Goede merkkleding is het echt waard!

goede merkkleding

Als grote fan van vooral de Spaanse, Zweedse en Ierse ketens, komt dit vast als een verrassing. Maar goede merkkleding is echt wel zijn geld waard. Waarom?

Goedkope kleding VS goede merkkleding

Over het algemeen heb je echt 2 kampen: die alleen merkkleding dragen, en die zo veel mogelijk voor de budget winkels gaan. Zelf ga ik echt voor beide. Ik combineer graag een mooie blouse met een jeans van Bershka bijvoorbeeld. Zo dragen de kinderen over het algemeen goedkopere kleding, maar in combinatie met een goede merkkleding jas of wat duurdere schoenen. Dit omdat ik die key items echt heel belangrijk vind dat ze goed zitten. Hetzelfde gaat een beetje op voor sportkleding, in het begin kocht ik echt gewoon wat ik leuk vind. Nu let ik wel meer op pasvorm, kwaliteit en andere extra’s die nodig zijn bij sportkleding.

Goedkope kleding

En laat ik wel duidelijk zijn, ik heb niks tegen goedkope kleding. Ik vind het ideaal voor de kinderen die elke 5 minuten van smaak veranderen en elke week een maat groter lijken te zijn. Ook vind ik het fijn als ze lekker buiten spelen, en kunnen ravotten. Met dure merkkleding zit ik ze alleen maar op de lip dat ze netjes moeten blijven. Een broek van 100 doet toch meer pijn dan die van 10.

Nou hoor ik vaak dat de goedkope kleding niet lang mee gaat, maar dat gaat niet voor alles op. Het is dat de meiden eruit groeien, maar sommige kleding gaat echt wel wat langer mee. Zelf heb ik ook items die ik al jaren draag. Vooral jeans gaan vaak gewoon net zo lang mee.

Bij mijn man zie je wel meer verschil. Omdat hij toch vaak wat netter gekleed moet, zie je wel het verschil tussen zijn goede merkkleding overhemden en een goedkoop overhemd.

Goede merkkleding

Het zit vaak net wat beter. De pasvorm is mooier. Ook het materiaal is over het algemeen fijner om te dragen. Zachter vooral. Mijn man draagt veel polo’s voor golf. In het begin dachten we dat het niet echt uitmaakte, maar het verschil is gewoon te groot tussen een goedkope polo en bijvoorbeeld 1 van Purewhite. De laatste is van mooie kwaliteit, en heeft een perfecte pasvorm die ook blijft na een aantal keer wassen. En laten we eerlijk zijn, golf is natuurlijk wel een sport waarbij je er wel tip top uit hoort te zien.

Ik vind goede merkkleding dus echt zijn geld waard. Wat vind jij?


ageology banner Goede merkkleding is het echt waard!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Tania

  Qua kleding koop ik niet zo vaak dure merken behalve in de solden dan. Voor schoenen en handtassen geeft ik dan wel liever wat meer geld uit

 2. Andrea

  Ik vind het belangrijk dat kleding er leuk uit ziet en een mooie pasvorm heeft. Ik merk inderdaad dat vaak de duurdere merken net iets beter zitten dan de goedkopere. Al vind ik sommige merken ook gewoon niet mooi.

 3. Lien Voets

  Whoops. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dikwijls voor goedkopere stuks ga. Mijn smaak wisselt nogal snel 🙂 in schoenen kan ik dan weer wél investeren.

 4. Lodi

  Hier zijn het vooral de schoenen waar ik van goedkoop naar duur ben gegaan. Vroeger wilde ik zoveel mogelijk hakjes, tegenwoordig koop ik liever een paar die duurder is, maar daar kan ik wel veel beter en langer goed op lopen. Qua kleren merk ik de verschillen ook zeker. Vooral bij de jongens, niet eens dat goedkopere kleding slijt, maar de pasvorm is er op een gegeven moment een beetje uit.

 5. Krystle/Batboy

  Ga liever ook voor merkkleding, want het blijft vaak ook langer mooi dus heb je er meer en langer plezier van. Maar als ik iets ‘merkloos’ wat ik leuk vind koop ik dat ook wel.

Reacties zijn gesloten.