Close

Yes! Glutenvrije pasta en sausjes!

Oh nee hé, weer zo een gluten vrije health freak! Yup, mooi wel. Ik moet wel, ik krijg nl enorme kramp van gluten. Dat weerhoud mij niet altijd om van alles te eten, maar als ik het kan vermijden, dan graag. Vandaag dus gluten vrije pasta.

Gluten en het Prikkelbare Darm Syndroom

Nog zo een moderne ziekte! Ja ik heb het allemaal! PDS, PCOS, ADHD.. ik ben dol op alle afkortingen. NOT! Maar helaas, ik moet er wel mee leven. En als ik dan besluit een paracetamol of iets dergelijks te nemen voor de pijn en lekker een stokbrood met kruidenboter of een patatje met aioli wegwerk, dan wordt mijn lichaam helaas evengoed ziek. Gooi daar een flinke griep bovenop en dan krijg ik allerlei rare ontstekingen en kom ik zoals nu echt vast te liggen en niet eens de deur niet meer uit.

As we speak zijn al mijn aanhechtingen naar mijn buik opgezwollen, heb ik overal ontstekingen zitten, en win ik elke competitie met vrouwen van 9 maanden zwanger, over de dikste buik. Klinkt grappiger dan het in werkelijkheid is.

Gluten zijn in mijn geval wel echt een dingetje. Ik vind brood echt super lekker, en ik kook het liefst elke dag pasta. Maar helaas. Ik kan er gewoon heel slecht tegen!!

Glutenvrije pasta

Nu kreeg ik een pakket van Grand’ Italia met pasta en sausjes, allemaal glutenvrij!:

Lekkere Italiaanse penne en fusilli zonder tarwegries. Van nature bevat tarwegries eiwitten (gluten) die voorkomen in vele graansoorten zoals tarwe, gerst, spelt, kamut en rogge. Omdat steeds meer mensen tegenwoordig een glutenvrij dieet volgen of bewust minder gluten willen eten, introduceert Grand’Italia een unieke receptuur van witte en volkoren rijst, maïs en quinoa.

Penne en fusilli: glutenvrij en net zo heerlijk ‘al dente’ zoals je van Grand’Italia mag verwachten. Deze varianten zijn vanaf eind juli verkrijgbaar in de supermarkt en net zoals Grand’Italia volkoren en spelt pasta’s te vinden in het reguliere pastaschap.
Beide glutenvrije varianten hebben een consumentenadviesprijs van € 2,99 en zijn gelicenseerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging en dus veilig glutenvrij.

 

pasta1De fusilli hebben wij gegeten met de saus die erbij kwam, met gerookt spek en tomaat. Ik ben echt geen fan van kant en klare sausjes, maar hier had ik weinig tegen in te brengen. het was gewoon echt wel ok. En mijn “Ik haat saus met tomaat” meisje, schepte gewoon 2x op. Goedgekeurd dus!pasta2

De penne deed ik wel op mijn manier. Heel simpel bakte ik champignons, gele paprika en kipfilet in roomboter. Hier roerde ik op zacht vuur wat room doorheen. Ik heb het afgemaakt met zout, peper, knoflook en een heel klein beetje kurkuma poeder.

Ook probeerde ik dit lekkere pasta pesto recept!

Maar goed, ik ben al super blij dat ik dus ook gewoon lekker van pasta kan gaan genieten zonder kater!

 

Featured image met Fusilli is van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang