Ga naar de inhoud

Glühwein en kerst cadeautjes (met recept)

Glühwein

De Sint periode is nog niet voorbij, maar wij zijn al helemaal in kerstsfeer. Ik vind deze periode ideaal voor de kachel hoog, en een heerlijk glas glühwein. Ik deel dan ook een recept, kun je vast oefenen.

Glühwein

Ik vind rode wijn echt de lekkerste wijn. In de zomer met sprite, limoen en veel ijs. S’avonds bij het eten een glas volle rode wijn, en in de winter na een koude dag vind ik glühwein ook erg lekker. Je kunt een lekkere fles wijn overal wel halen. Ik heb voor dit recept een fles besteld bij Abelswijnen.nl, ook omdat ik daar lekkere wijnen had gevonden voor de aankomende dagen, en ik het leuk vind om wat nieuws te proberen. Ik drink heel zelden, en als ik dan drink, dan moet het gewoon wel echt de moeite waard zijn.wijn

Recept met palmsuiker

Ik dacht zelf altijd dat het heel ingewikkeld was, maar het is super simpel!

  • 1 fles volle rode wijn. Ik hou zelf van Merlot
  • 1 sinaasappel
  • 2 kaneel stokjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels palmsuiker – Je kunt ook gewone suiker of honing gebruiken maar palmsuiker is ongeraffineerd en heeft een lage glycemische index, wat betekent dat je bloedsuikerspiegel er niet zo van gaat schommelen en je geen energiepieken en -dalen krijgt. Zelf probeer ik zoveel mogelijk suikervrij te eten en drinken omdat ik er helaas gewoon echt naar van wordt.

Giet de wijn in een pan. Doe daar de schoongemaakte sinaasappel in plakjes bij, de kaneelstokjes, de kruidnagels en de suiker bij. Verwarm dit zonder te koken ong een half uurtje. Laat het nog even een beetje afkoelen en intrekken. Schenk het door een zeefje in de glazen of een karaf.

Je kunt er lekkere hapjes bij serveren, voor een gezellig avondje thuis. Een lekkere fles wijn, en een zakje voor de glühwein ingrediënten erbij, is ook een erg leuk kerstcadeau!

kerststel

Cadeautjes

Glühwein en lekkere hapjes zijn natuurlijk ook lekker tijdens alle kerstdagen. Wij doen op kerstavond als traditie heel veel eten, en dan mogen we allemaal een klein cadeautje open maken. Keira heeft een iPhone gehad dus die is al aan het snuffelen bij Iphonehoesjes.nl, Miya wil heel graag een poppenhuis of een poppenbedje voor haar baby Annabell. Jop ga ik denk ik verwennen met iets van golf, alhoewel met heerlijk eten en een goed glas wijn, hij al heel gelukkig is. Voor mezelf dacht ik meer iets als een beauty cadeautje. Allemaal leuke kleine cadeautjes voor Kerstavond.

Vier jij ook alle dagen kerst?

Glühwein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: