Gezond eten voor jou en je kind


Als moeder wil je natuurlijk dat je kind de beste voeding binnenkrijgt. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te koken. Ik en mijn man werken allebei, dus het is voor ons niet altijd haalbaar om lang in de keuken te staan om een uitgebreide maaltijd voor te bereiden. Uit ervaring heb ik geleerd dat dit niet altijd hoeft. Een gezonde maaltijd uit de vriezer smaakt ook erg goed en het is zeker niet erg om af en toe van het gezonde kookboekje af te wijken.

 

Voor meerdere dagen koken


Als werkende moeder is het niet altijd mogelijk om uren in de keuken te staan. Aan het begin heb ik dit zeker geprobeerd. Ik kwam na een lange werkdag thuis en stond daarna nog een hele tijd in de keuken om een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik vind het geweldig om te koken met verse producten. Dit neemt vaak ook wat meer tijd in beslag tijdens het koken. Helaas was dit niet goed voor mijn energieniveau aan het eind van de dag en wilde ook mijn zoontje niet zo lang wachten. Sindsdien kook ik vaak iets meer zodat ik het nog kan invriezen voor een andere keer.

 

Meekijken en af en toe iets in de pan gooien


Kinderen vinden het over het algemeen niet fijn om lang te wachten op het eten. Vooral als ze honger hebben. Het helpt om je kind te betrekken bij het koken. Ik laat mijn zoontje dan meekijken en af en toe mag hij ook iets in de pan gooien. Dit vind hij helemaal geweldig. Op deze manier heb ik een geduldig kind en hebben we het ook nog eens erg gezellig!

 

Bordje moet leeg?


Mijn zoontje hoeft niet per se zijn bord leeg te eten. Ik hoor van veel andere moeders dat ze eten opscheppen voor hun kindje en dat het dan de bedoeling is dat hun kind alles op eet. Hier ben ik geen voorstander van. Als mijn zoontje niet meer wilt eten, dan is dat of omdat hij gewoon vol zit of omdat hij het niet lekker vindt. Ik vind dat ik in zo’n geval mijn kind niet mag dwingen om toch alles op te eten. Als mijn lichaam aangeeft dat ik vol zit, dan stop ik. Waarom zou mijn zoontje dan door moeten met eten? Ik vind het erg belangrijk dat ze leren om te luisteren naar hun lichaam. Hier laat ik mijn zoontje ook een beetje vrij in.

 

Tover jij elke dag een gezonde maaltijd tevoorschijn voor je kinderen?

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

8 reacties op “Gezond eten voor jou en je kind”

  1. Goed punt (nummer 3). Ik heb altijd geleerd dat de ouders bepalen wat een kind eet, maar het kind bepaalt hoeveel hij of zij eet. Dat is een regel waar ik wel achter sta. Soms hebben we weleens doorgedramd, met als gevolg dat alles eruit kwam. Dat hebben we daarna – met hoge uitzondering – niet meer gedaan. Ik vind wel dat ze alles moet proeven. En als ze iets niet lust, dan bied ik het later (weken later bedoel ik dan) opnieuw aan en misschien wel op een andere manier. Luckily hebben wij een dochtertje wat nagenoeg alles eet. Ik heb tijdens mijn zwangerschap heel gevarieerd gegeten en we hebben altijd zelf eten voor haar gemaakt met een koker/stomer.

  2. Ik heb het geluk dat mijn man in het onderwijs werkt en daardoor wel redelijk op tijd thuis is. Hij kookt dan ook en is net wat meer een health freak als ik. Scheelt weer, haha.

  3. Ik probeer wel elke dag iets van groente op tafel te zetten. Eten we pizza of poffertjes, dan zijn er ook tomaatjes en komkommer bij. Bord leeg hoeft hier ook niet, maar er moet wel geproefd worden

  4. Ik probeer meestal al dingen voor meerdere dagen klaar te maken. Of dat al deels al klaar staat om zo te koken. Scheelt echt een hoop

  5. Goed artikel! Ik zie vaak ouders die zo angstvallig hun kinderen alleen maar gezond te eten willen geven, dat dat op zich al niet meer gezond is. Gezonde basis is goed, dan kan de rest wel wat ‘soepeler’ 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: