Gezonde voeten zijn helaas niet voor iedereen weggelegd. Zelf heb ik bijvoorbeeld enorme platvoeten. Door dat ik ook nog veel te zwaar ben voor mijn frame zijn mijn enkels ook nog eens scheef. Maar er is een hoop dat je kunt doen!

Platvoet en haar zooltjes

Toen ik op een foto zag hoe scheef ik op mijn gympies stond, heb ik meteen
inlegzolen besteld. Als kind had ik altijd zo een hekel aan die zooltjes, ik was altijd bang dat mensen ze konden zien. Steunzolen klinkt ook zo heftig vind ik. Op Footlogics vind je heel duidelijke uitleg over welke zool waarvoor is, dat vond ik zelf heel erg prettig.

Het is wel gewoon een feit dat jouw voeten je de hele dag moeten dragen. Als het daar fout gaat krijg je last van je enkels, knieën, heupen en dan je rug. Met een paar goede zooltjes ben je gewoon een heel stuk op de goede weg. Ik ben er zelf dan ook echt blij mee.

Zo lopen ook heel veel mensen heel lang door met hielspoor (overbelasting van de hiel door verkeerde schoenen, overgewicht of bijvoorbeeld platvoeten) terwijl je dat met goede inlegzolen, verzorging en oefeningen heel erg kunt verminderen.

Laten we de voeten meteen maar even verwennen!

Niet iedereen is even goed in het omgaan met geld en heeft misschien net als ik aan het eind van zijn geld altijd een beetje maand over. En mensen zoals wij kunnen ons helaas geen pedicure permitteren.

Misschien-een-idee-om-online-een-afspraak-te-maken-ergens-achteraf-in-een-steegje-met-een-gezellige-half-kalende-zwaar-ademende-oudere-man-met-een-voorliefde-voor-voetjes-en-ze-op-deze-manier-schoon-en-eelt-vrij-te-laten-likken-met-op-de-koop-toe-een-extra-zakcentje?

Oh wacht ik dwaal af…

Zachte voetjes

Ik heb op het internet wat research gedaan en dit uiteraard ook zelf getest, living on the edge!

Een hoop enge messen en slijptollen later, zag ik iets waarmee je op super handige en veilige manier overtollig eelt weg kunt halen en baby zachte voetjes kunt krijgen.

Omdat ik zelf geen hele dikke lagen eelt bezit (Bon Apetit voor degene die aan het eten zijn) heb ik mijn moeder, sorry dat iedereen dit nu weet mams, als proefkonijn gebruikt en ook bij zij was zeer tevreden over het resultaat.

HET recept voor zachte voeten

Ok, de onthulling…

Alles wat je nodig hebt is Listerine (die blauwe) oftewel mondspoelwater, azijn uit het keukenkastje en als laatste het geheime ingrediënt genaamd H2O aka water.

De verhoudingen zijn als volgt: 250ml azijn, 250 Listerine 500ml water.

Zorg ervoor dat je een bak gebruikt waar je voeten mooi inpassen. Want je wilt je tijdens je beauty ritueel toch niet als Assepoesters gemene stiefzus voelen, die zich in een glazen muiltje probeerde te proppen.

Maak het water lekker warm want je moet wel even 15 minuten met den voetjes ondergedompeld zitten. Dus neem daar even de tijd voor en vergeet niet je telefoon in de buurt te houden. Niets is erger dan verspilde tijd zonder je telefoon. Of neem eens een keer een boek en een wijntje of twee…

Dit is ook het ideale moment om eventueel wat rek en stretch oefeningen te doen. Door je enkels rond te draaien, op je tenen rollen en weer terug. Ideale oefeningen om de voeten wat losser te maken.

 

…15 minuten later

Zullen je voeten er een beetje smurfachtig uit zien, maar geen paniek dit verdwijnt vanzelf samen met de ongewenste eelt en overtollige huidcellen. Persoonlijk vond ik het zelf het makkelijkst om met een ruwe washand te schrobben. Maar je zou ook een borsteltje kunnen gebruiken.

Et Viola le petit baby feet…

Vergeet je nagels niet

Nu kunnen de nagels natuurlijk niet achterblijven en omdat je voeten al lekker geweekt zijn is dit zo gepiept. Duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje heb je dit niet gebruik dan een theelepel (niet te hard duwen).

Vergeet niet je nagels mooi recht af te knippen nooit rond daar kan je ingegroeide nagels van krijgen. Maak ook onder je nagels goed schoon met de punt van een vijl.

Zijn je nagels niet zo mooi wit meer?

Ook hier is een heel goedkoop trucje voor alles wat je nodig hebt is 1 theelepel waterstofperoxide en drie theelepels zuivering zout (dat laatste is trouwens echt een wondermiddeltje je kan t voor zoveel doeleinden gebruiken).

Beide zijn goedkoop te verkrijgen bij de Kruidvat. Mix het goedje en smeer het op je teennagels weer even 15 minuten relaxen en goed afspoelen en klaar is Kees!

Hoe staan jouw voeten ervoor?

gezonde voeten

Lees ook:

Wat te doen aan die charmante hamertenen?
Wanneer comfort geen plaats hoeft te maken voor fashion


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥