Als grote fan van vooral de Spaanse, Zweedse en Ierse ketens, komt dit vast als een verrassing. Maar goede merkkleding is echt wel zijn geld waard. Waarom?

Goedkope kleding VS goede merkkleding

Over het algemeen heb je echt 2 kampen: die alleen merkkleding dragen, en die zo veel mogelijk voor de budget winkels gaan. Zelf ga ik echt voor beide. Ik combineer graag een mooie blouse met een jeans van Bershka bijvoorbeeld. Zo dragen de kinderen over het algemeen goedkopere kleding, maar in combinatie met een goede merkkleding jas of wat duurdere schoenen. Dit omdat ik die key items echt heel belangrijk vind dat ze goed zitten. Hetzelfde gaat een beetje op voor sportkleding, in het begin kocht ik echt gewoon wat ik leuk vind. Nu let ik wel meer op pasvorm, kwaliteit en andere extra’s die nodig zijn bij sportkleding.

Goedkope kleding

En laat ik wel duidelijk zijn, ik heb niks tegen goedkope kleding. Ik vind het ideaal voor de kinderen die elke 5 minuten van smaak veranderen en elke week een maat groter lijken te zijn. Ook vind ik het fijn als ze lekker buiten spelen, en kunnen ravotten. Met dure merkkleding zit ik ze alleen maar op de lip dat ze netjes moeten blijven. Een broek van 100 doet toch meer pijn dan die van 10.

Nou hoor ik vaak dat de goedkope kleding niet lang mee gaat, maar dat gaat niet voor alles op. Het is dat de meiden eruit groeien, maar sommige kleding gaat echt wel wat langer mee. Zelf heb ik ook items die ik al jaren draag. Vooral jeans gaan vaak gewoon net zo lang mee.

Bij mijn man zie je wel meer verschil. Omdat hij toch vaak wat netter gekleed moet, zie je wel het verschil tussen zijn goede merkkleding overhemden en een goedkoop overhemd.

Goede merkkleding

Het zit vaak net wat beter. De pasvorm is mooier. Ook het materiaal is over het algemeen fijner om te dragen. Zachter vooral. Mijn man draagt veel polo’s voor golf. In het begin dachten we dat het niet echt uitmaakte, maar het verschil is gewoon te groot tussen een goedkope polo en bijvoorbeeld 1 van Purewhite. De laatste is van mooie kwaliteit, en heeft een perfecte pasvorm die ook blijft na een aantal keer wassen. En laten we eerlijk zijn, golf is natuurlijk wel een sport waarbij je er wel tip top uit hoort te zien.

Ik vind goede merkkleding dus echt zijn geld waard. Wat vind jij?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love