De afgelopen maanden volgde ik een dieet inderdaad. Zelf noem ik het: ‘het gezond verstand dieet.’
Na jaren van pondjes die eraan kwamen zag ik een foto waardoor ik het besloot dat er toch minimaal 6 kilo af mocht.

Ik wilde dit niet doen op basis van – in mijn ogen-  alle fabels die er zijn, of met shakes, zakjes en astronautenvoer. Nee, ik wilde het onder begeleiding doen en tevens iets te weten komen over gezonde voeding. En ook zonder heel erg veel te moeten sporten. Of eigenlijk gewoon liever niet.

Succesverhalen

Na wat succesverhalen op Facebook zag ik concrete resultaten bij mensen die de lokale voedingsdeskundige hadden bezocht. Ze had haar bedrijf nog maar net gestart maar boekte volop succes, en met haar ook de cliënten.
De eerste afspraak werd ik gewogen en werd er op een speciale weegschaal van alles berekend. Mijn gewicht uiteraard, maar ook mijn spiermassa, vetpercentage, vochtgehalte en mijn leeftijd.
Ik weet dondersgoed dat ik 38 lentes jong ben maar de weegschaal vond me een vijftiger…Aan de slag dus.
Een week lang hield ik op verzoek van de deskundige bij wat ik at.
Conclusie in een notendop: in zijn algemeenheid te weinig,  niet heel veel voedingsstoffen, wél veel kant-en- klaarmaaltijden en in het weekend te veel calorieën.

Het gezond verstand dieet


Vervolgens kreeg ik 5 weken lang een weekmenu. En telkens werd ik gewogen. En heel, heel, heel langzaam gingen de kilo’s eraf.
Na 7 weken bereikte ik de -8 kg. Vanuit daar moest ik zelf weekschema’s gaan maken. Die werden gecontroleerd en bijgesteld met daarbij een uitleg. Op die manier kreeg ik dus na 2 maanden eigenlijk een nieuwe levensstijl en veel inzicht. En dat het langzaam ging vond ik niet erg, het kwam ook door mijzelf. Ik had aangegeven in de weekenden gewoon  een keer pizza te eten, een wijntje niet af te willen slaan etc.

Inmiddels kan ik uit mijn hoofd opdreunen hoe mijn dagen eruit zien v.w.b. voeding. Precies in balans qua voedingsstoffen, calorieën en alles wat erbij hoort.  En doseren hoort daar ook bij. Een keer chocola in de avond? Prima, maar niet dagelijks. Kortom het is allemaal geen hogere wiskunde maar uitleg hoe en wat je mag eten en hoe je de leefstijl volhoudt was erg welkom.
Ik ben geen gram meer aangekomen, zelfs niet na weekendjes weg.

 

Hieronder een voorbeeld van 1 dag uit mijn gezond verstand dieet.Ontbijt: 3 knäckebröd (volkoren) halvarine, halvajam 2 kopjes thee/koffie, 1 glas halfvolle melk.
Tussendoor: 1 mandarijn en 1 evergreen, thee
lunch: 2 volkoren boterhammen 1 plak gerookte zalm/avocado 1 runderrookvlees Halvarine Komkommer/sla 2 kopjes thee/water
Tussendoor:  1 schaaltje meloen, water
Avond: Volkorenburrito met erwtenguacamole: 1 rode paprika, 1 kleine rode ui 1 teentje knoflook 150 gram champignons 60 gr kidneybonen Citroensap 1 grote wrap (voorkeur volkoren) Guacamole 50 gram diepvrieserwten 50 gram cherrytomaatjes ½ sjalot Citroensap ½ eetlepel yoghurt 1 glas melk 15 gram geraspte 2 0+kaas
Tussendoor avond: 1 schaaltje magere kwark en banaan.

Aardappelen? Ja! Boterhammen? Ja! Peperkoek?? Ja!  ’s Avonds nog eten? Ja, elke avond!
Iedereen heeft zijn eigen wondermiddel en waarheid, die van mij is gebaseerd op richtlijnen van het voedingscentrum en doet het voor mij meer dan goed. Zoals ik al eerder aangaf: het gezond verstand dieet.

Inmiddels heeft Sanne Burgmans van Weightcoach and More een wachtlijst en kan ze pas vanaf september pas weer nieuwe cliënten verwelkomen. En ze staan in de rij.

Meer info:
www.weightcoachandmore.nl in Esch, Noord-Brabant.

Al eerder schreef ik een blog over afvallen met kinderen. Lees hier


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love