Meteen naar de inhoud
ongesteld menstruatie pijnlijk

“je bent maar ongesteld”: dit is een pijnlijke menstruatie

“Je bent maar ongesteld” is een van de mythes over de menstruatie die nog steeds hardnekkig rondgaat. De menstruatie is vaak aanleiding voor hevige pijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid en kan daarom een grote impact hebben op het dagelijks leven. De symptomen worden vaak verkeerd geïnterpreteerd als ‘hormonale chaos’ of ‘de vrouwelijke natuur’. Maar de pijnlijke menstruatie is niet altijd zo simpel te verklaren.

Lees verder »“je bent maar ongesteld”: dit is een pijnlijke menstruatie
gezonde voedingsgids voor de overgang

Voedingsgids voor de Overgang: Eet je Weg naar een Comfortabele Overgang!

Een voedingsgids voor de overgang want de overgang kan ontzettend lastig zijn voor een vrouw. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van opvliegers en stemmingswisselingen of zelfs van overmatig zweten in de nacht. Hoewel er vaak genoeg allerlei middelen worden aangeraden tegen deze klachten, kan voeding ook een grote rol spelen in de overgang. Als je dus zo min mogelijk last wilt hebben van de overgang en niet te snel wilt aankomen, kan je dus het beste deze voeding eten.

Lees verder »Voedingsgids voor de Overgang: Eet je Weg naar een Comfortabele Overgang!
hormoontherapie bij de perimenopauze en de overgang

Hormoontherapie bij de perimenopauze; dit wil je weten!

Kun je al beginnen met hormoontherapie bij de perimenopauze? Veel vrouwen van 40+ (soms jonger) merken het; je wordt lusteloos, moe, niet lekker in je vel, lichaam wordt gebrekkig, huid wordt anders, je hoofd lijkt wel van watten gemaakt.. De 1 waait er doorheen, de ander komt in een diepe depressie. Ze noemen dit de pre-menopauze of de perimenopauze, oftewel de overgang naar de menopauze. Geweldig! Elke maand de vraag ben je zwanger of komt het gewoon niet? Bovenop de rest.

Lees verder »Hormoontherapie bij de perimenopauze; dit wil je weten!
zo herken je de overgang Zo herken je de overgang: 4 veel voorkomende klachten

Zo herken je de overgang: 4 veel voorkomende klachten

Iedere vrouw krijgt er op een gegeven moment mee te maken: de overgang. De één zal op haar vijfenveertigste al tegen de eerste klachten aanlopen, terwijl een ander pas tegen haar zestigste veranderingen aan haar lichaam zal opmerken. Daarnaast zal de overgang ook invloed hebben op je mentale gesteldheid; het is namelijk een ingrijpende periode in je leven. In dit artikel vind je de meest voorkomende klachten die horen bij de overgang zodat je je er alvast rustig op kunt voorbereiden.Lees verder »Zo herken je de overgang: 4 veel voorkomende klachten