Tegenwoordig is het aanbod in glampings, campings en bungalowparken steeds groter geworden maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze drie parken. Er wordt veel over geschreven en vertelt maar vandaag deel ik wat nou daadwerkelijk de verschillen zijn. Zo kan iedereen beter kiezen voor welke park ze willen gaan, want een vakantie op één van deze drie parken is bijna niet meer weg te denken. 

Een camping

Een camping is een afgeschermde plek waar vakantiegangers met gebruik van voorzieningen kunnen verblijven met eigen meegenomen overnachtingsmogelijkheden zoals een tent, vouwwagen, een caravan of een camper.

Een glamping – een luxe camping

Een glamping is een samenvattend van glamorous en camping, het is dus een luxe camping. De luxe is aanwezig in alle mogelijkheden en ook de verblijfplek hoef je niet mee te nemen maar is al aanwezig op het terrein. Bij een glamping is nog steeds het camping gevoel aanwezig met de aanwezigheid van de natuur en verschillende faciliteiten.

TIP! Glamping voor honden!

Vacanceselect legt de trouwe viervoeter nu ook in de watten en introduceert glamping voor honden. Hiervoor selecteerde het een aantal exclusieve campings in heel Europa, met speciale services die zorgen voor een groot kwispelstaarteffect. Hondenbezitters die houden van luxe kamperen, hoeven zo hun loyale lobbes niet thuis te laten.

Vele campings in Europa accepteren reeds honden. Vaak hanteren zij de term ‘hond op aanvraag’, om zo controle te houden over de aantallen en de grootte van de dieren. Sommige campings gaan echter een stap verder in hun diervriendelijkheid en bieden een aantal unieke services. Bijvoorbeeld een hondenstrand, -douches, -trainer en drinkpunten. Vacanceselect selecteerde er zo’n veertig in geheel Europa. Zo weet je precies waar je moet zijn als je de hond mee wilt nemen! 

Een bungalowpark

Op een bungalowpark staan verschillende kleine woningen die alleen een begane grond hebben. De huisjes worden verhuurt en alle mogelijkheden bevinden zich in de bungalows. Er is eigenlijk geen contact tussen de verschillende bungalows nodig en dat maakt het vaak iets onpersoonlijker dan een camping of glamping. Wel is het de ideale oplossing voor iedereen die eigenlijk gewoon de luxe van thuis wil, en toch op vakantie zijn. 

Tip! Je kunt ook een Chalet kopen op een bungalowpark? Kijk eens op www.stekelbos.nl. Dat is natuurlijk de ultieme luxe. Al je eigen spullen en geen vreemde in je huisje. Je kunt dan ook gaan wanneer je wilt!

Het verschil tussen de parken

Zoals je hier boven kunt lezen zijn er daadwerkelijk verschillen tussen de verschillende parken. De volgorde van de parken is eigenlijk van basic naar luxe. Op een bungalowpark ben je voorzien van een volledige woning met daarin alle nodige faciliteiten. Bij een glamping heb je ook deze nodige faciliteiten maar verblijf je vaak in een tent met daarin deze faciliteiten. Op een camping neem je natuurlijk eigen spullen mee en moet je naar het toiletgebouw lopen voor verdere faciliteiten. Een glamping is dus echt bedoelt voor mensen die wel het camping gevoel willen maar ook luxe.

 

Welk type park zou het beste bij jou passen?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love