Meteen naar de inhoud

Geestelijke gezondheid

Advies en tips voor een gezonde geestelijke gezondheid. Daarnaast vindt je hier ook blogs over depressie, ADHD en autisme.

Thubble start campagne voor vergroten mentale gezondheid Thubble start campagne voor vergroten mentale gezondheid 

Thubble start campagne voor vergroten mentale gezondheid 

GGZ-instelling Thubble lanceert een campagne die mensen met angst- en depressieklachten duidelijk maakt dat wachten totdat klachten vanzelf over gaan, vaak niet helpt. Herhaald onderzoek* van het Trimbos Instituut laat zien dat bijna de helft van de volwassenen in Nederland ooit in hun leven te maken krijgt met een psychische aandoening. In 2022 blijkt zeker een kwart van de 18- tot 75-jarigen last te hebben van een psychische aandoening waarvan een groot deel worstelt met een stemmings- en/of angststoornis. Met de campagne ‘Wacht niet langer totdat mentale klachten vanzelf verdwijnen’ zet Thubble de beweging in om werken aan mentale gezondheid meer vanzelfsprekend te laten worden en meer mensen aan te zetten hieraan aandacht te geven. Lees verder »Thubble start campagne voor vergroten mentale gezondheid 

overprikkeld Overprikkeld, wat nu?

Overprikkeld, wat nu?

We kennen het allemaal wel, wanneer we net te veel invloeden op ons afkrijgen. Het wordt te veel en we voelen ons overweldigd. Dit kan leiden tot verschillende reacties, zoals irritatie of vermoeidheid. Het is daarom goed om op momenten dat je te veel prikkel krijgt te ontprikkelen. In deze blog bespreken we aantal manieren om dit te doen.Lees verder »Overprikkeld, wat nu?