Een gietvloer in huis, wat zijn de voor- en nadelen?

gietvloer1 - Een gietvloer in huis, wat zijn de voor- en nadelen?

Het is helemaal de trend op het moment, een gietvloer. Ik zag het voor het eerst bij een vriendin van mij, en het is inderdaad prachtig. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van een gietvloer? 

 

De gietvloer

Ik moet je bekennen dat toen ik hoorde dat mijn vriendin haar vloer liet gieten dacht ik een beetje dat het geen gezicht zou zijn. Misschien dat haar uitleg ook niet fantastisch was.  Hoe dan ook, toen ik bij haar thuis kwam vond ik het er echt super mooi uit zien! Heel chique, en vooral heel rustig en schoon.

In Spanje had ik altijd stenen vloeren, en dat is zo ontzettend makkelijk. Dit lijkt er een beetje op, afgezien van dat je geen groeven hebt nu.

gietvloer3 - Een gietvloer in huis, wat zijn de voor- en nadelen?De voordelen van een gietvloer

 • Een gietvloer staat prachtig in elk interieur
 • Het is super makkelijk in het onderhoud
 • Omdat het 1 kleur is, staat het rustig in een interieur
 • Het is super makkelijk schoon te houden, geen groeven waar vuil tussen gaat zitten, of waar water in komt zodat je hele laminaat bol gaat staan. Je kunt het in principe gewoon met een doek afnemen. Geen vlekken.
 • Een gietvloer is duurzaam, vooral die van Hollandse bodem.
 • Het voelt lekker aan je voeten
 • Het is super voor de mensen die makkelijk allergisch zijn, geen verborgen stofmijt!
 • Doordat het helemaal gelijk is, geeft het heel veel optische ruimte aan een kamer. Ideaal dus ook in kleine huizen.
 • Wil je toch een kleed, dan staat die er ook heel mooi op.gietvloer2 - Een gietvloer in huis, wat zijn de voor- en nadelen?

De nadelen van een gietvloer

 • Het is vrij prijzig in vergelijking met andere vloeren bij aanschaf. Over de jaren gezien is het wel weer voordeliger
 • Het duurt even voordat het is gelegd, je kunt rekenen op minimaal 48 uur voor je erop kunt lopen
 • Neem je wit glanzend dan kan dat enorm spiegelen in de zon
 • Neem je niet de juiste kwaliteit dan kan het enorm glad zijn.

Ik denk dat in ons nieuwe huis wij zeker voor een gieten vloer gaan, ik persoonlijk vind het echt erg mooi staan. Ik hou van die ruimte en natuurlijk dat het makkelijk schoon te maken/houden is.

Wat vind jij van een gietvloer?

 

De foto’s van de gietvloer zijn van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

11 comments on “Een gietvloer in huis, wat zijn de voor- en nadelen?

 1. Een gietvloer kan echt heel erg mooi zijn, mits je je huis ook echt goed aankleed. Anders is het in mijn ogen echt veel te kil! Maar het schoonmaken.. Zoooo fijn! En het staat echt super strak, het is dat wij net een ja ren 30 woning gekocht hebben en ik dat niet echt daarbij vind passen (we willen een mooie houten vloer erin laten leggen), maar in een nieuwbouwhuis had ik het wel geweten.

 2. Zolang de voordelen in het voordeel zijn van de nadelen…. 😉
  En toch ga ik liever voor een houten vloer.. Oogt mij iets knusser

 3. Wauw, het ziet er echt heel erg mooi uit! En de voordelen komen ver boven de nadelen uit

 4. Aan de ene kant heel mooi maar aan de andere kant ook weer niet. Heb een liefde haat relatie met gietijzeren vloeren.

 5. Ik vind het er erg mooi uitzien. Maar na de voor en nadelen gelezen te hebben, weet ik niet of ik het bij mij thuis zou doen.

 6. Nou met Milo begin ik toch echt nu wel te denken aan een gietvloer. Al dat geplas en natte pootjes en zo is vast niet goed voor ons laminaat.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: