geloof dat ik inmiddels 31 was toen ik op Fuerteventura ging lessen. Daar ging het eigenlijk super goed. Volgens mijn leraar zou ik echt meteen slagen. Mijn theorie heb ik in het ziekenhuis geleerd toen Keira daar lag en ik vastbesloten was dat ik geen taxi meer zou moeten nemen voor dit soort dingen. Ik heb na 2 nachten niet slapen Keira een paar uurtjes zelf in het ziekenhuis gelaten (bij de artsen en verpleegsters) en ben naar het examen gegaan. Ik had serieus nul fouten. Super trots natuurlijk. Een paar dagen later was mijn rijexamen, en die ging PERFECT! Afgezien van die fatale hier mag je niet links waar iedereen wel links gaat afslag. Gezakt.

rijexamen - 5x GEZAKT! Ja 5x gezakt voor mijn rijexamen.
Mijn droomauto!

Zakken op Ibiza is nog steeds gezakt voor het rijexamen

Toen we weer terug op Ibiza waren heb ik ook daar weer opnieuw mijn theorie gehaald, en weer rijlessen genomen. Ook hier maakt ik weer zo een achterlijke fout door niet die meter afstand te houden tussen auto en scooter wat daar de regel is. In mijn verdediging reed die scooter wel ergens waar ze niet mocht rijden namelijk onder een tunnel op de snelweg. Maar goed weer gezakt. Toen nog een keer geprobeerd maar inmiddels was ik bloednerveus van het zakken, en eigenlijk was ik al gezakt voor ik begon. Zoveel fouten sloegen echt nergens meer op.

Terug naar Nederland

In Amsterdam heb ik ook weer lessen genomen. Mijn theorie lessen had ik gehad van de beroemde Saïd, die later is gepakt voor duistere lessen. Ik zie nog steeds niet hoe hij een oplichter was met les geven. Die gast had een grote bek, schold veel te veel, en was heel aso. Maar les geven kon hij als de beste. Je vergat niks en hij gaf je een logica waar niemand omheen kon. Ik hoor hem af en toe nog steeds dingen zeggen als: DENK NOU FUCKING LOGISCH NAHAAAA. En dan oh ja.. Maar goed, lessen ging ook fijn. Ik had een fijne Amsterdamse man (die later met mijn examengeld er vandoor was, maar hey.. )die goed les gaf. Helaas bij het examen had ik “the bitch” waarvan hij zei, ik hoop niet dat je haar hebt.

Die had ik. Nou vond zij mij snel afgeleid, maar waarom moeten ze al die sociale praatjes maken tijdens het examen? Ik zie toch alleen die lelijke blauwe oogschaduw en lippenstift op je tanden, dus dat werkt niet. Dan heeft ze het over haar tante en haar hondje, en tja, ik ben niet zo sociaal, dus die praatjes werken heel storend. Volgens haar moest ik dat kunnen tijdens het rijden want praat je normaal ook in de auto. Maar niet met haar dus. Ik kon ook moeilijk zeggen dat ik kippevel van haar stem kreeg en dat ik normaal met gewenste mensen in mijn auto zit.

Staatsexamen

De laatste keer dat ik gezakt ben was in Arnhem. Dat was lullig want halverwege de les kwam die examinator op ADHD en ik was zwanger van Miya, en dus reed ik zonder medicatie, en was hij meteen overtuigd dat ik dus niet geconcentreerd was en bleef maar zeuren dat ik geen focus zou hebben zonder medicatie en man wat kon die vent een onzin uitkramen over ADHD. Dan kom ik dus in de verdediging en ja, tja. Dan let ik wat minder op de weg. Hij zijn zin. Weer gezakt voor het rijexamen.

Helaas kom ik nog steeds niet in aanmerking voor het staatsexamen want ik ben hier pas 2x gezakt. Ik moet dus nog 1x en dan mag ik staatsexamen doen. Die zijn wat relaxter en kunnen beter omgaan met een ADHDer als ik. Ik geef nu natuurlijk alles en iedereen de schuld, uiteindelijk ben ik het zelf die nu een mooie auto voor de deur heeft staan en een half uur door de regen moet fietsen om haar dochter op te halen. Eigen schuld dikke bult. Maar goed.. dit jaar ga ik er weer aan. Zodra Miya op school zit. Misschien ben ik nu ouder, rustiger, en heb ik meer medicatie. Hopelijk ben ik dan minder afgeleid in de lessen of de examens?

Hoe vaak ben jij gezakt voor het rijexamen?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love