Gezond en gezellig werken vanuit huis

Moeten we nog uitleggen dat fulltime moederschap eigenlijk een managementjob is? Je bent dag in dag uit bezig je kinderen en je echtgenoot met raad en daad bij te staan. Je doet het huishouden, regelt de boodschappen en als je het slim en efficiënt aanpakt, hou je ook tijd voor jezelf over.

Steeds meer werkende moeders, want dat zijn we allemaal, gebruiken die tijd om iets voor zichzelf te beginnen. Het hoeft niet meteen iets zakelijks te zijn, maar het is wel mooi meegenomen. Bloggende moeders, moeders die tweedehands goederen of eigen creaties online verkopen, moeders die verdienen door online te schrijven, je ziet ze steeds meer. Als jij dat ook wilt, moet je wel een comfortabele kantoorruimte inrichten. Want dat verdien je.

Een fijne en persoonlijke werkplek

Of je het nou doet in een hoek van de woonkamer of in een speciale afgesloten ruimte, hou rekening met de eisen die in een werksituatie aan een thuiswerkplek worden gesteld. Waarom? Omdat het gewoon beter en gezond is om te werken aan een bureau dat op jouw lichaamsmaten is ingesteld, zittend op een bureaustoel die je comfort en ondersteuning biedt. Rugklachten kan jij echt niet gebruiken. Werk je met een pc of met een laptop? Het is echt niet overdreven om je laptop op een speciale laptophouder te zetten. Je zult merken hoeveel comfort je hebt van dit soort eenvoudige ergonomische oplossingen. Als je een comfortabele werkplek wilt inrichten, zou je in een online handboek over ergonomie kunnen kijken voor handige tips en trucs.

Gezellig thuiswerken

Natuurlijk kleed je je werkplek aan met persoonlijke gadgets, bloemen en versiering. Zijn de kinderen thuis en jij bent bezig, dan mogen ze je helpen of je even met rust laten. Dat heb je ze zo aangeleerd. Zie je het al voor je? Je krijgt mooie reacties op je blog, je leert interessante nieuwe mensen kennen en je creaties worden grif gekocht. als ze verstuurd moeten worden, helpen de kleintjes met inpakken. Als ze er een zakcentje mee verdienen, leer je ze ook nog de waarde van geld. Twee vliegen in één klap, of zoals veel mannen zeggen: een win-winsituatie creëren. Soms verzinnen mannen wel eens iets slims.

De uitgelichte foto van de mama aan de computer is van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love