Close
Hoe leef je gezond als je weinig (vrije) tijd hebt?

Hoe leef je gezond als je weinig (vrije) tijd hebt?

We hebben het allemaal druk. Met ons werk, ons gezin en ons drukke sociale leven. Het verdelen van onze tijd op de juiste manier is moeilijk. En dan willen we ook nog eens het liefst heel gezond leven. Hoe pak je dit aan als je een drukbezet persoon bent?Wees creatief met je tijd, heb je ’s ochtends geen tijd om een salade te maken om mee te nemen naar het werk? Maak hem dan de avond van te voren en zet hem erna in de koelkast. En geen tijd om naar de sportschool te gaan? Maak dan even een (groot) ommetje tijdens je lunchpauze of ga op de fiets boodschappen doen. Hieronder nog enkele eenvoudige tips voor gezond leven als je weinig tijd hebt.

 

Gezond eten

Als je gezond wilt leven is gezond eten een must! Vaak wordt als smoesje gebruikt dat men geen tijd heeft om een gezonde maaltijd te maken. Maar een gezonde maaltijd maken kost net zo veel tijd, als het maken van een ongezonde maaltijd. Dit komt omdat men denkt dat een gezonde maaltijd maken veel tijd kost, terwijl dit helemaal niet waar hoeft te zijn. Er zijn veel websites met recepten gefocust op gezondheid en een korte bereidingstijd. Een boterham met chocoladepasta smeren, duurt net zo lang als een schaaltje yoghurt met noten pakken.

 

Vooruit werken is een goede manier om gezond te eten. Zo vermijd je dat je niet genoeg eten bij hebt naar het werk en naar de snoepautomaat loopt, of tijdens die lange wandeling ineens trek krijgt en een terras op duikt. Weet je dat je morgen weinig tijd hebt om avondeten klaar te maken, maak dan vandaag alvast een gezonde maaltijd en warm hem morgen op. Voorkomt weer dat je naar de friettent loopt of een maaltijd laat thuisbezorgen. Deze maaltijden zijn 9 van de 10 keer erg ongezond en zorgen vaak voor een schuldgevoel achteraf.

 

Voldoende bewegen

Naast gezond eten is voldoende beweging enorm belangrijk voor een gezond leven. En bewegen is helemaal niet moeilijk, zelfs niet als je weinig tijd hebt. Ga bijvoorbeeld dagelijks met de fiets naar het werk, of loop in je lunchpauze een blokje om met collega’s. Maak een gewoonte van de trap te pakken en de lift of roltrap links te laten liggen. Speel wat extra met de kinderen of de hond, rennen en sjouwen is enorm goed voor een gezonder lichaam.

 

Er zijn ook oefeningen die je heel bewust kunt doen om toch wat te sporten als je geen tijd hebt. Loop bijvoorbeeld naar huis met de zware boodschappentassen en lift je armen erbij op. Of loop op kantoor even naar je collega in plaats van dat je hem of haar een mailtje stuurt. Pak een vol flesje water en doe er arm oefeningen mee terwijl je een artikel leest, doe beenoefeningen op je bureaustoel en loop een keer extra naar het kopieerapparaat. Ook als je weinig tijd hebt, kun je tijdens je dagelijkse activiteiten voldoende beweging krijgen. Niets dat je in de weg zou moeten staan om een gezond leven te lijden.

Je kunt ook “tips om in vorm te blijven” nog even lezen!

Wat doe jij om in vorm te blijven?

Hoe leef je gezond als je weinig (vrije) tijd hebt?

About Betty

3 thoughts on “Hoe leef je gezond als je weinig (vrije) tijd hebt?

  1. Ik ga hardlopen! Dat is supermakkelijk in te bouwen namelijk, en ik hoef er niet eerst ergens voor naar toe. Want dan haak ik af….

    Meestal ren ik om 7.15 het huis uit en ben dan rond 8 uur weer thuis. Dan hoelahoep ik nog 10 minuten en dan teer ik de rest van de dag op deze sportiviteit : )

  2. Ik ging hardlopen, maar daar ben ik nu even mee gestopt omdat ik met bodystyling begonnen ben.

    Ik probeer ook echt meer stappen te zetten (wagen verder parkeren, te voet naar de bakker,…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang