Close
selfcare

Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch!

Het klinkt zo simpel en makkelijk: goed voor jezelf zorgen. Maar er zijn zo weinig vrouwen die het echt doen. Mannen nemen het er vaak wel van. Een biertje hier, even voetbal kijken daar, een dagje golfen of lekker fietsen met de jongens. De meeste mannen hebben ook absoluut geen moeite om te zeggen: nu even niet, ik neem even tijd voor mijzelf. Wij als vrouw vinden dat vaak wat lastiger.

Nu komt het er ook wel op neer dat als wij even niks doen, er ook niks gedaan wordt. Je hebt een er een paar lucky women tussen zitten, maar bij de meeste van ons, als we een dagje besluiten niet de was te doen, wordt het niet gedaan. Laat je de afwas staan om even lekker een serie te kijken, dan staat hij er na de serie nog steeds tenzij je in een soort van agent verandert en je iedereen aan het werk zet. En dat geeft stress, niet dat rustige moment die je voor ogen had. Ik snap het. Ik pak daarom meestal het moment als er niemand is, of als ze slapen. 

Op dat moment is er namelijk niemand die mij uit mijn bubbel haalt. De afwas staat er ook als ze er weer zijn en druk doen en jij toch je moment niet pakken om eens rustig te werken of uit je neus te vreten. Dat is een mooi moment voor de was, de afwas of weet ik veel. 

selfcare

Indulge in self care

Als je nu nog geen selfcare routine hebt, wordt het tijd om het in te voeren. Hou genoeg van jezelf om voor jezelf te zorgen. Verzorg je geest, hart en lichaam met dezelfde zorg als die je anderen geeft. Je verdient het vrouw! 

Goed voor jezelf zorgen is anders voor iedereen, maar over het algemeen zijn er wel wat stappen die we allemaal maken. Denk aan even een lekkere serie kijken, wat kaarsjes aansteken en een glaasje wijn of een ijskoud mega glas met cola en veel ijs, een kopje thee. Geef jezelf wat tijd om even bij te komen van alles. 

Zoek iets wat je leuk vind om te doen

En dit is heel simpel. Je kunt van alles doen, als je er maar lol in hebt. Niet omdat het MOET. Zet een fijne comedy op, bel een vriendin waar je heel hard mee kunt lachen, ga schommelen een uurtje in de zon. En ik zeg ga schommelen want wij hebben net zo een veel te dure hangstoel besteld. En alleen al erin zitten en een beetje wiegen geeft mij zo een vreedzaam gevoel dat hij na de zomer de werkkamer in gaat. 

Weet je die ovale trampoline die je dacht voor je kinderen te kopen? Die is ook zo leuk voor jezelf! Niet alleen wordt je er fit van, je maakt heel veel endorfine aan die je blij maken. Je verbrand net zo veel bij hardlopen maar het is minder heftig op de knieën en het is een echte stress fixer. 

Self educate wanneer je kunt

Als je nog steeds moeite hebt om jezelf een beetje extra liefde te geven, dan moet je deze stap iets verder nemen. Zoek naar boeken om van jezelf te leren houden. Het wonder van waarom, of Langzamer leven in een snelle wereld zijn mooie voorbeelden. 

Je vind er niet alle antwoorden op je levensvragen, maar zie het als een gids waar je tips uit haalt die bij jou passen. Ik heb zelf ook een selfcare e-book geschreven waar je misschien wat aan hebt. Je vindt hem in het menu van deze site. 

Veel succes, en denk erom, goed voor jezelf zorgen is essentieel. Je hebt het nodig. Al begin je maar bij 5 minuten per dag.

goed voor jezelf zorgen


Lees ook eens:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang