Close

Goed slapen in een fijn bed doe je zo!

Een goede nachtrust wordt voor een groot deel bepaald door jouw bed. Is jouw bed of meer specifiek jouw matras niet comfortabel? Dan kan dit een goede nachtrust belemmeren.

Hierdoor zal je de volgende dag te maken hebben met vermoeidheid. Maar je kunt ook kampen met nek-en rugklachten door een matras van mindere kwaliteit. Het is voor een goede nachtrust dus belangrijk dat je kunt slapen in een fijn bed.

Voor iedereen een passend bed

Met een fijn bed is de basis voor een goede nachtrust gelegd. Maar wat is een fijn bed? Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk voor iedereen weer anders. Maar gelukkig is het aanbod bedden en matrassen groot en divers. Hierdoor is er voor eenieder een passende slaapplek te maken.

Woon jij bijvoorbeeld in een relatief klein huis? En kom je hierdoor slaapplekken tekort? Dan kun je de aanschaf van een stapelbed overwegen. Dit type bed is een uitkomst als je in een kleine ruimte meerdere slaapplekken wilt creëren. Daarnaast biedt het bed ook veel comfort door de hoge kwaliteit. Je kunt dus met dit bed een compacte en comfortabele slaapplek creëren.

Matras van goede kwaliteit

Ken je dat? Je hebt een belangrijke dag voor de boeg en je wilt daarom voldoende uren slapen. Je gaat op tijd slapen en zet je wekker voor de volgende dag. Maar het is niet jouw wekker, maar de grasmaaier van de buurman die jou wekt. Je bent een stuk eerder wakker dan gepland en je kunt vervolgens niet meer slapen. Dit is een vervelende externe factor die jouw nachtrust verpest.

Helaas heb je hier geen invloed op. Maar er zijn ook factoren die bepalend zijn voor jouw nachtrust die je wél kunt beïnvloeden. Een belangrijk voorbeeld hiervan is een matras. Een matras is heel bepalend voor jouw nachtrust. Investeer daarom in een kwalitatief goed matras zoals een schuimmatras. En beperk zo de kans op een verstoorde nachtrust.

Overige soorten matrassen

Matrassen die een vulling hebben van traag schuim zijn heel populair. Dit heeft te maken met het feit dat dit type matras zich naar jouw lichaam vormt. En dat is iets dat door veel mensen als positief wordt ervaren. Is dit type matras niks voor jou? Geen zorgen! Dat betekent namelijk niet dat je op de grond zult moeten slapen. Er zijn namelijk nog allerlei andere soorten matrassen verkrijgbaar.

De meest bekende andere matrassensoort betreft een pocketveringmatras. Dit type matras is vooral heel populair vanwege de veren die voor een goede temperatuurregulering zorgen.

Welke matrassoort heeft jouw voorkeur?

Bed


Lees deze blogs ook!

  1. Tips tegen anxiety voor het slapen gaan
  2. Een heerlijke avond routine om beter te slapen

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang