Ga naar de inhoud

Ook de griep of verkouden? Probeer deze vitamine bom!

vitamine bom

Toen ik nog puber was had mijn vader een vriendin uit Peru. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik echt hondsberoerd was en zij speciaal voor mij een vitamine bom ging maken.

Deze variant van Ceviche moet je proberen!

De vitamine bom was een soort van Ceviche. Een Zuid Amerikaans gerecht. Zij maakt haar eigen versie.

  • verse zalm, witte vis en/of garnaaltjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • een snufje zout
  • 4 vers geperste limoenen
  • 6 vers geperste citroenen
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui

vitamine bom

Bereidingswijze:

Zorg dat het stuk vis die je hebt graatvrij is. Snijd dan in dunne plakjes of blokjes en leg het in een kom.
De uien kunnen in ringen gesneden worden maar ook in kleine blokjes als je dat prettiger vindt eten. Citroen en limoen pers je uit en dat doe je bij de vis en uien. Als laatste snijd je de peper in dunne ringetjes. Je mag de zaadjes laten zitten, of als je dat te heftig vind dan haal je die er er eerst uit en snijd je de peper in kleine stukjes. Een snufje zout, alles afdekken en minimaal 3 uur in de koelkast zetten.

Mijn tip is eigenlijk om gewoon een Tupperware bakje te gebruiken, daar alles in te bereiden en dan hup de koelkast in.

Je kunt daarna de citroen afgieten en het eten als een echte Ceviche op een mooi schaaltje met nog wat erbij. De variant die ik kreeg en nog steeds eet, is in een soepkommetje en vooral het sap drinken. Je lichaam staat in de fik, dus niet overdrijven en alles tegelijk eten, maar af en toe een klein kommetje.

Varieer het met extra groente, mais, peterselie of koriander voor een twist.

Hier heeft de griep keihard toegeslagen en ik proef of ruik niks, en zelfs koffie smaakt naar rioolwater. Ik las toevallig iets over Peru en toen bedacht ik mij dat ik dit gerecht ooit eens kreeg en ik mij daarna echt een stuk beter voelde.

Ik heb dus net een bakje genomen en ik hoop dat als jij het probeert, dat je laat weten hoe het is gegaan!

Meer vitamines?

  1. Vitamine boost nodig? Probeer deze wortelsoep!
  2. De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar
  3. Hierom wil iedereen dus vitamine b12!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *