Close

Griezelig gezellig in de Julianatoren

Op een mooie dag in de herfstvakantie mochten wij op uitnodiging naar de Julianatoren. Een park waar ik al veel over gehoord had en de kinderen veel reclame over hadden gezien (héél fijn) en die kinderen wilden dus heel graag daar naar toe!

julianatoren-logoWij reden naar Apeldoorn en konden de auto goed parkeren. Er zijn 2 parkeerterreinen en wij stonden op P2. Vanaf daar staan er grote bussen klaar. Nu heb ik echt een bloedhekel aan het OV en hou ik er echt niet van om op de bus te wachten. Dat vind ik dus een klein nadeel. Gelukkig ging het relatief vlot. Toen we met de bus vertrokken riep Max “mama ze zijn de gordels vergeten!” Wij moeten misschien iets vaker met de bus 🙂

meneer-kaasgaaf-en-mevrouw-suikerspin-julianatoren

Over het park

Wij werden erg vriendelijk ontvangen en nadat ik de kinderen  door langs de winkeltjes geloodst had stonden we bij de attracties! Het park is niet erg groot maar juist daardoor erg overzichtelijk. Eigenlijk kan je bijna alle 60 attracties wel goed over zien. Dus op naar de achtbaan! Max is 110 cm en mocht nog niet alleen er in, Emily met haar 128 cm wel. Ze moesten nog even wachten op hun vader, want ik kan helaas niet in de achtbaan! Toen gingen we maar naar de helikopters!

Eigenlijk kunnen de kinderen vanaf dat ze 5 jaar zijn in 80% van de attracties. Vanwege de opzet en ook de attracties is dit park denk ik al geschikt vanaf een jaar of 3. Dan zullen de echte kleintjes er ook plezier aan beleven. Dit park is leuk tot een jaar of 9 gok ik zo, maar er zijn natuurlijk oudere kinderen die dit ook leuk vinden!

Het park is erg schoon en het personeel vriendelijk tevens zijn er veel toiletten (dat is handig met kinderen, graag zonder rijen en schoon). Minpuntje is dat de bewegwijzering wat duidelijker kan. Waar je in de rij moet staan of überhaupt waar de attractie-ingang is. Ook zijn er een paar attracties met een eigen bediening, en dat vind ik ergens een beetje gek. Ik heb dat namelijk nog nooit gezien!

halloween julianatoren img_5964 julianatoren julianatoren

Halloween komt dat zien!

Het park is nu extra mooi aangekleed  want het is eind oktober en bijna Halloween. Een feest wat in Nederland een beetje begint op te komen. Het heeft iets gezelligs zo in aanloop richting de feestdagen! Het is een mooie overbrugging mijn inziens naar Sint Maarten en Sinterklaas. En wat is het leuk gedaan, overal pompoenen en spinrag. En een heuse Halloween catwalk war de kinderen aan mee konden doen. Ook is het ontvangst en de afsluiting van de dag in Halloween stijl. En als kers op de taart is er de musical van Dolfje Weerwolfje. En die is leuk! Het is een mini-musical en precies lang genoeg voor de kleintjes.

img_5965

Het was nu toch wat hard gaan regenen en gingen eindelijk lunchen, inmiddels was het half vier. Na een heerlijke ietwat ongezonde lunch met friet en hamburger mochten de kinderen nog 1 attractie uitzoeken en gingen we rond half 5 voldaan weer naar huis.

Conclusie

Kortom een leuk schoon park, zeer geschikt voor de wat jongere pretpark bezoeker, alles prima op 1 dag te doen. Genoeg horeca en plekjes om te zitten. Prijzen zijn in de middenmoot qua pretparken. Een kaartje kost 22,50 (vanaf 1 jaar betalen, dat valt mij wel wat tegen) en parkeren kost 8,50. Van mij krijgt dit park een dikke 8!

halloween julianatoren

Het mooi versierde park in Halloween stijl en Dolfje Weerwolfje kun je tot 30 oktober beleven!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang