Close

Glamping, camping, bungalowpark: wat is nou het verschil?

Tegenwoordig is het aanbod in glampings, campings en bungalowparken steeds groter geworden maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze drie parken. Er wordt veel over geschreven en vertelt maar vandaag deel ik wat nou daadwerkelijk de verschillen zijn. Zo kan iedereen beter kiezen voor welke park ze willen gaan, want een vakantie op één van deze drie parken is bijna niet meer weg te denken. 

Een camping

Een camping is een afgeschermde plek waar vakantiegangers met gebruik van voorzieningen kunnen verblijven met eigen meegenomen overnachtingsmogelijkheden zoals een tent, vouwwagen, een caravan of een camper.

Een glamping – een luxe camping

Een glamping is een samenvattend van glamorous en camping, het is dus een luxe camping. De luxe is aanwezig in alle mogelijkheden en ook de verblijfplek hoef je niet mee te nemen maar is al aanwezig op het terrein. Bij een glamping is nog steeds het camping gevoel aanwezig met de aanwezigheid van de natuur en verschillende faciliteiten.

TIP! Glamping voor honden!

Vacanceselect legt de trouwe viervoeter nu ook in de watten en introduceert glamping voor honden. Hiervoor selecteerde het een aantal exclusieve campings in heel Europa, met speciale services die zorgen voor een groot kwispelstaarteffect. Hondenbezitters die houden van luxe kamperen, hoeven zo hun loyale lobbes niet thuis te laten.

Vele campings in Europa accepteren reeds honden. Vaak hanteren zij de term ‘hond op aanvraag’, om zo controle te houden over de aantallen en de grootte van de dieren. Sommige campings gaan echter een stap verder in hun diervriendelijkheid en bieden een aantal unieke services. Bijvoorbeeld een hondenstrand, -douches, -trainer en drinkpunten. Vacanceselect selecteerde er zo’n veertig in geheel Europa. Zo weet je precies waar je moet zijn als je de hond mee wilt nemen! 

Een bungalowpark

Op een bungalowpark staan verschillende kleine woningen die alleen een begane grond hebben. De huisjes worden verhuurt en alle mogelijkheden bevinden zich in de bungalows. Er is eigenlijk geen contact tussen de verschillende bungalows nodig en dat maakt het vaak iets onpersoonlijker dan een camping of glamping. Wel is het de ideale oplossing voor iedereen die eigenlijk gewoon de luxe van thuis wil, en toch op vakantie zijn. 

Tip! Je kunt ook een Chalet kopen op een bungalowpark? Kijk eens op www.stekelbos.nl. Dat is natuurlijk de ultieme luxe. Al je eigen spullen en geen vreemde in je huisje. Je kunt dan ook gaan wanneer je wilt!

Het verschil tussen de parken

Zoals je hier boven kunt lezen zijn er daadwerkelijk verschillen tussen de verschillende parken. De volgorde van de parken is eigenlijk van basic naar luxe. Op een bungalowpark ben je voorzien van een volledige woning met daarin alle nodige faciliteiten. Bij een glamping heb je ook deze nodige faciliteiten maar verblijf je vaak in een tent met daarin deze faciliteiten. Op een camping neem je natuurlijk eigen spullen mee en moet je naar het toiletgebouw lopen voor verdere faciliteiten. Een glamping is dus echt bedoelt voor mensen die wel het camping gevoel willen maar ook luxe.

 

Welk type park zou het beste bij jou passen?

 

About Betty

21 thoughts on “Glamping, camping, bungalowpark: wat is nou het verschil?

 1. Love glamping! Wil in de zomer nooit meer anders. De gemakken en het comfort maar toch het tentdoek, dichtbij de natuur en de kids stappen zo naar buiten en op kindjes af, ideaal!

 2. Wij zijn dus helemaal niet van campings, maar misschien is het wel leuk wat jij zegt.. Glampings voor honden. Dat is het zeker waard om een keer naar te kijken!

 3. Ik ben absoluut van de bungalows. Ik wil niet inleveren op wat ik thuis heb, want dan ben ik daar net zo lief. Glamping zou ik dan wel willen proberen, maar echt back to basic met een tent lijkt me zo’n gekloot!

 4. Van een glamping had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord… Met camping en bungalows ben ik gewoon opgegroeid en vind ik nog steeds een fijne manier van vakantie… Ik hou bij een gewone camping eigenlijk wel van het primitieve ervan, dus glamping hoeft voor mij niet echt, denk ik… al kan ik het wel eens uitproberen natuurlijk

 5. Hoewel ik niet zo van het kamperen ben, lijkt een glamping me wel leuk. Alleen zonder honden, want dat lijkt me persoonlijk helemaal niks – hoewel ik ook goed snap dat het heel fijn is dat je je hond niet naar een dierenpension hoeft te brengen of bij familie.

 6. wij gaan voor een stacaravan. Ik hou niet van op vakantie gaan met de tent en wil graag mijn eigen faciliteiten hebben

 7. Glamping is helemaal mijn ding. Ik ben niet zo van de tentjes en alles zelf meesleuren. Heerlijk als alles thuis klaarstaat en je zo kunt intrekken. De vakantie kan dan gelijk beginnen

 8. Ik zou glamping op zich wel willen proberen, maar voor mijn gevoel heb je voor het zelfde geld ook een huisje of bungalow. Dan vind ik dat net wat fijner. Ik wil op vakantie niet inleveren ten opzichte van thuis, dus een vaatwasser is wel en must en als er een wasmachine is, dan ben ik helemaal blij!

 9. Hier alleen maar kamperen al gaan we ook wel een sin een huisje omdat het te koud is om te kamperen. Maar vakantie is hier echt een beetje dat primitieve al is d eten tegenwoordig wel iets meer luxe dan vroeger hoor.

 10. Een bungalowpark of glamping. Of in ieder geval iets waar ik een eigen WC en douche heb. En het liefst een bed ipv een luchtbed 😊

 11. Glamping is nog wel iets wat ik zou willen doen, al ga ik liever voor een all inclusive hotel vakantie 😉

 12. Maakt mij eigenlijk niet uit want ik vind alles goed.. Al vind ik luxe ook wel lekker haha.

 13. Ik ben meer iemand die gaat kramperen. Krap in een tentje op de trekkerscamling. Nu met 2 kleine kindjes zitten we toch te denken dag we naar een glamping gaan. Zo hoeven we niet al het kampeergebeuren mee te zeulen, maar kunnen we wel een tijdje in een tentje zitten.

 14. Ik ben wel fan van bungalow huisjes, maar ben er sinds afgelopen jaar achter dat in een tent in het buitenland ook wel errug gezellig is. Ik wil nog wel een x in zo”n luxe safaritent, lijkt me zo leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang