Close

8 Tips om gezond en snel af te vallen

Nog 90 dagen mensen! Dan is het zomervakantie.. Dit betekend als je nog gezond  af wilt vallen voor de zomer, dat je nu echt wel aan de slag moet. Anders ga je aan crashdiets en zo en daar wordt niemand beter van. Afgezien dat het er ook meteen weer aan zit. 

Gezond afvallen | 08 tips!

Laten we er voor het gemak even van uit gaan dat je te dik bent omdat je te veel eet. Je neemt meer calorieën dan je verbrand. Nou kan het zijn dat je net als ik ook nog een hormoonstoornis hebt bijvoorbeeld. Dat maakt het afvallen een stuk moeilijker, en het aankomen een stuk makkelijker, maar deze tips kun jij ook gewoon gebruiken.

 1. Water drinken!

  We kennen deze tip allemaal. Maar ik ken weinig mensen die echt dat glas water drinken als ze honger hebben. Eerst een zakje chips en dan een glas cola. Oh ja, ik moest water drinken! Probeer het gewoon. Eerst een glas water, 10 minuten wachten, als je dan echt nog honger hebt maak je meestal ook nog eens betere keuzes. Samen proberen?

 2. Vitamines / Mineralen

  Zorg dat je genoeg (maar niet teveel want daar kun je echt beroerd ook van worden weet ik uit ervaring) vitamines binnen krijgt. Je lichaam heeft dit echt nodig voor de spieropbouw, je huid, en om alles te verwerken. Een mooie huid en niet grauw of vatsig doet al snel slanker lijken!

 3. Sporten

  Die had je niet aan zien komen of wel? Maar serieus niemand wordt slank van bank hangen. Ook al ben je nog zo druk. Probeer er toch iets van een HIIT training (30 minuten intensief 5 oefeningen achter elkaar), wat vaker met de hond lopen, of toch even naar de sportschool. Spieren verbranden vet, dus wees niet bang voor gewichten. Je wordt echt niet meteen de hulk!

 4. Voeding en meal preppen

  Mijn allerbeste tip is echt preppen. Als je voor de hele week eten klaar zet in de koelkast of vriezer, eet je gewoon minder snel zooi. Ben je van het tussendoor knabbelen, zorg dat je knabbelbakjes klaar hebt. Gewoon kleine bakjes met wat olijfjes, stukjes kaas, crackers. Of juist met stukjes fruit of snackgroente. Vaak als je nog moet snijden of voorbereiden is die zak chips gewoon sneller gepakt.

  Heb je kinderen? Probeer voor hun dan ook te voorbereiden zodat je niet meer naar de winkel hoeft, of staat te kwijlen boven hun eten.

 5. NIET OVERDRIJVEN!

  Ga nou niet meteen op 500 calorieën per dag zitten, en van elke dag een portie bami naar 3 slablaadjes. Het werkt niet. Je wordt er ongelukkig van, en die kilo’s vliegen er weer aan op het moment dat je weer normaal gaat eten. Ontzeg jezelf ook niet van alles. Ben je iemand die echt geniet van eten, dan wordt je alleen maar ongelukkig en is het gewoon niet vol te houden.
  In de afvallen recepten gids van Jasper Alblas vind je echt mega veel lekkere recepten die je kunnen helpen bij het afvallen. Zo blijft het gevarieerd en val je minder snel terug op wat vets.

  Onthouden! Als je nou een keer toch die zak patat met 2 frikadellen en een kroket eet, dan is niet meteen je hele dieet van de baan. Het is geen excuus om dan op te geven. Je geniet van je patatje, en daarna let je weer op. Niks aan de hand. Wees gewoon niet te streng voor jezelf.

 6. Extra ondersteuning.

  Wil je echt even wat extra ondersteuning dan is een detox of bijvoorbeeld shakes ook prima om even te doen. Bij Flinndal heb je kant en klare pakketten, en je kunt daar ook heel veel informatie vinden over afvallen met ondersteuning.

 7. Verwacht geen wonderen

  Je hebt nog 3 maanden. Verwacht niet als je nu type Melissa McCarthy bent, dat je over 3 maanden figuur Cindy Crawford hebt. Gaat niet gebeuren. Wees wel realistisch. Het is zeker te doen. Maar niet in drie maanden. En al helemaal niet als je er gezond bij wilt blijven. Maar als dat je doel is, houd haar in gedachten en stop niet met een gezonder leven om het moment dat de zon in zicht is. Ga dan ook gewoon door. Je hoeft je lekkere wijntje en je stokbroodje bij de BBQ niet op te geven. Natuurlijk mag je ook “genieten”. Maar hou het binnen de perken en dat lichaam die je wilt komt dan echt wel binnen bereik.

 8. Zet doelen voor jezelf

  Wees ook hier realistisch in. Wat wil je, en hoe denk je het te bereiken? Print wat foto’s uit, zoek lekkere recepten die makkelijk te maken zijn. Maak het allemaal niet te moeilijk en te ingewikkeld. Want dat is precies waardoor het mis gaat. Het is dan gewoon niet te doen. je kent jezelf het beste. Als je zoveel discipline had als die je nu denkt te hebben, had je nu ook niet op dieet gehoeven. Denk daar aan. Je kan tegen een ander liegen, maar tegen jezelf heeft weinig zin.

Nu is het tijd om dit lijstje voor mezelf ook maar uit te printen… Heb jij nog tips?

8 tips afvallen

Jurk is van LollysLaundry!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

11 thoughts on “8 Tips om gezond en snel af te vallen

 1. Goeie tips allemaal. Mijn motto is niet lullen maar poetsen. Ik weet prima hoe ik op gewicht kan blijven, maar heb er gewoon niet altijd even veel zin in. Key is denk ik kleine doelen stellen en alles doen in stapjes. Vieren dat je een doel hebt gehaald en weer door.

 2. Ik probeer het hele jaar door een beetje op te letten qua voeding maar ben ook wel heel erg dol op lekker eten. Nu ik 40 ben merk ik dat mijn lijf wel veranderd

 3. Ik verwacht helemaal geen wonderen, maar voornamelijk omdat ik er niets voor doen. Nu het mooier weer wordt, lijkt het mij prettig om in de avond een ronde te wandelen.

 4. Wat een fijne tips! Ik sla bikini season over omdat ik geen gewicht kan verliezen door medische redenen maar het zijn wel handige tips om sowieso gezonder van te leven!

 5. Goede tips. En wat heerlijk dat we nog maar 90 dagen hoeven 😀
  Mijn beste aanvulling is Tastea Skintight. Wanneer ik die drink, heb ik geen lekkere trek gedurende de dag en dat laat me echt kilo’s verliezen (of voorkomt in elk geval dat ik ga snaaien).

 6. Ik vind het zo tegenstrijdig: de vakantie komt er aan, en daardoor ligt er een bepaalde druk op dat je moet afvallen. Ik snap het op zich wel, maar toch. Je tips klinken goed in ieder geval.

 7. als je echt blijvend wilt afvallen is het handig om je koolhydraten te verminderen 😉 en vooral niet te streng zijn voor jezelf want dan werkt het helemaal niet 😀

 8. Goede tips! Ik start mijn dag altijd met een glas citroenwater, dat helpt ook heel erg!

 9. Ik denk dat jouw tips heel volledig zijn. Vooral goed om ook te melden dat je niet meteen op 500 calorieën moet gaan zitten. Wees reel en maar duidelijk haalbare doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang