Dit jaar is Griekenland de place to go voor the rich and famous. En waar the rich and famous gaan, volgen de toeristen. Samen met een aantal bloggers gingen wij al lang voor dat het hip was. 

I ❤ Griekenland

Natuurlijk was het de afgelopen heel erg moeilijk daar, en heel langzaam krabbelen ze er weer een beetje bovenop. Het komt natuurlijk dan we goed van pas dat Griekenland is herontdekt. Met Ibiza, Saint Tropez en Sardinië als de plekken waar de allerrijksten hun vakantie vieren, liep Griekenland een beetje achter. Maar doordat de andere plekken zichzelf zo ontzettend uit de markt aan het prijzen zijn, is de incrowd toch op zoek naar wat anders.

En toen was daar Mykonos. Wie er weer als eerste kwam weet ik niet, maar opeens moet je daar gezien zijn wil je meetellen bij de sterren. Met de idyllische huizen en mooie baaitjes, de prachtige haven en de relaxte sfeer is het natuurlijk ook wel begrijpelijk. Maar het mooie van Griekenland is dat het nog veel meer van zulke plekken heeft.

Santorini

Dansen, liften en in het ziekenhuis

Ik ben zelf in Athene geweest, Kreta, Thessaloniki en in de buurt van Alexandroupolis. Als eerste was ik als kind met mijn ouders in Kreta, daar weet ik niet veel meer van behalve dat ik enorm ziek was geworden en daar het ziekenhuis mocht bekijken. Daarna was ik met een ex vriendje en een vriendin in Thessaloniki. We zouden gaan go-go dansen in een club daar, maar we werden in eerste instantie naar Alexandroupolis gebracht, en dat bleek een heel lang verhaal waardoor wij terug gelift zijn naar Thessaloniki vanwaar wij naar Athene weer gingen en terug naar huis.

Op zo een trip leer je natuurlijk wel een hoop mensen kennen. Ook zie je hele andere delen van het land, en kom je niet in de typisch voor toeristen restaurantjes. Ervaringen die hoe goed, slecht of doodeng, je nooit zult vergeten. Maar ook het slapen op het strand met al je spullen, en als eerste in het heldere water duiken is iets om voor altijd te onthouden. Aansluiten bij een illegaal feestje waar je toevallig langs komt, en eten bij een enorm gezin omdat de oudste zoon nog een vrouw zocht. Bijzonder!

Kreta

De leukste Griekenland tips van bloggers

 • Yvon ging naar Kos. Daar moet je zeker naar Zia voor de zonsondergang!
 • Athina blogt regelmatig over Karpathos
 • Stephanie vind dat je Molyvos absoluut een keer moet bezoeken
 • Diana liep op de beroemde Samaria kloof in Kreta
 • Judith maakte een roadtrip op Corfu
 • Claartje ging met haar pasgeboren baby en man naar Peloponnesos Dat is het schiereiland waar wij nu dus ook heen gaan!
 • Kelsey ging naar shripwreck beach op Zakynthos, en dit was het mooiste strand waar ze ooit is geweest.
 • Linda had een heerlijke vakantie op Kefalonia
 • Bianca schrijft onder andere over Chios, Skiathos & Corfu, met geweldige foto’s en heerlijke  food tips
 • Kimberley ging naar het prachtige Santorini
 • Mandy bezocht de witte zandstranden van Kreta
 • Laura raad het blog over Chaldikiki aan om te lezen, en zeker te bezoeken.
 • Lisette heeft tips voor Zakynthos en Symi
 • Carolien maakte een rondreis in Griekenland en vind dat je vooral Meteora niet mag overslaan

Casa Borita

Ana was 6 maanden in Griekenland en stuurde mij persoonlijk haar leukste links:

 1. Zon, zee, strand en eilanden
 2. De Griekse Cycladen

 3. Must sees in Kreta

 4. De uitgaan spots van Athene
 5. Athene

 

Methoni

En ook ik ga weer terug!

Op uitnodiging van ilovegriekenland.nl mag ik samen met Jamey van beauty-unboxing.nl naar Kalamata en Methoni. Beide plekken had ik nog niet eerder van gehoord, maar wat ik op de foto’s zie, zijn ze prachtig! Kalamata staat bekend om zijn olijven en olijfolie, en Methoni vooral om een prachtige burcht. Wij gaan op onderzoek uit om nog veel meer over die 2 plaatsen te kunnen vertellen. Ook gaan we een dagje naar Athene, en ik ben benieuwd of ik het nog een beetje herken!

Heb jij nog leuke Griekenland tips?

Alle Griekse foto’s zijn van Shutterstock

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love