Sinds ik 17 ben draag ik lenzen. Altijd via de opticien. Maar ongeveer een jaar geleden waren ze op, en was ik vergeten nieuwe te halen. Ik ging dus snel naar de Kruidvat om een setje goedkope lenzen te halen tot mijn lenzen er weer waren. Dit kwam mij duur te staan.

Goedkope lenzen vs dure lenzen

Zo een 6 maanden heb ik met plezier de goedkope lenzen gedragen. Ze zaten niet zo heel lekker als mijn normale lenzen die ik altijd droeg van Acuvue, maar het kon prima. Bovendien scheelde het toch wel in de kosten, en er is altijd voorraad. Ideaal naar mijn idee.

Dat ze minder lekker zitten komt doordat ze toch iets dikker zijn. Iets mindere kwaliteit. Er zullen genoeg mensen zijn die daar tegen kunnen, ik blijkbaar niet.

Zuurstofdoorlatende lenzen van Acuvue

De lenzen van Acuvue zijn zuurstofdoorlatend en super dun. Dit is een stuk beter voor je ogen. Niet te vergeten dat er vaak een uv bescherming in zit, een cilinder of juist een leesgedeelte. Dit krijg je allemaal niet bij goedkope lenzen. En eigenlijk over goedkope lenzen gesproken, ik heb die van mij dit keer besteld bij VisionDirect.nl (gebruik PINKPRESS10 voor 10% korting!) en dat is ook ideaal want heel voordelig.

De lenzen zitten zoveel fijner en ik heb helemaal geen last meer van meer ogen. Dit terwijl de oogarts zei dat ik waarschijnlijk een lenzen allergie had opgelopen door 20 jaar lang lenzen te dragen.

Lenzen intolerantie

Ik mocht eigenlijk geen lenzen meer dragen. Mijn ogen waren continu ontstoken, branden en vooral na een lange dag was het met de lenzen in alsof ik glas in mijn ogen had zitten. Niet te houden dus. Na een aantal onderzoeken bij de oogarts om te kijken of het aan mijn hooikoorts lag, of dat er iets ernstigers aan de hand was. Ze kwamen op lenzen intolerantie. Dit zou betekenen dat ik geen lenzen meer kon dragen. Zou ik doorgaan met deze lenzen dan kon het onherstelbaar beschadigd raken. 

Ik krijg altijd hoofdpijn als ik mijn bril te lang of te vaak op heb, dus ik moet afwisselen met lenzen. Vandaar dat ik na een aantal weken rust en crème van de dokter, toch weer mijn oude merk heb besteld om te kijken of ik daar ook last mee zou hebben. En nu na een paar weken kan ik je vertellen dat ik nul last heb gehad. Nul, niks, noppes! Deze zijn ook nog eens met cilinder, dus ik zie ook echt een stuk beter.

Wist je dat ook een goede lensvloeistof heel veel verschil kan maken voor je ogen?
Deze lenzen van Acuvue hebben een UV bescherming en cilinder. 

 

Ik laat de goedkope lenzen dus voortaan weer links liggen!  Wat is jouw ervaring met goedkope lenzen?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love