Het gezicht ontharen

Ok, sommige dingen hou ik eigenlijk liever privé, maar zoals je misschien hebt kunnen lezen in mijn blogs over PCOS is overbeharing wel een probleem. Ik heb best wel het een en ander geprobeerd, wil je weten wat voor mij het beste werkt om het gezicht te ontharen?

 

Gezicht ontharen

Ik weet nog de eerste keer dat mijn moeder het tijd vond om te gaan ontharen. Ik had een mega unibrow en best wel een behoorlijke snor. Ik kwam thuis uit school huilend. Ik was namelijk weer ontzettend gepest, en dit keer dus met een snor. Mijn moeder had het al zien aankomen, en was al net van plan om mij een handje te helpen.

Ik moest in de keuken op een kruk gaan zitten, en zij had een pannetje heet water op staan, met een bakje was erin. Bloedheet smeerde ze het over mijn bovenlip, en daarna onder en boven en tussen mijn wenkbrauwen. Het opsmeren brandde, maar was nog te houden. Het eraf halen was AAAHHH!!! Wat een ramp! Zo pakte ik voor de rest van mijn lichaam dus een scheermesje. Volgens mijn moeder gaf scheren enorme stoppels en kwam het haar heel snel terug.

Harsen vs scheren vs ontharingscreme

Ik ben dus jarenlang geharst. Ik heb zelfs mijn benen, oksels en bikini lijn laten harsen. Maar heel eerlijk kreeg ik daar vreselijke uitslag van. En duurde het net zo lang voor mijn haren weer lang waren als met ontharingscreme. Nou vind ik scheren uiteindelijk gewoon makellijker, en scheer ik de boel gewoon. Maar ik snap dat als je ontzettende haargroei hebt dat je dan kiest voor lasers of threading (met touwtjes de haren eruit verwijderen, PIJNLIJK!).

Ik kies voor het lichaam dus nog voor scheren. Maar voor mijn gezicht zie ik scheren niet zo zitten, ik heb daar toch nog een beetje dta mannelijke gevoel over. Samen met mijn man voor de spiegel. Neah. Nou vind ik harsen mega pijnlijk, zijn mijn wenkbrauwen half weg geplukt, en krijg ik een 3 dagen clowns uitslag. Ziet er niet uit. 

Zachte ontharingscreme voor het gezicht

Ik had dus een keer geen tijd om te harsen, maar wel een fotoshoot gepland. In de LINDA had ik toevallig pas gelezen over scheren en ontharingscreme in het gezicht, en ik had toevallig nog een sample ontharingscreme en dus maar geprobeerd. Ik wil niet meer anders! Mijn snor is weg, en ook boven mijn wenkbrauwen is alles super zacht. Je kunt die donshaartjes daar dus echt simpel en zacht mee weghalen.

Het is natuurlijk belangrijk dat je het gezicht wel goed verzorgt na het gezicht ontharen. Sowieso eerst je gezicht goed schoonmaken voor het ontharen, en daarna lekker verzorgen met een zacht haar groei vertragend serum, of bijvoorbeeld Bio Oil.

Bio-Oil

Ik ben zelf een grote fan van Bio-Oil na het gezicht ontharen. Het werkt enorm verzachtend. Ook werkt het goed tegen pigment vlekken. Van het vele harsen, laseren of bijvoorbeeld een zwangerschap, maak je meer kans op pigment vlekken. Bio-Oil helpt daar echt super goed tegen. Sinds ik ben begonnen met ontharingscreme, en 3x per week Bio-Oil te smeren, is die lelijke donkere rand boven mijn lip weg. Ik heb zo een 6 maanden 3x per week gesmeerd, en nu alleen nog na het ontharen. Maar die lelijke plek is weg.

Wat voor ontharingsmethode gebruik jij? En welke verzorging erbij?

 

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

11 thoughts on “Het gezicht ontharen

  1. Goede tips!
    Ik vind epileren zo vreselijk veel pijn doen, ik lig altijd met kromme tenen in de stoel bij mijn schoonheidsspecialiste. Vreselijk vind ik het!

  2. Hi Judith. Arme jij met die hete wax op je gezicht!! Vlak daarna vuurrood….. Ik haal bij Etos de hars voor gezicht. Oké ik blijf het lastig vinden om na het aanbrengen van de strip deze er met een ruk af te halen (pleister afhalen is al met tranen in de ogen). Maar goed, zodra ik mezelf streng heb toegesproken ruk in de strip eraf. Daarna met baby-olie even de overgebleven hars eraf halen (meteen lekker zacht voor je huid) en wat ik daarna heel fijn vind, ook om de roodheid te verminderen: een ijskoud nat washandje. Maar denk dat ik jouw tip ook ga opvolgen. Net zoals jouw “wondercrème” voor mijn tatoeage op buik toen ik zwanger was. Wat heb ik gelachen toen ik het wondermiddel binnen kreeg :-). Ik vraag me alleen af of de ontharingscrème nog steeds zo chemisch ruikt of dat jij er eentje hebt gevonden die niet zo stinkt? Heb het al jaren niet meer gebruikt. Voor benen, oksels en bikinilijn: IPL bij de schoonheidsspecialist. Het kost wel wat, maar ik ben zo blij dat de haren weg blijven. IPL bij blonde haren pakt niet en je moet ook uitkijken bij donkere huid.

  3. Ik ga ook gewoon voor het scheren en wenkbrauwen epileer ik. Sinds kort heeft mijn moeder zo een lazer apparaatje gekocht. Ik zal het nog moeten uittesten. Geen idee of het werkt.

  4. Wat een goeie tips. Ik heb nu een laser apparaat. Binnenkort maar weer eens mee beginnen!

  5. Goede tips! Lichaamshaar scheer ik en in mijn gezicht af en toe wenkbrauwen epileren. Verder niet veel nodig. Vroeger had ik iets een snor, mijn moeder is hiermee met mij naar een schoonheidsspecialiste geweest. Jet is wel weg, maar behandeling was enorm pijnlijk.

  6. Handige tips! Ik heb het zelf nog nooit nodig gehad maar ik ken wel wat vrouwen die jouw tips and de producten die je aanbeveelt vast interessant gaan vinden! Ik deel je review met hen!

  7. Hey Judith, ik zweer echt bij laserontharing. Fair enough dat is dan ook mijn beroep ;-). Wist je dat laser ontharen bij vrouwen in het gezicht vaak wordt vergoed uit de aanvullende verzekering? Vooral bij pcos is het zo dankbaar .. als je info wilt moet je mij maar even tackelen via fb, we zitten ook in jouw woonplaats. Liefs!

  8. Ik ga gewoon voor scheren met een scheermes en niet te vaak anders krijg ik een zwaar geïrriteerde huid. Harsen heb ik nog nooit gedaan en ontharingscrème brandt.. ik ga die bio oil eens proberen nadien. Misschien dat de roodheid dan ook wat minder wordt..

Comments are closed.