Meteen naar de inhoud

Hoe ik mijn ogen verpeste door goedkope lenzen te dragen

IMG 0611 Hoe ik mijn ogen verpeste door goedkope lenzen te dragen

Sinds ik 17 ben draag ik lenzen. Altijd via de opticien. Maar ongeveer een jaar geleden waren ze op, en was ik vergeten nieuwe te halen. Ik ging dus snel naar de Kruidvat om een setje goedkope lenzen te halen tot mijn lenzen er weer waren. Dit kwam mij duur te staan.

Goedkope lenzen vs dure lenzen

Zo een 6 maanden heb ik met plezier de goedkope lenzen gedragen. Ze zaten niet zo heel lekker als mijn normale lenzen die ik altijd droeg van Acuvue, maar het kon prima. Bovendien scheelde het toch wel in de kosten, en er is altijd voorraad. Ideaal naar mijn idee.

Dat ze minder lekker zitten komt doordat ze toch iets dikker zijn. Iets mindere kwaliteit. Er zullen genoeg mensen zijn die daar tegen kunnen, ik blijkbaar niet.

Zuurstofdoorlatende lenzen van Acuvue

De lenzen van Acuvue zijn zuurstofdoorlatend en super dun. Dit is een stuk beter voor je ogen. Niet te vergeten dat er vaak een uv bescherming in zit, een cilinder of juist een leesgedeelte. Dit krijg je allemaal niet bij goedkope lenzen. En eigenlijk over goedkope lenzen gesproken, ik heb die van mij dit keer besteld bij VisionDirect.nl (gebruik PINKPRESS10 voor 10% korting!) en dat is ook ideaal want heel voordelig.

De lenzen zitten zoveel fijner en ik heb helemaal geen last meer van meer ogen. Dit terwijl de oogarts zei dat ik waarschijnlijk een lenzen allergie had opgelopen door 20 jaar lang lenzen te dragen.

Lenzen intolerantie

Ik mocht eigenlijk geen lenzen meer dragen. Mijn ogen waren continu ontstoken, branden en vooral na een lange dag was het met de lenzen in alsof ik glas in mijn ogen had zitten. Niet te houden dus. Na een aantal onderzoeken bij de oogarts om te kijken of het aan mijn hooikoorts lag, of dat er iets ernstigers aan de hand was. Ze kwamen op lenzen intolerantie. Dit zou betekenen dat ik geen lenzen meer kon dragen. Zou ik doorgaan met deze lenzen dan kon het onherstelbaar beschadigd raken. 

Ik krijg altijd hoofdpijn als ik mijn bril te lang of te vaak op heb, dus ik moet afwisselen met lenzen. Vandaar dat ik na een aantal weken rust en crème van de dokter, toch weer mijn oude merk heb besteld om te kijken of ik daar ook last mee zou hebben. En nu na een paar weken kan ik je vertellen dat ik nul last heb gehad. Nul, niks, noppes! Deze zijn ook nog eens met cilinder, dus ik zie ook echt een stuk beter.

DSC 0364 1 Hoe ik mijn ogen verpeste door goedkope lenzen te dragen

Wist je dat ook een goede lensvloeistof heel veel verschil kan maken voor je ogen?

DSC 0359 1 Hoe ik mijn ogen verpeste door goedkope lenzen te dragen

Deze lenzen van Acuvue hebben een UV bescherming en cilinder. 

 

Ik laat de goedkope lenzen dus voortaan weer links liggen!  Wat is jouw ervaring met goedkope lenzen?

10 reacties op “Hoe ik mijn ogen verpeste door goedkope lenzen te dragen”

 1. Wauw wat heftig zeg! Nooit bij stil gestaan dat dat verschil kon maken. Ik kan eigenlijk tegen geen enkel merk lenzen, heb een abnormale oogbolling waardoor ik eigenlijk altijd te weinig zuurstof krijg op mijn oog en dus droog. Soms draag ik ze wel, als ik echt moet. Fijn dat het opgelost is en dat je het bespreekbaar maakt. Liefs, Josine

 2. Zo zat ik dus ook idd bij de oogarts, met een oog die niet meer open kon, en buiten kon ik alleen nog met een zonnebril. Eng hoor!

 3. Ik wist niet dat dit kwaad kon zeg! Gelukkig draag ik lenzen van de opticien, maar ik had hier best in kunnen trappen ben ik bang in een aanval van verkeerde zuinigheid bijvoorbeeld.

 4. Ik hoef gelukkig geen lenzen te dragen, maar kan mij wel voorstellen dat je voor de goedkopere lenzen koos. Jammer dat helaas dus ook van mindere kwaliteit waren en je ogen verpesten. Gelukkig is dat wel weer bij getrokken

 5. Gelukkig is alles weer hersteld maar wel eng hoor. Ik heb een keer geprobeerd om kleurlenzen in te doen, maar ik durfde niet. Misschien maar goed ook, want dat waren ook goedkope dingetjes.

 6. Ik heb ooit ook eens getwijfeld over goedkopere lenzen, maar heb het toch maar niet gedaan. Het zijn tenslotte toch je ogen en als je die verpest….

 7. Ik droeg ook ooit lenzen, met de nadruk op DROEG.
  Sinds mijn 14 al, denk ik, of misschien 15. Ik begon met harde lenzen, tot ik ongeveer 18 was en toen kon ik ze niet meer inhouden. Na 5 minuten moesten ze uit van de helse pijn die erbij had…

  Ik schakelde dan maar over op zachte lenzen, dat ging vrij goed. Wat een gemak tegenover harde lenzen….. Tot ik een nieuwe lens uit de verpakking haalde op mijn 26ste, ik die indeed in ging werken. Op mijn werk begon mijn oog te branden. Geen idee wat het juist was. Mijn bril had ik niet mee, dus ik kon ze niet uitdoen. Zonder lenzen of bril zie ik geen sikkepit…. Ik kon tegen het einde van de werkdag geen licht meer verdargen. Toen ik thuiskwam deed ik de lens onmiddelijk uit, de pijn werd erger in het kwadraat toen. De spoedarts zei dat dat was omdat er dna plots zuurstof aankwam. De avond viel, ik ging slapen, maar kon het niet verdragen van de pijn. Zelden zo veel pijn gehad eigenlijk. Mijn ex reed uiteindelijk met mij naar de spoed, het was tenslotte een oog. Ik kreeg het niet meer open en licht was de hel….

  Op spoed moest de arts er eerst lidocaïnedruppels indoen, anders kon ze er niet naar kijken. Daarna zei ze dat de vorm van mijn lens mooi in mijn oog stond, ik had ene mooi afgelijnd ronde onstoken bol op mijn oog. Dat het een nieuwe lens was, zei ik nog. Tsja, het kan altijd, zei ze. Druppels, zalf en afdekken. Uiteindelijk is het zonder problemen weggegaan. Ik heb daarna nog sporadisch lenzen gedragen, maar de shrik zat er sindsdien wel in…

  Sinds een drietal jaar ben ik definitief terug voor de bril gegaan. Mijn ogen gaan weer achteruit (dat werd tegengehouden door de lenzen, dat is dus echt zo, mijn optimitrist zei dat altijd, het klopt dus wel), maar de rode adertjes zijn weg uit mijn ogen en een onsteking heb ik nooit meer gehad…. Ik denk dat ik ergens een schrik kreeg van lenzen te dragen… Maar ik vind ook dat mijn ogen vaak veel meer moe aanvoelen met een bril…. Dat wel…

 8. Ik zou echt nooit voor goedkope lenzen gaan, dat zou ik niet eens durven. Je hebt maar een paar ogen. Gelukkig is het bij jou allemaal over gegaan en ben je hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: